• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

SULTAN PAPAĞANIM YEM YEMİYOR

Yektaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tam bilmiyorum titriyor.Kendisine Bir Kırıntı Kadar Cips Parçası Yedirtmiştim ama onla alakalı olduğunu düsünmüyorum. Son Zamanlarda Sağlıyı Gayet İyiydi
Hastalık Belirti Tarihi
1 May 2023
Kullanılan İlaç
Sadece Suyuna Vitamin Koyuyoruz İlacı yok.
ARKADAŞLAR ACİL YARDIMINIZ LAZIM.Sultan Papağanım Yemek Yemiyor Su Da Oldukça Az İçiyor.Bi Tık Da Titreme Var Lütfen yardım edin sebebi nedir ne yapabilirim.Götürücem veterinere ama götürene kadar onu tok tutmam lazım.Haşlanmış Yumurta Sarısı Olur Mu? Lütfen Bilen Biri Yazsın

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkı fotoğrafı atar mısınız? Birde kuşun videosunu streamable üzerinden paylaşın.

İnsan yiyecekleri kuşlar için zararlıdır. Kısa sürede bir şey görünmesede uzun vadede kuşun ömrünü azaltır.
Zehirlenebileceği bir durum oldu mu? Bir bitki yemiş olabilir mi? Ya da kullandığınız yem ve takviyelerin son kullanma tarihi geçmiş olabilir mi?

Yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip verebilirsiniz.

Yektaa

Yeni Üye
Dışkı fotoğrafı atar mısınız? Birde kuşun videosunu streamable üzerinden paylaşın.

İnsan yiyecekleri kuşlar için zararlıdır. Kısa sürede bir şey görünmesede uzun vadede kuşun ömrünü azaltır.
Zehirlenebileceği bir durum oldu mu? Bir bitki yemiş olabilir mi? Ya da kullandığınız yem ve takviyelerin son kullanma tarihi geçmiş olabilir mi?

Bitki Gibi Bir Şey Hiç Yemedi Belki Yanlışlıkla Bir Şey Parçası Kaçmıstır Onu Bilmiyorum Dışkısı Yeşil Sıvı Seklinde.

Yektaa

Yeni Üye

Ekli dosyayı görüntüle 46559

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nerede yaşıyorsunuz kanatlı uzmanı tavsiyesinde bulunalım

Yektaa

Yeni Üye

Takviyeyi Alalı 7-8 Ay Gibi Oldu Sanırım Tam Hatırlamıyorum Ama Onla Alakalı Mıdır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Takviyelerler alakalı da olabilir, yem bayatta olabilir. Kuşun kanatları çok titriyor mu? Kusma refleksi var mı? Uyku modunda mı?
Probiyotik kullanıyor musunuz? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?

Yektaa

Yeni Üye
Takviyelerler alakalı da olabilir, yem bayatta olabilir. Kuşun kanatları çok titriyor mu? Kusma refleksi var mı? Uyku modunda mı?
Yem Kullanma Tarihi Daha 4-5 Ay Var

Yektaa

Yeni Üye
Kanatları Fazla Titremiyor Yine. Ama Çok Halı De Yok Hani Böyle Bitkinlikle Orta Vaziyet Arasında Gidip Geliyo Aşırı Kötü Gibi Değil Şuan Ama Mesela Ötmüyor Hiç. Kanatlarını Kapatmış Duruyor

Yektaa

Yeni Üye
Tam İzah Edemedim Umarım Anlamışsınızdır Ne Demeye Çalıştıfımı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bunu daha önce duymadım ve kullanmadım ama size gerwit öneririm multivitamin olarak, probiyotik olarakta entrobac.

Siz kuşun videosunu da ekleyin. Tecrübeli arkadaşlarımız kuşu görünce daha net bilgi verir size ama eğer yem yemiyorsa sizin elle besleme yapmanız gerekiyor. Şu an kaç gram biliyor musunuz?

Videoyu böyle yükleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 46561

Yektaa

Yeni Üye
Bunu daha önce duymadım ve kullanmadım ama size gerwit öneririm multivitamin olarak, probiyotik olarakta entrobac.

Siz kuşun videosunu da ekleyin. Tecrübeli arkadaşlarımız kuşu görünce daha net bilgi verir size ama eğer yem yemiyorsa sizin elle besleme yapmanız gerekiyor. Şu an kaç gram biliyor musunuz?

Videoyu böyle yükleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 46561
sağolun şuan acil besleme yapmam gerekiyor ve şırıngamı da kaybettim birinci sorum yumurtayı haşlamamız gerekiyor dimi ? ikinci sorum da şırıngasız yedirebilir miyim ? tam anlatır mısınız yanlış vermiyim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
sağolun şuan acil besleme yapmam gerekiyor ve şırıngamı da kaybettim birinci sorum yumurtayı haşlamamız gerekiyor dimi ? ikinci sorum da şırıngasız yedirebilir miyim ? tam anlatır mısınız yanlış vermiyim
Yumurtayı haşlayıp sarısını püre haline getirin ya da mısır ununu içme suyu ile yoğurt kıvamına getirip çay kaşığıyla ağzından yedirebilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yumurtayı haşlayıp sarısını püre haline getirin ya da mısır ununu içme suyu ile yoğurt kıvamına getirip çay kaşığıyla ağzından yedirebilirsiniz.
Aynen öyle yapın ama içme suyu sıcak olsun beş dakika soğuduktan sonra besleyin 👍 vitamini vermeyin kaliteli bişey alın gerwit, entrobac ve versele laga yem alınız ayrıca grit kum ve kalamar kemiği kafesinde her zaman bulundurunuz. Şuan ilk yapmanız gereken kuşu acil olarak beslemek yarın yakınlarda petshop varsa Besleme maması ve aparat temin ediniz eğer bulamazsanız veteriner hekime götürün ürünleri internet üzerinden güvenilir bir yerden temin edebilirsiniz

Yektaa

Yeni Üye
Haşladıgım yumurta sarısına su koyucam dimi sıvı olması lazım mı

Yektaa

Yeni Üye
Aynen öyle yapın ama içme suyu sıcak olsun beş dakika soğuduktan sonra besleyin 👍 vitamini vermeyin kaliteli bişey alın gerwit, entrobac ve versele laga yem alınız ayrıca grit kum ve kalamar kemiği kafesinde her zaman bulundurunuz. Şuan ilk yapmanız gereken kuşu acil olarak beslemek yarın yakınlarda petshop varsa Besleme maması ve aparat temin ediniz eğer bulamazsanız veteriner hekime götürün ürünleri internet üzerinden güvenilir bir yerden temin edebilirsiniz
Acil bakabilir misiniz üstte yazdıklarıma bende anlamadım nedenini