• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanım Yumurtladı

ToprakUras

Yeni Üye
Merhabalar. Benim Dişi Sultan Papağanım son günlerde çok garip davranıyordu. Köşeye gidip kendine yer ayarlamaya çalışıyordu. Şuan yumurtalık alamayız. Oraya sıcak birşeyler koymaya çalıştık. Sarı bir bez ama sıcak değil. Şuan sadece 1 yumurta yumurtladı acil lütfen cevap verin şuan biraz panikliyorum lütfen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişi tek mi? Eşi var mı? Çift ise niye yuvalık alamıyorsunuz? Yerde olacak iş değil

ToprakUras

Yeni Üye
Dişi tek mi? Eşi var mı? Çift ise niye yuvalık alamıyorsunuz? Yerde olacak iş değil
Daha yeni yumurtladı. Eşi yok ama başka kafeste bir erkek Sultan Papağanı var. Birbirini pek sevmiyorlar ikisinin yaptığını düşünmüyorum boş olabilir. Tekrar söylüyorum daha yeni yumurtladı şuan ben evdeyim dışarıya ailemden birisi gitti yumurtalık almaya. Kuşum yumurtayı altına almaya çalışıyor yapamadı. Umarım yetişiriz ne yapmalıyız?

ToprakUras

Yeni Üye
Biraz panik yaptığım için çok yazamıyorum kusura bakmayın kuşum tekrar yumurtlayabilir belki

ToprakUras

Yeni Üye
Bende biliyorum biraz yani ama biraz paniklediğim için karmaşık yazdım. Yuvalık alacağız şuan yoldalar. Ben kuşu arada bir gözetliyorum. Ona şuan yer açtım. Ne yapabilirim acaba? Yumurtayı sıcak tutmaya çalışıyoruz ama elden pek birşey gelmiyor. Sultan papağanım izin vermiyor. Şuan gayet iyi ama sizce sultan papağanımın arka yerini temizlemeli miyim? Şu an çok yorgun birşey olur diye korkuyorum ve yakında veteriner yok.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sakin olun öncelikle. Sıcak tutmanıza gerek yok şuan hemen bozulmaz merak etmeyin. Ve zaten eşi yoksa yuvayada gerek yok zaten boştur yumurta. Aynı gün iki yumurta yapma imkanları sıfıra yakın. Panik yapmayın yumurtlamaz tekrar. Diğer kafesteki ile kafes dışında biraraya mı geliyorlar. Çiftleşme ihtimalleri mi var. Eğer evetse ozaman yuvalığı erkeğin olduğu kafese takın ve dişiyi yanına koyun. O yumurtayı erkek kabul etmeyebilir siz yinede yuvaya koyarsınız.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
kızgınlık yumurtası olabilir. Şuan sizin yapabileceğiniz birşey yok. Diğer kuşla anlaşamıyor diyorsunuz gözlemleyin şuan?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Panik yok yorumları okuyup aynen uyunuz 😊👍

ToprakUras

Yeni Üye
Sakin olun öncelikle. Sıcak tutmanıza gerek yok şuan hemen bozulmaz merak etmeyin. Ve zaten eşi yoksa yuvayada gerek yok zaten boştur yumurta. Aynı gün iki yumurta yapma imkanları sıfıra yakın. Panik yapmayın yumurtlamaz tekrar. Diğer kafesteki ile kafes dışında biraraya mı geliyorlar. Çiftleşme ihtimalleri mi var. Eğer evetse ozaman yuvalığı erkeğin olduğu kafese takın ve dişiyi yanına koyun. O yumurtayı erkek kabul etmeyebilir siz yinede yuvaya koyarsınız.
Teşekkürler. Biz aslında almayacaktık ama bir şansla belki olmuştur diye aldık. Almamız iyi oldu zaten kızımıza yeni eş alacağız. Bundan önce de bir konu açmıştım ''Sultan papağanım kafesin köşesine girip tepkisiz bir şekilde duruyor'' diye. Yumurtlayacağı içinmiş. (Diğer kuşla arkadaş gibiler yani pek anlaşamıyorlar ayrı kafesteler. yani kızım kafeste tek ve diğer kafeste sultan papağanı ile muhabbet kuşu var. ikisi iyi geçiniyor bu arada.)

Üst Alt