corek
Yeni Üye
Dişi sultan papağanım 21 gün kuluçkada kaldı, yumurtalarının ölü oldugunu anlayınca erkekle tekrar çiftleşti ve kuluckadan kalktı sadece üç gün dinlenip diğer yumurtayı yaptı. Bu süre. boyunca kalamar kemiği yemiyordu, hiç yemedi. sadece kalsiyum blok dediğimiz taşları yedi. Her şey bu yumurtadan sonra başladı. İlk yumurtadan iki gün sonra onu kafesın dısında bitkin bir halde gordum hemen yuvalıgı alıp kaldırdım onu baska bir kafese koydum. Yanıma aldım ve iki üç saat sonra sarı sarı kusmaya başladı, kusarken de kafasını daire çizer gibi sallıyordu. Hemen veterinere götürdüm, 5 ml meloksipan verdi ve kuşlardan anlayan bir veterinere yönlendirdi. Kuşlardan anlayan veterinerine gittiğimde röntgen çektiler, yumurta sıkısması oldugunu soyledıler ama benim biricik kuşum inanılmaz kötü bir haldeydi ve ona anestezi yapacaklarını yani iğne yapıp yumurtayı oyle cıkaracaklarını soyledırler ve bu asamada kusun ölme ihtimali çok yuksekmiş. yumurtayı cıkardılar kızım yasıyordu, oksijen verdiler sonrasında da fotograflarını bıraktıgım ilaçları verdiler, hem agızdan birer damla hem de suyuna birer damla koymamı soyledıler. eve gittim, aksam kızım iyileşmişti. küçücük kafeste durmasın diye biraz dısarı cıkardım gezi oynadı, eşiyle birbirlerini temizlediler. Yine onu ayrı uyuttum diğerlerinden, ertesi gün beraber vakit gecırmeleri için tekrar saldım hareket etmesi için de, eşiyle çiftleştiğini fark ettim ama her sey ıcın cok gecti ben gördüğümde cıftlesme bitmişti. Bunları ayırdım bir daha yanyana koymadım. Ertesi gün kızım yine kötüleşti, karnına baktım yumurtası vardı, zaten beklıyordum cunku her kuluckada uc ya da dort tane yumurtlar. hemen veterınere gıttım, tekrar yumurtayı cıkardılar bu sefer anestezı uygulamadılar. Eve geldıgımde yıne aynı sekılde verdıklerı ılacları verdım. ertesi gün cok iyiydi benim gözetimim altında evdekı dıger kuslarla da takıldı, oynadı. gece kafesine koydum cok ıyıydı ama ben basında bekledım fakat saat 4 gibi uyumusum. Sabah kalktıgımda donmus bir vaziyette tunekte duruyordu bir terslık vardı elımı uzattım gelmedi, dokundum yere düştü. Sonra elime aldım. masaya koydum ilaçları içirmeye calıstım ama hareket edemıyordu zaten hemen taksi cagırdım o sırada o masadaydı ben de yanındaydım sadece gagasıyla koluma tımandı ve bana baktı kalbi hızlıca attı ve sonra birden durdu. hayatımın en kötü anını yasadım. dünden beri aglamaktan onu dusunmekten, yaptıgım bir hata yuzunden mı oldu dıye kendımı parcalamaktan baska hiçbir şey yapamıyorum. O benim her seyımdi. Şimdi kendime yeni yeni geldim ve evde üç çocugum daha var hepsi sultan, bulasıcı bir hastalık olabilir mi, üç küçük kuşuma da hastalık bulasmıs mıdır diye merak ediyorum. Bu neye benziyor, ölüm sebebi nedir acaba diye merak ediyorum. Veterinerleri aradıgımda getirdiginiz üç kusa yapabılecegımız sey kilosunu ölçüp dıskısına bakmaktır diyorlar. O yuzden baska yardım kanalları aramak zorundayım. Bilen biri varsa bana yardım edebilirse cok sevınırım. Veterınerın verdıgı ılacları ve kusumun son hallerını buraya koyacagım. Teşekkürler.(fotoğraflar son günden hastalandıgı ilk güne doğru sıralanmaktadır)