• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım uçamıyor, ne yapmalıyım?

cookie

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, sultan papağanım 4 aylık, üretici tüy degisiminde uçuş tüylerinin de döküldüğünü ama tam tamamlayamadığıni belirtti. Tüyleri yenilenir mi yenilenmez mi tam bilmiyoruz. Benim için uçup uçmamasi cok onemli degil ama tabiki de kuşum mutlu olsun, neden daha sağlıklı olmasin. Bu yüzden elimden geleni deneyeyim dedim
Elimde şuan: enterobac, gervit, bt amin, sedochol ve taubenfit var
Sizce nasıl kullanmalıyım ve ek ne yapabilirim, onerilerinizi bekliyorum :)Screenshot_20230922_163511_Gallery.jpgScreenshot_20230922_163504_Gallery.jpgScreenshot_20230922_163458_Gallery.jpg

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun tünekte sırtıda görünecek şekilde videosunu görebilir miyiz. Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekler misiniz.

cookie

Yeni Üye
Kuşun tünekte sırtıda görünecek şekilde videosunu görebilir miyiz. Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekler misiniz.
Ekledim hocam, kamera ile pek rahat edemedi zor fotoğraf çekebildim umarim is gorur, olmadi yeniden deneyeyim 😅

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Üzgünüm ama. Üretici sizi kandırmış. Kuş tüy hastası. Kuşta tüy virüsüde olabilir Fransız tüy hastalığı da olabilir. Bunu anlamak içinde tahlil yaptırmanız gerekiyor. Önlem amaçlı dış parazİt damlası yaptırın. Kullandığınız takviyeler var mı?

cookie

Yeni Üye
Üzgünüm ama. Üretici sizi kandırmış. Kuş tüy hastası. Kuşta tüy virüsüde olabilir Fransız tüy hastalığı da olabilir. Bunu anlamak içinde tahlil yaptırmanız gerekiyor. Önlem amaçlı dış parazİt damlası yaptırın. Kullandığınız takviyeler var mı?
Hocam iştahı yerinde hareketli de neden bu şekilde düşündünüz? Daha bize geleli 2 gün oldu, bugün yeni gervit kullandım, bt amin kullanmayi dusunuyordum sorna da siz ne onerirsiniz

redamansy

Aktif Üye
Tüy hastalığı var benim sultan papağanı 5 aylık şuan. 2 aylıkken almıştım. 2 aylık olmasına rağmen uçabiliyordu. Üstelik tüy dönemindeydi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hocam iştahı yerinde hareketli de neden bu şekilde düşündünüz? Daha bize geleli 2 gün oldu, bugün yeni gervit kullandım, bt amin kullanmayi dusunuyordum sorna da siz ne onerirsiniz
Kuşun tüylerinden anlaşılıyor. O yüzden öyle demiştir @Semiha S.

Bt amin forteyi gerwit ile dönüşümlü kullanırsınız. Entrobac kullanmanızı da tavsiye ederim.
İyi bir bakım ile belki düzelir ama genelde uçacak kadar düzelmiyor maalesef tüy virüsü olan kuşlar.
Kuşunuzun hayatını kolaylaştıracak şekilde kafesinde düzenleme yapabilirsiniz. Kafes dışında da sürekli yanınızda olacaktır,zira uçamadığı için sizi güvenli görüp omzunuza gelecektir. Benim kuşum böyle yapıyor. :)

redamansy

Aktif Üye
Herkes üretici olmaması gerekiyor tüy hastalığı olan kuşları çoğaltmak bi de bu işten ticaret yapmak ne demek yani düşündükçe sinirleniyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İştah ile alakalı bir durum olsa keşke ama maalesef genetik bir durum. kuşun yavru olduğu şüpheli. Tüyleri olmayınca yavru diyip satıyorlar. Tüy virüsü ise iyileşme ihtimali olabilir ama fransız tüy hastalığı ise mümkün değil. BT amin, Gervit , entrobac ve biotin takviyesini mutlaka kullanın. Acısını azaltır, yaşam kalitesi en azından yükselir.

cookie

Yeni Üye
[
İştah ile alakalı bir durum olsa keşke ama maalesef genetik bir durum. kuşun yavru olduğu şüpheli. Tüyleri olmayınca yavru diyip satıyorlar. Tüy virüsü ise iyileşme ihtimali olabilir ama fransız tüy hastalığı ise mümkün değil. BT amin, Gervit , entrobac ve biotin takviyesini mutlaka kullanın. Acısını azaltır, yaşam kalitesi en azından yükselir.
Cok tesekkur ederim uygulayacagim 🙏😊

Üst Alt