• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım sürekli uyuyor

fuvkan

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 5 gün önce (sahibinin söylediği) 4 aylık sultan papağanı aldım, ilk geldiği 2 gün canlı ve hareketliydi, 3.gün sürekli kabarık beklediği için veterinere götürdüm ishallik başlangıcı olduğunu söylerek gerekli ilaçları verdi. kafeste sabahları yaklaşık 1 saat ötmeye başlıyor ve sonrası gün boyunca uyku halinde gibi gözleri kapalı duruyor fazla bilgim olamadığı için ne yapacağımı bilmiyorum birde son olarak erkek diye almıştım ama dişi galiba 3 ses harici başka ses çıkarmıyor 4419FC42-30F7-4D13-8ACC-FD9E8541E7E0.jpeg2FDE8E06-DE37-4390-92F6-F48C0F4AB491.jpeg734CBAC4-F6F7-4328-B651-23C23875F975.jpegA7C6D6F6-9B02-4A41-812B-17603EC1257D.jpeg

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ilaç sonrası vitamin ve probiyotik takviyesi yaptınız mı ?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun kursağı boş gözüküyor iştahı nasıl

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hangi ilaçları kullandınız

fuvkan

Yeni Üye
şırıngadaki ilacı söylediği ölçülerde hergün suyuna ekliyorum kağıttaki yazılan vitanimini ise 1 hafta sonra kullanmam gerektiğini söyledi, gördüğümde genelde yem yiyor ama biraz yemden alıyor hemen tekrar yukarı çıkıyor ve bunu sürekli tekrarlıyor

Ekli dosyalar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
şırıngadaki ilacı söylediği ölçülerde hergün suyuna ekliyorum kağıttaki yazılan vitanimini ise 1 hafta sonra kullanmam gerektiğini söyledi, gördüğümde genelde yem yiyor ama biraz yemden alıyor hemen tekrar yukarı çıkıyor ve bunu sürekli tekrarlıyor
Avisol B vitamini kuşunuz için yetersiz kalır.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gervit Multivitamin ve Entrobac probiyotik almanız lazım. Her ilaçtan sonra probiyotik ve vitamin kullanmak karaciğeri korumak için şart. Dediğim ürünleri Mamaist.com dan alabilirsiniz

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
veterinerden ilacın ismini öğrenirseniz çok iyi olur

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 5 gün önce (sahibinin söylediği) 4 aylık sultan papağanı aldım, ilk geldiği 2 gün canlı ve hareketliydi, 3.gün sürekli kabarık beklediği için veterinere götürdüm ishallik başlangıcı olduğunu söylerek gerekli ilaçları verdi. kafeste sabahları yaklaşık 1 saat ötmeye başlıyor ve sonrası gün boyunca uyku halinde gibi gözleri kapalı duruyor fazla bilgim olamadığı için ne yapacağımı bilmiyorum birde son olarak erkek diye almıştım ama dişi galiba 3 ses harici başka ses çıkarmıyor Ekli dosyayı görüntüle 25946Ekli dosyayı görüntüle 25947Ekli dosyayı görüntüle 25948Ekli dosyayı görüntüle 25949
Kuş daha yeni gelmiş bu yüzden karatina uygulamanız gerekiyor diğer kuşla yaklaştırmayın bi sıkıntı varsa ona da geçebilir.Yeni gelen kuşlar stresli olur bu yüzden yem yememe gibi durumlar olabiliyor.Yemesi içmesi nasıl yem yiyor mu ? İshal ise yeni geldiğinden dolayı olabilir yer değişimi gibi durumlarda olabiliyor.Yine de dışkı fotoğrafı atın bi bakalım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Her durumda şarttır

fuvkan

Yeni Üye
ilaçlarını ismini söylemiyor ama önerdiğiniz ilaçların ismini söylediğimde bire bir muadili olan ilaçları verdim tekrar almanıza gerek yok diyor zaten en çok tercih edilen ilaç falan diye anlattı sonrasında, diğer kuşla yollarının ayrılmasını ve yeni sahiplendiğim için yem yememesi bazen normal olabilir diyor, sorun devam ederse güçten düştüğü için yeme gidemeyeceğini söyledi ve bebek kuşlar için yem yedirme aparatı ile mamasını temin etmem gerektiğini söyledi.

