• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanıma 7 günden önce elleyip kafesten salarsam bi sıkıntı olur mu

Daffy

Yeni Üye
Bugün kafesten saldım bi kere bi cama çarptı bide perdelere falan kondu sonra bide saldıktan sonra bi şekilde tutup kafese koymayı başardımda acaba bi sıkıntı olurmu aldıgım yer normalde 7 günden önce ellemeyin bişi yapmayın dedi ama ben hem geldiği günden beri elime alıstırmaya falan çalıştım bide işte bugün saldım sonra elimden maydanoz falan yemeye başladı bi sıkıntı olur mu 7 günden önce böle şeylwr yaptıgım icin

Mert.

Eski Forumcu
Kuş kaç aylık 5 aylıktan büyük se salmanin tehlikesi vardır çok hızlı ucuyorsaa bir yerlere carpilabilir oyuzden çıkarılması onerirmez

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş kaç aylık 5 aylıktan büyük se salmanin tehlikesi vardır çok hızlı ucuyorsaa bir yerlere carpilabilir oyuzden çıkarılması onerirmez
Gölge yorum yapmak için yorum yapıyorsun konu sahibinin kafasını karıştırıyorsun... Biliyorsan yorum yap lütfen... Seni uyarıyoruz... Dinlemiyorsun... Bu sana son uyarımız... Lütfen forum kurallarına uy...

Onur Oğuz

Yeni Üye
Bugün kafesten saldım bi kere bi cama çarptı bide perdelere falan kondu sonra bide saldıktan sonra bi şekilde tutup kafese koymayı başardımda acaba bi sıkıntı olurmu aldıgım yer normalde 7 günden önce ellemeyin bişi yapmayın dedi ama ben hem geldiği günden beri elime alıstırmaya falan çalıştım bide işte bugün saldım sonra elimden maydanoz falan yemeye başladı bi sıkıntı olur mu 7 günden önce böle şeylwr yaptıgım icin
kardeşim maksimum 1.5 hafta salma kafesten bulundugu ortamı tanısın alışsın ondan sonra yavaş yavaş evin içinde salmaya başlarsın odayı tanımadan salma işlemi yaptıgın zaman duvara camlara vurma olasılıgı yüksek buda biraz canını sıkabilir biraz daha sabır büyüdükçe daha iyi anlıcaksın:)

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben 1 gün sonra çıkarmıştım bi sorun olmamıştı ama her kuşta bu olmaz her kuşun karakteri farklı.1-2 hafta kafesten çıkarmayın kuşun yerinide değiştirmeyin tam olarak odaya alışsın bu sırada sizde elinize alıştırırsan kolaylık yaşarsınız.Dal darı alıp elinizden yedirmeye çalışın daha çabuk alışacaktır

Mert.

Eski Forumcu
Gölge yorum yapmak için yorum yapıyorsun konu sahibinin kafasını karıştırıyorsun... Biliyorsan yorum yap lütfen... Seni uyarıyoruz... Dinlemiyorsun... Bu sana son uyarımız... Lütfen forum kurallarına uy...
Tamamda abi birşey sorcam sorcam aratirma yapmistim önceden 5 aylık büyük bir kuşu dışarı çıkarmayın kafese alışsın diye kucuksede çok hızlı ucamiyorsa diye cikabilirsiniz diyorlar ben bunu biliyorum oyuzden paylastim

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Küçükken daha tehlikeli! Kuyruk tam uzmadığı için uçuş daha zor ve dengesiz oluyor, 5-6 aydan sonra daha dengeli uçabiliyorlar! Ama odayı, ortamı tanımadan ne kadar iyi uçsada sorun olabiliyor.. Benim yönetimin önce ele alıştırıyorum sonra t tunek sonrasında kapısını açıp kapının yanında bekleyen T tuneğe koyup bırakıyorum.. Kendi kendine bir süre orda bakleyip bir yer kestirip kestirdiği yere konuyor sonra t tuneğe dönüyor. Eğer gelmezse t tuneği uzatıyorum önüne ona konuyor sonra kafesin kapısına götürüyorum t tunekte. En tehlikelisi zaten kafese koymak için yakalamaya çalışınca kontrolsüz ve korku içinde uçuyorlar o zaman bir yerlere çarpabilirler. T tunek o yüzden ilk etaplarda çok önemli

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye