• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanıma elektrik çarptı

metometo

Yeni Üye
Merhaba dün kuşum avizeyle oynarken bi anda patlama sesiyle irkildik sultan papağanımda haliyle korktu hemen elimle tutup kontrol ettim kuşumu ama yüzündeki isten başka bir sıkıntı göremedim yarım saat sonra kuşun gözünün çevresinde kızarıklık görünce apar topar veterinere gittik veterinerimiz uzun uzun gözlerine baktı ve görme duyusunda birşey olmadığını söyledi ama çevresinin hafif yandığını söyledi bi tane iğne vurup damla verdi ve geri döndük sabah baktığımda halinde ve yemesinde ıslığında bir sıkıntı göremedik ama gözlerini kaşıdığını gördüm veterinerimiz bunun içinde bir ilaç yazdı fakat yinede benim evde kuşuma uygulayabileceğim kaşıntısını azaltacak birşey varmıdır diye sormak istedim bana yardımcı olabilirmisiniz.

metometo

Yeni Üye
Veterinerin yazdıkları bunlar videoyu nasıl atabilirim size onuda söylermisiniz ilacı ağzına damla olarak sıkacakmışız

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Etiketlediğim yada diğer arkadaşlarım görünce daha iyi yorum yapacaktır. Geçmiş olsun.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Etiketlediğim yada diğer arkadaşlarım görünce daha iyi yorum yapacaktır. Geçmiş olsun.
Merhaba çok geçmiş olsun 🤲gözü için terramicyn göz kremi vermiş, tahriş için antibiyotik ve bakteri oluşumunu engelleyen Rif ampul kullanabilirsiniz
Terramcyin yağlı olduğu için ve gözü sulandırdığı için sürekli kaşımak ister
Rif Ampulün alın eczaneden ve kırın boğazının işaretli olan yerinden, bıçak ile beyaz çizgiyi çizin, kuşu elinize alın, ampulün içine kulak pamuğunu batırın, önce gözkapağına sonra altkspağına sürün, içine gitsin hiç problem olmaz(retina yırtığı nı Rif Ampul ile iyileştirdim ve mâşâallâh çok güzel görüyor🤲) günde iki defa sürün ki kurumasın, yanan deriyi söker atar tazeler bakteri oluşumunu engeller 😊🤲mümkünse biran evvel alın
RİF AMPÜL 🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba çok geçmiş olsun 🤲gözü için terramicyn göz kremi vermiş, tahriş için antibiyotik ve bakteri oluşumunu engelleyen Rif ampul kullanabilirsiniz
Terramcyin yağlı olduğu için ve gözü sulandırdığı için sürekli kaşımak ister
Rif Ampulün alın eczaneden ve kırın boğazının işaretli olan yerinden, bıçak ile beyaz çizgiyi çizin, kuşu elinize alın, ampulün içine kulak pamuğunu batırın, önce gözkapağına sonra altkspağına sürün, içine gitsin hiç problem olmaz(retina yırtığı nı Rif Ampul ile iyileştirdim ve mâşâallâh çok güzel görüyor🤲) günde iki defa sürün ki kurumasın, yanan deriyi söker atar tazeler bakteri oluşumunu engeller 😊🤲mümkünse biran evvel alın
RİF AMPÜL 🤲😊
Bu arada diğer sıvı muhtemelen antibiyotik göz enfeksiyon kapmasın diye ona gerek olduğunu düşünmüyorum
Rif halleder, birde antibiyotik kullanıp dengesi bozulmasın

Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler
Zeolit tozu : bağırsak, sindirim sisteminde bakteri oluşumunu engeller
Bu 4 lü olmazsa olmazlar
Bunlardan da temin ediniz
Sağlıkla mutlulukla yaşasın kuzucuk😊🤲💓

metometo

Yeni Üye
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ampülle birlikte antibiyotiği kullansak bir sorun olur mu ? Yoksa sadece antibiyotikle geçer mi illa gerek varmı rifi almaya

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ampülle birlikte antibiyotiği kullansak bir sorun olur mu ? Yoksa sadece antibiyotikle geçer mi illa gerek varmı rifi almaya
Ben rif derim
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
Tercih sizin enjeksiyon olan antibiyotik büyük ihtimalle
Muhtemelen göz enfeksiyon kapmasın diye verdi
Fakat antibiyotik bağışıklık düşürür, bağırsak florasını bozar, antibiyotik sonrası probiyotik, multivitamin kullanmanız gerekli
Bizler sadece tavsiye ederiz, uygulamak yada uygulamak sizin tercihiniz