• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım yerde oturuyor

Emir1241

Yeni Üye
Merhabalar bundan 1-2 hafta önce Sultan papağanım yumurtlama dönemini girdi. Bu durumu oldukça normal karşıladım. (erkek alacak durumum yok o yüzden erkek al vs demeyin) son yumurtasını bundan 4-5 gün önce yaptı ve hemen aldım yumurtasını. 3-4 saat sonra baktıktan sonra tekrar kafesin köşesinde oturduğunu gördüm herhalde 5. yumurtayı yapacak dedim ama nafile. Suyuna vitamin vs. kattım ve ayrıca günün belli saatleri çok enerjik oluyor. Oturma pozisyonundan çıkıp adeta enerjik haline dönüyor 1-2 saat deliler gibi uçup sesler çıkarıyor. Ne zaman kafese koysam tekrar oturma moduna geçiyor.

Ben de sanırım orada yumurtası var orayı koruyor diye kafesini baştan aşağı temizledim (yumurta kokusu sindiyse çıksın diye) ama hala oturuyor. Dışkısı ise ishal tarzı Sizce sorun nedir?
(Kendisi 4 yaşında)

Emir1241

Yeni Üye
Bir güncelleme daha : oturduğu yere peçete koydum tepkisini merak ettim gayet enerjik suyunu içtin yemeğini yedi ama her 5 dakikada bir kafesine girip o köşeye oturmak için gitti peçete olduğunu görünce uçup enerjik biçimde ötttü. Oturduğu yerdeki peçeteyi kaldırdım şimdi yine ilk fotoğraftaki gibi oturdu gerçekten çok ilginç hani hasta desem enerjik olmaz yumurtası orada sanıyor desem bugün kafesini baştan aşağı yıkadım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O köşeyi yuva bellemiş kızgınlık döneminde bir kaç yumurta yapabilir. Belki yeni bir yumurta yapacaktır. Siz müdahale etmeyin bir süre sonra düzelir. Ama yumurtlama ihtimali varsa kızgınlığı geçinceye kadar kafes dışına çıkarmamanızı öneririm. Eğer içinde yumurta varsa biryerlere çarpıp içinde kırılabilir. Buda çok riskli bir durumdur. Ayrıca yorucu bir dönem olduğu için kafes dışı iyice yoracaktır.

Emir1241

Yeni Üye
O köşeyi yuva bellemiş kızgınlık döneminde bir kaç yumurta yapabilir. Belki yeni bir yumurta yapacaktır. Siz müdahale etmeyin bir süre sonra düzelir. Ama yumurtlama ihtimali varsa kızgınlığı geçinceye kadar kafes dışına çıkarmamanızı öneririm. Eğer içinde yumurta varsa biryerlere çarpıp içinde kırılabilir. Buda çok riskli bir durumdur. Ayrıca yorucu bir dönem olduğu için kafes dışı iyice yoracaktır.
Normal şartlarda 2-3 günde bir yumurta yapıyordu en azından ilk 4 yumurta böyle oldu ama bu sefer çok uzun sürdü. Yormama konusunda haklısınız ama günde 1 kez olsa bile çıkmak için tüm mahalle sesini duyduruyor. Ben de dayanamayıp mecbur açıyorum açtıktan sonra da durmadan enerjik bir şekilde uçuyor ben de anlayamadım gitti. Bu ilk yumurta yapışı da değil 2 ya da 3 sene önce yapmıştı en son

Üst Alt