• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım üşütme

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik hapşırma uyku hali
Merhaba sultan papağanım 5 gündür halsiz sürekli uyuyor ve ses geliyor göğsünden veteriner soğuk almıştır diyip ilaç verdi ama asla içmiyor. Ne yapabilirim? Ve çok fazla hapşırıyor sümük falan da çıkıyor. Resimdeki gibi çoğugün içinde çoğu zaman ama kafesten ilk çıktığı zamanlar hareketli

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veteriner hangi ilacı verdi bilginiz var mı. Birde kanatlılardan anlayan veteriner mi. Temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu görelim birde streamable.com dan kuşun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

Ayseguldirenc

Yeni Üye
İlacın adı respıramax kanatlılardan anlayan veteriner yok maalesef bu şekilde damlalar veriyorlar. Dışkıda henüz yapmadı maalesef uyuduğu videoda çıkardığı ses net şekilde geliyor. Bugün biraz daha hareketli değil günlere göre

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Veteriner hangi ilacı verdi bilginiz var mı. Birde kanatlılardan anlayan veteriner mi. Temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu görelim birde streamable.com dan kuşun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.
Bu da dışkısı elime yaptığı için bu kadar çekebildim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Verilen ilaç hakkında fikrim yok. Hocalarım gördüğünde yorumda bulunurlar. Dışkı çok iyi durmuyor. Uyuduğu video da sürekli çıkan bir ses duymadım videonun başında bir ses geldi ondan bahsediyorsanız eğer. O da çok belirleyici bir ses değil
Kuyrukta gözükecek şekilde tekrardan bir video rica edebilir miyiz.

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Verilen ilaç hakkında fikrim yok. Hocalarım gördüğünde yorumda bulunurlar. Dışkı çok iyi durmuyor. Uyuduğu video da sürekli çıkan bir ses duymadım videonun başında bir ses geldi ondan bahsediyorsanız eğer. O da çok belirleyici bir ses değil
Kuyrukta gözükecek şekilde tekrardan bir video rica edebilir miyiz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuyruk sekmesi göremedim. Dışkının toparlanması lazım. Probiyotik entrobac kullanmıyorsanız hemen temin edin. Ardından multivitamin gervit. Öncelik bağışıklığı güçlendirmek. Bu iki takviyeyi haftanın farklı günlerinde suluğuna koyun Probiyotiği ilk üç gün üst üste uygulayın. Sonra haftada bir e indirirsiniz. Ardından kekik spreyi yapın burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslayın. Eğer ilaç kullanılması gerekiyorsa yada başka bir durum varsa bundan sonrasını hocalarıma bırakıyorum 🙏🏻

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Petshoplarda satılmıyor. İnternet üzerinden alabilirsiniz. Mamaist.com da bölünmüş şekilde mevcut. Oradan temin edebilirsiniz.

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Merhaba dediklerinizi aldım da probiyotiği ne kadar vermem gerekiyor diğer vitamini de?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba dediklerinizi aldım da probiyotiği ne kadar vermem gerekiyor diğer vitamini de?
Multivitamin gervit haftada bir probiyotik te haftada bir. Mesela pazartesi gervit veriyorsanız Perşembe entrobac veriniz. Gününü kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Gervit yarım suluga 5 damla olacak şekilde probiyotik entrobac yarım suluga mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat edin. Ya geceden kafesten sulugu çıkartin zaten gece uyku modunda yem yemezler su içmezler sabah takviyeli suyu verirsiniz yada sabah birkaç saat öncesinden sulugu önünden alın sonra verirsiniz. Ama şimdi baktım diski sorunlu görünüyor. Probiyotik entrobac ilk etapta üç gün üst üste verin sonra haftada bir e indirirsiniz. Ve bu üç gün her gün tazeleyerek verin probiyotiği sulukta en fazla 8 saat kalsın sonra temiz içme suyuyla yenileyin. Sonra kuşu bir müddet gozlemleyin geçmez ise tekrar durumunuzu güncelleyin aynı konu üzerinden 🖐🏻

Son düzenleme:

Ayseguldirenc

Yeni Üye

Merhaba kuşumun sesi kısıldı böyle ses çıkarıyor ilacını içmiyor su içmeyi bıraktı ilaçlı diye bizde zorla veriyoruz ama çok işe yaramıyor. Ne yapabilirim artık ölmesinden korkmaya başladım. Yemin içine falan koyabileceğimiz bir şey olsa ya da tüketebileceği şekilde onu yer ama su içmiyor maalesef

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Ama hala hareketli kafesin içinde özellikle. Yemek yemesi çok iyi çok fazla yem yiyor normalden fazla ama temiz su bile içmiyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlacını içmiyor dediğiniz hangi ilaç. Birde şuan ki video da solunum problemi gözüküyor kuşunuzda.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Respıramax adı ilçedeki tek veteriner bunu verdi
Solunumla ilgili sanırım ilaç. Solunumla ilgili problemlere genelde doksimis, hipradoxi gibi ilaçlar fayda sağliyor. Ama sizin dediğiniz ilacı duymadım hocalarım belki biliyorlardır. 🙏🏻Ne zamandır kullanıyorsunuz peki. Suluga konulan ilaçlar takviyeler kuşa susamiş şekilde verilmeli. Yoksa içirmekte sıkıntı yaşanabilir.

Ayseguldirenc

Yeni Üye
5 gündür veriyoruz ama ilaç ağır kokuyor ondan içmiyor belki de diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Bende su içmediği için şırıngayla tutup su veriyorum. Başka türlü içmiyor.

Ayseguldirenc

Yeni Üye
Yardımlarınız için teşekkür ederim Aslı hanım ama az önce kaybettim kuşumu. Çok sağ olun verdiğiniz bilgiler için

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun 🥺🥺🥺🥺🥺🥺 ne yazacağımı bilemedim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağ olsun. 😔