• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım titriyor

Sultans

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
21 Haz 2025
Sultan papağanım gece çırpındı ve kanadını biraz kanattı. Kanadı iyileşti ama o günden beri halsizliği var ve sürekli titriyor. Dün kekik suyu verdim iyileşti gibi ama bugün tekrar titremeye başladı.Çok tüy de döküyor. Vitaminlerini veriyorum İştahı yerinde ama ne yapabilirim, güncel kakası ekte

Ekli dosyalar

ThorOps🥇

Furkan
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Sultan papağanım gece çırpındı ve kanadını biraz kanattı. Kanadı iyileşti ama o günden beri halsizliği var ve sürekli titriyor. Dün kekik suyu verdim iyileşti gibi ama bugün tekrar titremeye başladı.Çok tüy de döküyor. Vitaminlerini veriyorum İştahı yerinde ama ne yapabilirim, güncel kakası ekte
Videosunu birde yara olan yeri atar mısınız? Dışkısının üstünde baloncuk var mı?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu paylaşır mısınız? Yem harici bir şey tüketti mi? Kullandığınız takviyelerin adı nedir? Kanattığı bölgenin fotoğraflarını da paylaşınız ayrıca.

Sultans

Yeni Üye
Yem harici günlük her sabah yumurta, bazen pilav bazen ekmek gibi şeyler yiyor. Kullandığım b vitamini adı Nova Kuş B Vitamini. Dün kekik suyu verdim iyi gelmişti ama bugün yine halsiz gibi. Videoda titreme belli değil ama genel olarak kabarık.

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Video paylaştım. Son dışkısı şöyle
Ayağına ne oldu? Üstelik son attığınız açlık dışkısı. Yemesi içmesini kontrol edin. Yemeğini yedikten sonra güncel dışkısını beyaz peçete üzerinde yeniden paylaşın.
Pilav, ekmek gibi şeyler yediğini yazmışsınız, beşeri hiçbir gıda vermeyin. Kendi yemini tüketsin. Haftada iki kez sebze verebilirsiniz.
Aşağıda paylaştığım takviyeleri temin edin. Sürekli pilav ekmek gibi gıdalar tüketiyorsa devedikeni tohumu unu alıp kullanmanızda fayda var, karaciğer koruyucu.
Tüy dökülmesi için bt amin forte haftada iki kez kullanın.

Sultans

Yeni Üye
Ayağına ne oldu? Üstelik son attığınız açlık dışkısı. Yemesi içmesini kontrol edin. Yemeğini yedikten sonra güncel dışkısını beyaz peçete üzerinde yeniden paylaşın.
Pilav, ekmek gibi şeyler yediğini yazmışsınız, beşeri hiçbir gıda vermeyin. Kendi yemini tüketsin. Haftada iki kez sebze verebilirsiniz.
Aşağıda paylaştığım takviyeleri temin edin. Sürekli pilav ekmek gibi gıdalar tüketiyorsa devedikeni tohumu unu alıp kullanmanızda fayda var, karaciğer koruyucu.
Ayağı doğuştan annesi bastı sanırım. Evet yem az yiyor ama onun dışında yumurta mamasını şırınga ile mi vermeliyim?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ayağı doğuştan annesi bastı sanırım. Evet yem az yiyor ama onun dışında yumurta mamasını şırınga ile mi vermeliyim?
Mısır unu ile yumurta sarısını yoğurt kıvamına getirip çay kaşığı ucu ile yedirebilirsiniz. Sonrasında dışkılarını beyaz peçete üzerinde yeniden paylaşın.

Sultans

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Sultans

Yeni Üye
Bu dışkısı az önce yem yedi ondan sonraki dışkısı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ekmek, pilav vs bunlar çok yanlış kursak mantarı yaparsınız 😞 Nova b vitamini yerine mortsvivantsın attığı vitaminleri temin edin. Ek olarak yem yemesine özen gösterin aç kalmasın. Bir avuç pirinci haşlayın, soğuyunca suluğuna koyun içsin. Aspur varsa bir tatlı kaşığı verin.