fuvkan

Yeni Üye
diğer kuşla yerlerini ayırır ayırmaz sürekli ötüyor ve kafesin içinde biraz da olsa hareketlendi gibi, dur bakalım biraz daha zaman geçsin, değerli bilgileriniz için teşekkür ederim veteriner arkadışımızın en azından kuşlar hakkında sizin kadar bilgisi olmadığı aşikar

fuvkan

Yeni Üye
kafesin alt kısmına kağıt katman ekledim en kısa sürede ekleyeceğim dışkı resmini

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ilaçlarını ismini söylemiyor ama önerdiğiniz ilaçların ismini söylediğimde bire bir muadili olan ilaçları verdim tekrar almanıza gerek yok diyor zaten en çok tercih edilen ilaç falan diye anlattı sonrasında, diğer kuşla yollarının ayrılmasını ve yeni sahiplendiğim için yem yememesi bazen normal olabilir diyor, sorun devam ederse güçten düştüğü için yeme gidemeyeceğini söyledi ve bebek kuşlar için yem yedirme aparatı ile mamasını temin etmem gerektiğini söyledi.
aparat konusunda haklı yem yemiyorsa elle beslemeniz gerekiyor bir süre dikkat edin genellikle yeni geldikleri için gizli gizli yerler.Yemliğine bakın yem kabuğu var mı diye o şekilde anlayabilirsiniz.Kuşlar dal darıyı çok sever stres içinde bire birdir darı verebilirsiniz

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Neden söylememek için diretti anlamadım? Bizim söylediğimiz ilaç değil vitamin ve probiyotik. 3 numara elle besleme aparatı ve elle besleme mamasıyla kursağına yem basmanız lazım iştahı çok kötüyse günde 3 kez yapılması şart.Aç kalırsa halsiz düşer iyileşmesi zorlaşır. Youtube da nasıl yapıldığı konusunda videolar var oradan öğrenip dikkatlice yapabilirsiniz.

fuvkan

Yeni Üye
yem koymak için 4 gözenek var ben teke düşürdüm yeminide doldurdum güzelce gözlemlemem daha rahat olur diye düşünüyorum dal darıyı ilk defa duydum gidip alacağım birazdan. İzlediğim videolara bakarsam benim bu kuşu elle beslemem imkansız gibi birşey ele avuca imkanı yok gelmiyor, felaket ısırıyor ve aşırı yüksek bir sesle çığlık atıyor tıpkı bir insan gibi, binada yarım saate kapıma dikilirler

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
yem koymak için 4 gözenek var ben teke düşürdüm yeminide doldurdum güzelce gözlemlemem daha rahat olur diye düşünüyorum dal darıyı ilk defa duydum gidip alacağım birazdan. İzlediğim videolara bakarsam benim bu kuşu elle beslemem imkansız gibi birşey ele avuca imkanı yok gelmiyor, felaket ısırıyor ve aşırı yüksek bir sesle çığlık atıyor tıpkı bir insan gibi, binada yarım saate kapıma dikilirler
Hangi marka yemden kullanıyorsunuz? Daldarı almanız iyi olacak kuşlar çok sever hayır diyemez. Elle besleme aparatını alıp veteriner eşliğinde besleyebilirsiniz ya da elinize kalın eldiven takıp da yapabilirsiniz. Bağırması konusunda bir şey diyemiyorum. Karanlık bir ortamda yaparsanız belki daha sakin olabilir. Tabi sizin görmeniz de önemli soluk borusuna mama basarsanız nefes alamaz hayatını kaybeder 😕 dışkısını görsek hastalık durumunu söyler ona göre daha sağlıklı yorumlar yaparız 😊

fuvkan

Yeni Üye
parlak lacivert ve beyaz tonları kullanılan bir paketti paketini atmıştım ama içeriğini yinede paylaşıyorum, yem yememe sorunu devam ederse son çare dediğiniz gibi veteriner eşliğinde besleyeceğiz artık dışkı resminide ekledim diğer kuşla ayırdığım zaman sesi soluğu çıkmaya başladı biraz yalnız bırakmak iyi olacak gibi gözüküyor

Ekli dosyalar

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
parlak lacivert ve beyaz tonları kullanılan bir paketti paketini atmıştım ama içeriğini yinede paylaşıyorum, yem yememe sorunu devam ederse son çare dediğiniz gibi veteriner eşliğinde besleyeceğiz artık dışkı resminide ekledim diğer kuşla ayırdığım zaman sesi soluğu çıkmaya başladı biraz yalnız bırakmak iyi olacak gibi gözüküyor
yem galiba gold wingsin o renkli ekmek parçaları kuşlara zararlı verirken ayırın bir de dışkıda hastalık var gibi.Diğer kuşla temas ettirmeyin diğer kuşuda gözlemleyin

Üst Alt