• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım tüy dökümünden sonra morali bozuldu ve sürekli uyuyor

Gürbüzüm

Yeni Üye
Ek fotodaki gibi tüy döküm döneminden sonra böyle ızgaraya inip uyuyor bağırsak enfeksiyonu var gibi duruyor veterinere götürme şansımız yok maalesef balkona çıkardık esmiyor temiz hava alsın dedik.Morali kötü ne yapmalıyım çok üzülüyorum tüy döküm dönemide enerjisi çok iyiydi çok mutluydu ne yapmalıyız ya

Ekli dosyalar

Gürbüzüm

Yeni Üye
Artı olarak 2 yıldır bizimle ve geldiğinden beri dışkısı biraz farklıydı diğer sultan papağanlarınınki gibi değildi su gibi koyu yeşil yapıyordu

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Dışkısını peçete üzerinde ekler misiniz? Aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanmalısınız. Tüy dönemi için haftada iki bt amin forte takviyesi almalı. Ek olarak kafeste grit kum da bulunmalı. Tünekleri tahta tünek ile değiştirin. Bulunması gerekenleri aşağıya bırakıyorum.

Son düzenleme:

Gürbüzüm

Yeni Üye
Dışkısını peçete üzerinde ekler misiniz? Aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanmalısınız. Tüy dönemi için haftada iki bt amin forte takviyesi almalı. Ek olarak kafeste grit kum da bulunmalı. Tünekleri tahta tünek ile değiştirin. Bulunması gerekenleri aşağıya bırakıyorum.
Tamamdır çok teşekkür ediyorum

Gürbüzüm

Yeni Üye
Grit kum zararlı deniyor bağırsakları tıkıyormuş

Sati

Paylaşımcı
Geçmiş olsun,
Bende sizin gibi bakıcıyım, kuşunuz bence stresten ziyade hasta, uyuklama hali, yere inme, ishal zaten hastalık belirtileridir.
Tüy döneminde sanırım kuşlar fazla yoruluyor, güçten düşüyor ve fazla zayıfsa bünyehasta oluyor düşüncesindeyim

Benim kuşum da tüyden sonra hasta oldu hala tedavi ile uğraşıyoruz.
Yem yemiyorsa kursaktan elle besleme yapmanız lazım yoksa kuşunuzu kaybedebilirsiniz...

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Grit kum zararlı deniyor bağırsakları tıkıyormuş
Her şeyin fazlası zararlıdır. Grit kum değil beyaz kristal kumlar kursakta birikim yapar ve zararlıdır. Grit kum sindirime yardımcı olur ve mineral ihtiyacını karşılar, çoğumuz kullanıyoruz.

Gürbüzüm

Yeni Üye
Geçmiş olsun,
Bende sizin gibi bakıcıyım, kuşunuz bence stresten ziyade hasta, uyuklama hali, yere inme, ishal zaten hastalık belirtileridir.
Tüy döneminde sanırım kuşlar fazla yoruluyor, güçten düşüyor ve fazla zayıfsa bünyehasta oluyor düşüncesindeyim

Benim kuşum da tüyden sonra hasta oldu hala tedavi ile uğraşıyoruz.
Yem yemiyorsa kursaktan elle besleme yapmanız lazım yoksa kuşunuzu kaybedebilirsiniz...
Tamamdır teşekkürler yem yemiyor elle vereyim ama elden yemezse ne yapmalıyım öyle bir kuş değil maalesef

Gürbüzüm

Yeni Üye
Her şeyin fazlası zararlıdır. Grit kum değil beyaz kristal kumlar kursakta birikim yapar ve zararlıdır. Grit kum sindirime yardımcı olur ve mineral ihtiyacını karşılar, çoğumuz kullanıyoruz.
Tamamdır teşekkür ediyorum en kısa sürede edineceğim tabi o zamana kadar ysşarsa :(

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkür ediyorum en kısa sürede edineceğim tabi o zamana kadar ysşarsa :(
Umutsuz olmayın. Yemiyorsa yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip çay kaşığı ucu ile yedirin. İstanbul'un neresindensiniz kanatlı uzmanı bakalım. Gidebiliyorsanız Kağıthane Vetform kliniğine götürün. Güncel dışkılarını görebilir miyiz?

Gürbüzüm

Yeni Üye
Umutsuz olmayın. Yemiyorsa yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip çay kaşığı ucu ile yedirin. İstanbul'un neresindensiniz kanatlı uzmanı bakalım. Gidebiliyorsanız Kağıthane Vetform kliniğine götürün. Güncel dışkılarını görebilir miyiz?
Kuşum gerçekten çok çok uzun süredir uçmuyordu kafesten çıkmamıştı dün yemek yemediği için yedirmek için çıkardık o arada da uçtu uçtuktan sonra yemini zorla yedirdik su da içmiyordu su içirdik biraz maydonoz yedirdik normalde sevmeyen yemeyen kuş yedi sonra kafesinde kendi haline bıraktık dün güneş ile de biraz ısınmıştı kendine geldi hepinize çok teşekkürler onu böyle görmeyi çok özlemiştim yemliğine inince çok mutlu oluyorum bugün de tahta tünek alacağım ona ayriyeten normal besin olarak sebze meyve tüketimi için ne önerirsiniz kolay bulunabilecek bir şeyler olsa iyi olur

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşum gerçekten çok çok uzun süredir uçmuyordu kafesten çıkmamıştı dün yemek yemediği için yedirmek için çıkardık o arada da uçtu uçtuktan sonra yemini zorla yedirdik su da içmiyordu su içirdik biraz maydonoz yedirdik normalde sevmeyen yemeyen kuş yedi sonra kafesinde kendi haline bıraktık dün güneş ile de biraz ısınmıştı kendine geldi hepinize çok teşekkürler onu böyle görmeyi çok özlemiştim yemliğine inince çok mutlu oluyorum bugün de tahta tünek alacağım ona ayriyeten normal besin olarak sebze meyve tüketimi için ne önerirsiniz kolay bulunabilecek bir şeyler olsa iyi olur
Sebze salatası haftada iki kez yapabilirsiniz ya da yazılan sebzeler uygundur. Maydanozun sadece sapını verin. Takviyeleriniz yoksa bir an önce temin edin bağışıklığı güçlensin. Güncel dışkılarını paylaşabilir misiniz? En son kafesteki dışkıları iyi durmuyordu bir görelim.

Üst Alt