Bütün papağanlar aynı mı bilmiyorum ama biz şöyle alıştırmaya başladık Zeus’u; kafesin yemlik kapısından elimizdeki fıstığı ona doğru uzattık günde 5-10 kez yaptım ben 10-15 dakika, ta ki elimizden kaçmaya çalışmayana kadar ve bu arada asla elimizle dokunmaya çalışmadık. Onun dışında kafesin tel aralarından yılmadan fıstık uzattım, 3-4 gün sonra güvenip demirden verdiğim fıstıkları uzaktan da olsa almaya başladı. Sonrasında yine devam ettik, bu sefer fıstığı daha küçük tuttum ki elime temas edebilsin demirlerin arasından. Şu an kafesin içine elimizi sokunca bağırıp kaçmıyor, ısırmaya çalışmıyor. Sonra dışarı çıktığında avucumuza çekirdek falan koyduk öyle yavaş yavaş ele alışmaya başladı. Yeni yeni de gagasını sevmeye başladım ama vücuduna dokunmadan. Çünkü papağanlar elle tutulmaktan nefret ediyor güvenene kadar onu öğrendik. Neredeyse 1 ayda bu aşamaya geldik biz, çok sabırlı ve kararlı olmalısınız, onun alanına saygı göstermezseniz o da size saygı göstermez. Aşama aşama ilerledikçe güvenmeye başlıyorlar, sonrasında zaten zamanla omzunuza falan uçmaya başlıyorlar. Bizimki şimdilik yanına gidip elimize alınca kafamıza tırmanıyor ama olsun