• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım zor nefes alıyor

Pınarkara

Yeni Üye
Sultan papağanımı yeni aldım petshoptan 4 gün falan oldu bize geldiği gece zor nefes alıyodu ağzını açıp kapatıyo sürekli, hapşuruyo, öksürüyo yem çok az yiyo suda aynı şekil veterinere danıştık bize bi antibiyotik verdi vitaform diye 3 gün dür kullanıyoruz ama bi değişiklik yok napmam gerekiyo yardımcı olabilitmisiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz☺
Video ekler misiniz birde dışkı resmi görelim👍
Elinizde başka neler var vitamin, probiyotik vs
1730990962844.png

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sultan papağanına yem olarak ne veriyorsunuz? Besleme maması verdiler mi klinikten?

Pınarkara

Yeni Üye
Yok bitek antibiyotik verdiler onu suyuna katıp veriyorum normal yem bide daldarısı veriyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaform u beş güne tamamlayın. Soğuk algınlığı yada gribal enfeksiyon ise fayda sağlar. Turbo respiratory nefes açıcı alın. Daha sonraki günlerde işinize yarayacak. Bağışıklığı düştüğü için multivitamin gervit ve probiyotik te alın. Dışkılar a bakarsak probiyotik takviyesi yapılmalı bu yavruya.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vitaform u beş güne tamamlayın. Soğuk algınlığı yada gribal enfeksiyon ise fayda sağlar. Turbo respiratory nefes açıcı alın. Daha sonraki günlerde işinize yarayacak. Bağışıklığı düştüğü için multivitamin gervit ve probiyotik te alın. Dışkılar a bakarsak probiyotik takviyesi yapılmalı bu yavruya.
Ek olarak kilo kaybı yaşanırsa mutlaka beslenmeli dir😊👍

Pınarkara

Yeni Üye
Kuşuma vitaform ilacından 5 gün verdim ama daha tam iyleşmedi biraz toparladı zor nefas alması geçti ama hapşurması burun akıntısı bide kuyruk oynaması devam ediyo ilaca daha fazla devam edebilirmiyim bi bilginiz varmı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşuma vitaform ilacından 5 gün verdim ama daha tam iyleşmedi biraz toparladı zor nefas alması geçti ama hapşurması burun akıntısı bide kuyruk oynaması devam ediyo ilaca daha fazla devam edebilirmiyim bi bilginiz varmı
En fazla yedi gün kullanılması uygun. Hiç mi faydası olmadı. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

Bu şekil sürekli
Bu yavrunun ağrısı var ve iç organda iltihap var gibi bence kanatlı uzmanına tekrardan götürün. Kanatlı uzmanından eritrom diye bir ilaç var ondan isteyin, 1 litre içme suyuna 1 ölçek katın bu suyu beş gün boyunca suluğuna koyun. Suluktaki suyu da her gün tazeleyin

Pınarkara

Yeni Üye
Bugün bi kekik çayı verdim bakıcam duruma göre götürücem yemek yemesinde sorun yok allahtan

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaform antibiyotik grubuna giriyor. Tekrardan ilaç kullacaksanız arası en azından 15 gün olsun
Arka arkaya ilaç kullanımı karaciğeri yorar. On beş gün boyunca bağışıklığı güçlendirin. Turbo respiratory kullanın. Arada kekik çayı yapın. Zeolit ile besleme ile besleyin. Hala solunum güçlüğü çekiyorsa o zaman doksisiklin etken maddeli ilaç kullanırsınız.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaform antibiyotik grubuna giriyor. Tekrardan ilaç kullacaksanız arası en azından 15 gün olsun
Arka arkaya ilaç kullanımı karaciğeri yorar. On beş gün boyunca bağışıklığı güçlendirin. Turbo respiratory kullanın. Arada kekik çayı yapın. Zeolit ile besleme ile besleyin. Hala solunum güçlüğü çekiyorsa o zaman doksisiklin etken maddeli ilaç kullanırsınız.
Aslı abla doksisiklin ve vitaform aynı etken maddesine sahip ikisi de tetrasiklin grubu birisinde vitamin var sadece. Birisi birinci nesil, diğeri ikinci nesil 🙏☺

Üst Alt