• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanım Susmuyor

Halil05

Yeni Üye
1,5 yaşında erkek sultanım var cok ötüyor apartman cok sikayetci ne yapabilirim:)?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
1,5 yaşında erkek sultanım var cok ötüyor apartman cok sikayetci ne yapabilirim:)?
Hiçbirşey ☺ onun doğası bu. Neyinden şikayet ediyorlar. Dinlesinler işte ruhları şenlensin 😂 bir eşi olursa belki onunla ilgilenmekten azalır diyeceğim ama dişiyi ikna edicem diye iki sultan seside olabilir 🫣

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sultan papağanları:
-Gürültü yapabilir
-Eşyaları bozabilir
-Her yere dışkılayabilir
sahiplenmeden önce düşünülmesi gereken bir sorun aslında, hele ki oturduğunuz bina eski bir yapıysa ve duvarları inceyse erkektense dişi almak daha mantıklı olabilirdi. Şu an için aklıma üstünü örtmek geliyor ama sürekli de üstünü örtemeyeceğiniz için maalesef ses olacaktır.

Halil05

Yeni Üye
Hiçbirşey ☺ onun doğası bu. Neyinden şikayet ediyorlar. Dinlesinler işte ruhları şenlensin 😂 bir eşi olursa belki onunla ilgilenmekten azalır diyeceğim ama dişiyi ikna edicem diye iki sultan seside olabilir 🫣

Halil05

Yeni Üye
Biz cok seviyoruz gercekten oğluma ismiyle falan hitap ediyor oda cok aşık ona apartmandakiler cok bagiriyor diye surekli uyariyor o yüzden yazdim yoksa reisten sikayetci falan degiliz:)

Zeus

Müdavim
Disardada vestiyerin aynasinda kendisini gorunce bağiriyor
😅 bizimki sabah mamasını yiyip başlıyor caklamaya, çıkana kadar, ama nasıl ötmek duyan eziyet ediliyor bu hayvana der 🤦🏻‍♀️ sonra çıkıyor bir iki teşekkür ötüşüyle uçuyor oynuyor. Arada minik ötüşler oluyor tabi ama saatlerce değil. Nasıl aşarsınız bilmiyorum, belki vestiyerdeki aynayı o çıktığında kapatsanız bir parça çözüm olabilir, size sabır dilerim. Böyle komşulara maruz kaldığınız için. Onlara da akıl fikir! Kuş bu ötmeyip napsın havlasın mı? 11 yıl köpeğimiz vardı, sesi çıkmıyor diye kimse görmeden inanmıyordu 😄 Zeus da maaşallah ağzı laf dolu, konuşunca geçer belki sürekli söyleniyor.

Zeus

Müdavim
Biz cok seviyoruz gercekten oğluma ismiyle falan hitap ediyor oda cok aşık ona apartmandakiler cok bagiriyor diye surekli uyariyor o yüzden yazdim yoksa reisten sikayetci falan degiliz:)
Bu arada uyarmaları ya da şikayetçi olmaları bir şey değiştirmez, eğer bina yönetmeliğinde “evcil hayvan beslenemez” ibaresi yoksa şikayet edilse bile bir sonuç alamazlar. Kimse kendi çocuğunun gürültüsünden rahatsız olmaz ama kedi köpek kuş sesinden nedense rahatsız olduklarını çekinmeden söylerler! Çünkü değer vermezler, meta olarak görürler ve vazgeçilmesi kolaydır onların gözünde! Halbuki insanoğlu hayvanlardan daha gürültücüdür ve bana göre daha zararlıdır 😄

Halil05

Yeni Üye
Sultan papağanları:
-Gürültü yapabilir
-Eşyaları bozabilir
-Her yere dışkılayabilir
sahiplenmeden önce düşünülmesi gereken bir sorun aslında, hele ki oturduğunuz bina eski bir yapıysa ve duvarları inceyse erkektense dişi almak daha mantıklı olabilirdi. Şu an için aklıma üstünü örtmek geliyor ama sürekli de üstünü örtemeyeceğiniz için maalesef ses olacaktır.
Bunlarin farkinda olarak sahiplendik sadece eşmi istiyor acaba o yüzden yazdim
😅 bizimki sabah mamasını yiyip başlıyor caklamaya, çıkana kadar, ama nasıl ötmek duyan eziyet ediliyor bu hayvana der 🤦🏻‍♀️ sonra çıkıyor bir iki teşekkür ötüşüyle uçuyor oynuyor. Arada minik ötüşler oluyor tabi ama saatlerce değil. Nasıl aşarsınız bilmiyorum, belki vestiyerdeki aynayı o çıktığında kapatsanız bir parça çözüm olabilir, size sabır dilerim. Böyle komşulara maruz kaldığınız için. Onlara da akıl fikir! Kuş bu ötmeyip napsın havlasın mı? 11 yıl köpeğimiz vardı, sesi çıkmıyor diye kimse görmeden inanmıyordu 😄 Zeus da maaşallah ağzı laf dolu, konuşunca geçer belki sürekli söyleniyor.
Cok tesekkur ederim hepinizin ilgisine söylediklerinizi dikkate alacagim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bana sorarsanız eşleri olunca daha sesli oluyorlar

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sultanlar doğası gereği zaten çok fazla öten kuşlardır buna yapabileceğiniz pek bir şey yok :) Eğer eş alırsanız daha fazla ötecektir ve size olan ilgisi azalacaktır

Halil05

Yeni Üye
Sultanlar doğası gereği zaten çok fazla öten kuşlardır buna yapabileceğiniz pek bir şey yok :) Eğer eş alırsanız daha fazla ötecektir ve size olan ilgisi azalacaktır
Bize ilgisi azalmasına oğlum çok üzülür zaten o benim kardeşim diyor o kadar iyiler yapacak birşey yok artık:)