• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım tüy problemi

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy seyretmesi, yolma
Hastalık Belirti Tarihi
25 Eki 2024
Kullanılan İlaç
Bt amin forte
Merhabalar erkek 1 sene 2 aylık sultan papağanımda tüy problemi olmaya başladı. İlk başta göğüs ve sırtında seyrelmeler oldu derken. Şimdi sol kanadında ki çoğu kanadını gagalayarak maf etmiş. Keyfi çok yerinde kıpır kıpır yem yemesinde su içmesinde hiç bir problem yok. Problemi gördüğüm gibi bt amine başladık 2 günde bir veriyorum. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Güncel dışkı ve kuşun durumunu fotoğraf olarak bırakıyorum.
Bu arada göğüs kemiğinde sivrilme yok ve 90 95 gr arası seyrediyor şu anda. 1000053607.jpg1000053610.jpg1000053611.jpg1000053612.jpg1000053613.jpg1000053615.jpg1000053616.jpg
Lütfen yardımcı olun. Kanatlarını çekmelimiyim? Kendisine mi bırakmalıyım yoksa yerine çıkmayacak biliyorum.
@Şehmus BAKIR

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ense damlası yaptınız mı hiç? Bir de kanat çektirme falan olmaz

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Ense damlası yaptınız mı hiç? Bir de kanat çektirme falan olmaz
Hayır yaptırmadım. Piyasada satılan tüy spreyi adı altında bir ürün vardı 2 defa onu kullandık.
Bir kişi fransı tüy hastalığı dedi ama umarım öyle bir şey değildir.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır yaptırmadım. Piyasada satılan tüy spreyi adı altında bir ürün vardı 2 defa onu kullandık.
Bir kişi fransı tüy hastalığı dedi ama umarım öyle bir şey değildir.
Eğer kendini yoluyorsa French molt değildir. Vilmectin ense damlası alabilirsiniz mamaist.comdan parazit varsa gider. Bir de boyunluk alın veterinerden gerekirse Passiflora çiçeği çayı verin 🙏

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Eğer kendini yoluyorsa French molt değildir. Vilmectin ense damlası alabilirsiniz mamaist.comdan parazit varsa gider. Bir de boyunluk alın veterinerden gerekirse Passiflora çiçeği çayı verin 🙏
Tüylerine düzenli olarak bakım yapıyor. Kaşıyor. Yolup yolmadığına emin değilim.
Başka yapmam gereken bir şey var mı? Ekstra olarak?
Bir hafta boyunca bt amin kullanmalımıyım günlük taze olarak. Sade su vermeden.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüylerine düzenli olarak bakım yapıyor. Kaşıyor. Yolup yolmadığına emin değilim.
Başka yapmam gereken bir şey var mı? Ekstra olarak?
Bir hafta boyunca bt amin kullanmalımıyım günlük taze olarak. Sade su vermeden.
Hayır haftada iki gün verin, ense damlası yapın mutlaka 🙏