• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanımda ishal oldu

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
22 Kas 2025
Bir şeyi yoktu hatta dün Demet Hanım yardım etmişti. Bugün yeni yemi geldiydi önceki yemi bitmişti önceki yeminde hiç ishal sorunu yaşamadı. Önceki markası Fizzydi şimdiki yemi GoldWings ( fotoğraftakilerden) dışkısı böyle olmaya başladı yemden sonra.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Ve kapalı balkona çıkarttıydım orada 10 dakika falan durdu sonra geri odaya götürdüm.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem değişiminden olabilir, hava serinse üşütmüş de olabilir elinizde probiyotik var mı

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Yem değişiminden olabilir, hava serinse üşütmüş de olabilir elinizde probiyotik var mı
probiyotiği bugün aldım internet üzerinden kuş kumu da aldım kuş kömürü de gelince kullanmaya başlayacağım.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
fizzynin içinde renkli şeyler yoktu goldwingste var acaba onlar da sıkıntı yapmış olabilir mi ve goldwings iyi mi başka marka mı önerirsiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
probiyotiği bugün aldım internet üzerinden kuş kumu da aldım kuş kömürü de gelince kullanmaya başlayacağım.
Probiyotik verebilirsiniz, 3 gün üst üste tazeleyerek verin kafeste maksimum 8 saat kalsın, kuş kumu sürekli kafeste kalabilir ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
fizzynin içinde renkli şeyler yoktu goldwingste var acaba onlar da sıkıntı yapmış olabilir mi ve goldwings iyi mi başka marka mı önerirsiniz
Gold wings iyidir, renkli ekmekleri ayıklayıp öyle verin ☺

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Probiyotik verebilirsiniz, 3 gün üst üste tazeleyerek verin kafeste maksimum 8 saat kalsın, kuş kumu sürekli kafeste kalabilir ☺
Çok kötü bir şeyi yok dimi ilk defa karşılaştım kuş ishaliyle benim önceki muhabbet kuşumda böyle şeyler yoktu.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok kötü bir şeyi yok dimi ilk defa karşılaştım kuş ishaliyle benim önceki muhabbet kuşumda böyle şeyler yoktu.
Eğer probiyotik geçirmez ise enfeksiyon var demektir veya yemden kaynaklı değil demektir ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rica ederim, şimdilik yem yesin sadece eğer ishal şiddetlenirse bir avuç pirinci haşlayın, suyunu suluğa koyun içsin ☺

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Dışkısı böyle bir hal aldı @Burçak A. hiçbir şey kullanmadım normal yeminden yedi o renkli şeyleri ayıkladıydım düzelmiş mi ?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Ve bir de ense damlası dış parazit için nereden ne alabilirim kullanımı nasıldır yardım edebilir misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ve bir de ense damlası dış parazit için nereden ne alabilirim kullanımı nasıldır yardım edebilir misiniz?
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay ara ile 2 doz şeklinde uygulanır
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay ara ile 2 doz şeklinde uygulanır
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Dışkısı düzelmiş mi ? bir de teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkısı böyle bir hal aldı @Burçak A. hiçbir şey kullanmadım normal yeminden yedi o renkli şeyleri ayıkladıydım düzelmiş mi ?
Bu dışkı gece yapılmış ve taze ise değişkenlik gösterebilir gündüz dışkısı önemlidir
Biraz yağlı görünüyor
Sebze ağırlıklı besleyin karaciğer yağlanması dışkıda belli olur
Şuan sınavdayım 😊çok bakamıyorum kusura bakmayın lütfen 😊

Üst Alt