• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım yumurtladı ertesi gün yumurtasını kırdı

Derya78

Yeni Üye
Merhabalar sultan papağanım 4 tane yumurta yaptı, 2si boş olduğu için kırdı ve yuvadan attı. 3. Yumurtayı embriyo ölmüş kırdı onu da . 4. Yumurtayı da kırdı ama kuşun artık kanatları vücudu oluşmuştu ve iki kuşunda ilk deneyimi olduğu için veteriner olabilir demişti. Aradan 2 hafta geçti çiftleşmişler sanırım biz fark etmeden, kuşum tekrar yumurta yaptı ama ertesi gün yumurtayı hemen kırmış. Kırdığı için baktım boş yumurta. Ama 2. Gününden hemen anlar mı boş olduğunu hemen kırar mı anlamadım. Şu an hala gün aşırı çiftleşiyorlar . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kıran hangisi tesbit edebildiniz mi?

Derya78

Yeni Üye
Hayır maalesef . Tespit edemiyorum. İkisi de girdiği için yuvaya anlayamıyorum

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, bulundukları ortam nasıl? Sesli bir yer mi? Bazen rahatsız edilirlerse yumurtayı kırabiliyorlar. Sessiz ve yüksek bir yere almayı deneyebilirsiniz.

Diyetleri nasıl? Kafeste kalamar kemiği var mı? Kalsiyum ve d vitamini eksikliği varsa yine yumurtayı yemeye çalışabiliyorlar. Kuşlarınız kaç yaşında, ne zamandır sizinle bu ortamda bulunuyorlar, eş tuttular mı?

Derya78

Yeni Üye
Merhabalar sessiz ortamda yalnızlar. Kalamar kemiği var. Kız 7 yaşında , erkek 3 yaşında ama birbirlerini seviyorlar kaşıyorlar yem yediriyorlar . Ayırınca odadan odaya birbirlerini arıyorlar . 3 aydır galan beraberler.buradan birbirlerini eş tuttuklarını anlıyorum ama . Tabii belki yanlışım vardır .