• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

SULTAN PAPAĞANIM VE MUHABBET KUŞUM BİTLENDİ EVİ DE BİT BASTI Yardımcı olur musunuz?

nghntrkz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Bit
Hastalık Belirti Tarihi
7 Tem 2022
Kullanılan İlaç
Famect
Merhabalar, Sultan papağanım ve Muhabbet kuşum anlamadığım bir şekilde bitlendi hem kırmızı hemde gri birlerden mevcut. Veterinere gidip Vilmectin istedim ama Famect ile aynı etken maddeye sahip olduğunu enselerine birer damla damlatmam gerektiğini söyledi. Kuşlara damla verip kafeslerini evde durduğu tüm konumlar çamaşır suyu ve solfac ile ilaçladım bi kaç saat bekletip sildim. Ancak gece olduğunda aynı yerlerde dolaşan bitler görüyorum çıldırmak üzereyim yardımcı olun lütfen mobilyalardan duvardan bitleri aralayamıyorum. Artık huylandım kendimde kaşınıyorum iki defa üzerimde ve telefonumun ekranında yakaladım.

Yigit K.

Paylaşımcı
İşe yarar mı bilmiyorum fakat denemekte fayda var.

nghntrkz

Yeni Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bunların hepsini 2 gündür yapıyorum ama sonuca ulaşamadım az önce ahsap kapı çerçevesinde şimdiye kadar öldürdüğüm en büyük bitlerden birini gördüm ama öldüremedim onun girdiği yere de famect sıktım. Sabahlara kadar bit öldürüyorum :(

Yigit K.

Paylaşımcı
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bunların hepsini 2 gündür yapıyorum ama sonuca ulaşamadım az önce ahsap kapı çerçevesinde şimdiye kadar öldürdüğüm en büyük bitlerden birini gördüm ama öldüremedim onun girdiği yere de famect sıktım. Sabahlara kadar bit öldürüyorum :(
Sanırım ilaçlama yapılması gerekebilir eğer bitin kaynağını bulamadıysanız. Tanıdığınız veya şehrinizde olan ilaçlamacılarla iletişime geçin derim çünkü burası kuş forumu olduğu için evi bit basma konusu hakkında bilgisi olan kişiler olmayabilir fakat yine de siz uzmanlarımızın yorumunu bekleyin. (İlaçlama yapılırken kuşunuzu, yiyecekleri vb. Bir kaç günlüğüne komşuya verebilirsiniz ilaçlama bitince veya başlarken güzel bir sirkeli su banyosu yaptırın.)

Üst Alt