Dostlar merhaba, 6 yaşında bir sultan papağanım var. Kendisi eskiden çok sarki söyleyip öterdi uyutmazdi bizi, omzumuza gelip konardi fakat ele gelmekten ve sevilmekten pek hoşlanmazdi. Nisandan beri tüylerini yolmaya başlamıştı ve uçamayacak hale gelmişti ve şarkı söylemeyi de kesmişti. Artık yolmuyor fakat yolduğu dönemde ucamadigi zamanlar artık elimize gelmeye ve kendini sevdirmeye de alışmışti. Eski halinden eser yok resmen çok uysallasti fakat kanatları hala tam uzamadi ucamiyor, eskisi gibi şarkı da söylemiyor pek keyfi yerinde değil gibi. Fakat hastalık gibi bir durumu da yok yemesi içmesinde sıkıntı yok çok şükür. Fakat çok durgun kafesinin kapısını biz hiçbir zaman kapatmayiz istediği zaman girip çıkardı fakat artık kafesinden bile çıkmıyor hep içerde durgun durgun oturuyor. Sadece ben elime alıp seveceğim zaman falan çıkıyor dışarı.
Çok yalnız olduğunu hissediyorum elimden geldiğince ilgilenmeme rağmen. Acaba bir eş alsam nasıl olur diye düşünüyorum. Daha önce kendisiyle beraber muhabbet kuşu da beslemiştim, muhabbet kuşu kendisiyle arkadaşlık kurmaya çalışıp yanına sokuluyordu, fakat kendisi ya ondan kaçıyordu ya da onu kovalıyordu. Fakat hiçbir zaman diğer kuşu yaralamadi. Yine de anlasamadiklari için muhabbet kuşunu akrabamıza vermiştik. Sizce kendisine bu sefer kendi cinsinden bir eş alsam keyfi yerine gelir mi? Ben elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum kendisiyle fakat tabii ki her zaman yanında duracak bir eşin yerini tutamam malum iş güç olduğu için günün her dakikasını onunla beraber geçiremiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok yalnız olduğunu hissediyorum elimden geldiğince ilgilenmeme rağmen. Acaba bir eş alsam nasıl olur diye düşünüyorum. Daha önce kendisiyle beraber muhabbet kuşu da beslemiştim, muhabbet kuşu kendisiyle arkadaşlık kurmaya çalışıp yanına sokuluyordu, fakat kendisi ya ondan kaçıyordu ya da onu kovalıyordu. Fakat hiçbir zaman diğer kuşu yaralamadi. Yine de anlasamadiklari için muhabbet kuşunu akrabamıza vermiştik. Sizce kendisine bu sefer kendi cinsinden bir eş alsam keyfi yerine gelir mi? Ben elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum kendisiyle fakat tabii ki her zaman yanında duracak bir eşin yerini tutamam malum iş güç olduğu için günün her dakikasını onunla beraber geçiremiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?