• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım üşüttü

Melantha

Yeni Üye
Sultan papağanım dün akşam bir şeyi yokken gecesinde bi anda halsizleşmeye başladı ve ishal olduğunu gördüm. Bugün onu veterinere götürürken de üşüttüğünü fark ettim. Antibiyotik verdi veteriner kullanmam için ama şöyle bir sorun varki yem yemiyor ve su içmiyor. İlaçlı suyu ben içirdim sonrasında 3 4 kez kendisi içti ama başka dokunmadı bile yeme gelince de yemi kırıp yemiyor kabuksuz yem şeklinde kalıyor. İyileşebilmesi için de yemini yiyebilmesi ve suyunu içebilmesi gerekiyor. Yem ve su konusunda kuşuma ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz bu konuda, teşekkür ederim.
Bir de kuşun enerjisi hiç yok yatıyor sadece bazen kafes altında tüyler kabarık şekilde bazen de tünekte aynı şekil yatıyor. Bir kez çıkarttım, çıkarttığımda da oyun alanında yatarken dışkıladığı kısmı baya kaşırken gördüm ve dışkısının tüylerine yapıştığını fark ettim aldım onları nazikçe.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafes dışına çıkarmayın bu süreçte ve yem yemiyorsa el besleme yapmalısınız. Nerede ikamet ediyorsunuz. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mı. Ne teşhis koydu. Kullandığınız takviyeler var mı? Kuşun fotoğraf ve videosunu , beyaz peçete üzerine yaptığı güncel dışkısını eklerseniz daha sağlıklı yönlendirme yapılır.

Melantha

Yeni Üye
Kafes dışına çıkarmayın bu süreçte ve yem yemiyorsa el besleme yapmalısınız. Nerede ikamet ediyorsunuz. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mı. Ne teşhis koydu. Kullandığınız takviyeler var mı? Kuşun fotoğraf ve videosunu , beyaz peçete üzerine yaptığı güncel dışkısını eklerseniz daha sağlıklı yönlendirme yapılır.
Kırşehirde ikamet ediyorum. Gittiğim veteriner kanatlı uzmanı. Kullandığım takviye yok. Kuşun fotoğraf ve videolarını ekliyorum şimdi.

Üst Alt