• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanım tüy döküyor

Ahmet Eren S.

Yeni Üye
Yardım edin. Sultan papağanım son bir kaç haftadır boyun ve göğüs kısımdaki tüyler dökülüyor normal mi hasta mı bilmiyorum. Veterinere götürecek durumumda yok inşallah ciddi birşey değildir. Bu arada bazen kanat ve kuyruk tüylerini de döküyor ama o uzun süredir öyle boyun ve karın çevresi son bir kaç haftada oldu.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Kendisi yoluyor gibi geldi bana

Ahmet Eren S.

Yeni Üye
Merhaba, herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Kendisi yoluyor gibi geldi bana
Herhangi bir takviye kullanmıyoruz ama ben sınav senemde olduğu için genellikle ailem bakıyordu onlarda iyi bakamamışlar bana göre kafesin içinde kaba kuş kumu koymuşlar, düzenli su ve yem değişimi yapmamışlar, ve sebze, meyve neredeyse hiç vermemişler ben yanıma aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum daha 1 yaşında ya girmiş ya girmemiş, çocuklar ve gelen misafirler de korkutmuş ola bilir şuan ne yapmam lazım. Ben duşta aldırırdım onuda aksatmışlar :( valla vicdan azabı çekiyorum yanınma aldım yardım edin lütfen.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herhangi bir takviye kullanmıyoruz ama ben sınav senemde olduğu için genellikle ailem bakıyordu onlarda iyi bakamamışlar bana göre kafesin içinde kaba kuş kumu koymuşlar, düzenli su ve yem değişimi yapmamışlar, ve sebze, meyve neredeyse hiç vermemişler ben yanıma aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum daha 1 yaşında ya girmiş ya girmemiş, çocuklar ve gelen misafirler de korkutmuş ola bilir şuan ne yapmam lazım. Ben duşta aldırdım onuda aksatmışlar :( valla vicdan azabı çekiyorum yanınma aldım yardım edin lütfen.
Bağışıklığı oldukça düşük o zaman. Önce aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanın, size öncesinde atılmış aslında. Bt amin forte haftada iki kez verin. Haftada iki sebze tüketsin. Banyoyu kendi yapsın yoksa da spreyleme yapın siz yıkamayın. Günlük yem ve su değişimini yapın, kaplarını günlük yıkayın. Kafes tabanını günlük olarak değiştirin. Haftada bir detaylı kafes temizliği yapın. Kuş kumunu gritli tercih edin, beyaz kristal kum ise atın. Ek olarak zeolit tozu temin edip düzenli kullanın bağışıklığı güçlensin. En önemlisi de bolca ilgilenin ve konuşun, stresli ortamlardan uzak tutun.

Ahmet Eren S.

Yeni Üye
Bağışıklığı oldukça düşük o zaman. Önce aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanın, size öncesinde atılmış aslında. Bt amin forte haftada iki kez verin. Haftada iki sebze tüketsin. Banyoyu kendi yapsın yoksa da spreyleme yapın siz yıkamayın. Günlük yem ve su değişimini yapın, kaplarını günlük yıkayın. Kafes tabanını günlük olarak değiştirin. Haftada bir detaylı kafes temizliği yapın. Kuş kumunu gritli tercih edin, beyaz kristal kum ise atın. Ek olarak zeolit tozu temin edip düzenli kullanın bağışıklığı güçlensin. En önemlisi de bolca ilgilenin ve konuşun, stresli ortamlardan uzak tutun.
Çok sağolun elimden geldiğince uygulayacağım.

Üst Alt