• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım tuymu dokuyor

papağan selami

Aktif Üye
Merhabalar sultan papağanım tüy dokuyormu yoluyormu adında bı konu acmıstim çünkü endişeleniyorum bı bakarmısınız çünkü neredeyse 3 hafta oldu

Ekli dosyalar

mortsvivants

Paylaşımcı
Peki ya sence yoluyormu dokuyormu
Bunun bir önemi olduğunu düşünmüyorum ben çünkü tüyde olduğundan her şekilde çıkacaktır. Kafesin içinde aynı bu şekilde kaç tane toplamıştım ben de sonra takviyelerini, sebzelerini vs. düzenli verince azaldı minik minik tüyleri dökülüyor şu an. Haftada 2-3 defa ayrı bir kaba bir tatlı kaşığı yulaf verebilirsin ya da her mama koyduğunda üzerine birazcık serpebilirsin çok olmayacak şekilde. Tabii ki bt amin forte haftada iki defa vermelisin. Ben de zamanında endişeliydim bilmediğim için ama Demet abla yazmıştı böyle sağolsun :)

Erenb51

Aktif Üye
Bunun bir önemi olduğunu düşünmüyorum ben çünkü tüyde olduğundan her şekilde çıkacaktır. Kafesin içinde aynı bu şekilde kaç tane toplamıştım ben de sonra takviyelerini, sebzelerini vs. düzenli verince azaldı minik minik tüyleri dökülüyor şu an. Haftada 2-3 defa ayrı bir kaba bir tatlı kaşığı yulaf verebilirsin ya da her mama koyduğunda üzerine birazcık serpebilirsin çok olmayacak şekilde. Tabii ki bt amin forte haftada iki defa vermelisin. Ben de zamanında endişeliydim bilmediğim için ama Demet abla yazmıştı böyle sağolsun :)
Yulaf az mı verilmeli? Ben bir aylık kuşuma günde 1-2 tatlı kaşığı kadar veriyordum🤨😕

mortsvivants

Paylaşımcı
Yulaf az mı verilmeli? Ben bir aylık kuşuma günde 1-2 tatlı kaşığı kadar veriyordum🤨😕
Fazlasının yağlanmaya neden olduğunu duymuştum, senin kuşun yavru olduğu için onun durumunu bilmiyorum pek bilgili arkadaşlar daha doğru cevap verecektir :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrulara yulaf verilir 😊 Kuşunuz tüyde b vitamini kullanıyor musunuz

Üst Alt