• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım sürekli uyuyor, yemiyor, halsiz bitkin

Canance

Yeni Üye
Sultan papağanım 4-5gündür yemiyor içmiyor sürekli uyuyor uyukluyor tüy döküyor halsiz bitkin titrer gibi duruyor. Veterinere götürdük pek anlamadı sanırım bişey yok dedi hem antibiyotik hem vitamin suyuna karıştırıp verin diye ilaç verip gönderdi. Su da içmediği için ağzına zorla dökmeye çalışıyoruz. Lütfen yardım edin kışumun ölmesini istemiyorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Sultanın tünekte dururken birkaç fotoğrafı ve dışkı resmini gönderebilir misiniz? Veteriner hekimin verdiği ilacın ismini de belirtin. Bunun yanında herhangi bir kusma, tıksırma, hızlı nefes alma, burunda akıntı gibi problemler var mı? detaylı yazın, yardımcı olmaya çalışalım.

rose76

Aktif Üye
ishal gibi duruyor. dışkı etrafa yayılmış. damlalıkla çay kaşığına bir damla damlatarak verin. bir de geceleri üstünü örtün havalar soğudu.

Canance

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. Hiçbişey yemediği için ölür mü diye korkuyoruz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elle besleme yapın..ve sindirim duzenliyici kullanın

Canance

Yeni Üye
Bizim papağanımız hala aynı. Çay kaşığı ile zorla vitaform veriyorduk. Ama hiçbir gelişme yoktu. Bugünde kafeste tünekten aşağıya düşüp çırpınma ya başladı. Uçmaya çalışıncada aynı oldu. Bizde bugün şırınga ile bebek maması verdik. Ama gene düştü tünekten aşağı. Sanki felç olmuş gibi. Şimdi eşim tekrar veterinere götürdü. Neden böyle oluyor iyileşmiyor acaba?

Ahmed

Müdavim
elle besleme maması alın ve elle besleme yaapın ev soğuk değilse asla kuşun uzeriini örtmeyın strese girebilir

Ahmed

Müdavim
ishal gibi duruyor. dışkı etrafa yayılmış. damlalıkla çay kaşığına bir damla damlatarak verin. bir de geceleri üstünü örtün havalar soğudu.
lütfen bu konuda ısrar etmeyin kuşların üzerinin örtülmesi genlde strese sokar🤨

Canance

Yeni Üye
Sultan papağanım da hiç bir iyileşme yok 1 hafta oldu. Şimdide kanatlarını kullanamıyor uçamıyor. Kriz gelince çırpınıyor. Sağ tarafını kullanamıyor kafasını o tarafa yatırıyor. Buradaki veterinerler anlamıyor. Ne yapmalıyım. Gözümün önünde eriyor acı çekiyor yemiyor içmiyor uçmaya çalışıp düşüyor biryerlerini vuruyor. Lütfen yardım edin.

Ahmed

Müdavim
Sultan papağanım da hiç bir iyileşme yok 1 hafta oldu. Şimdide kanatlarını kullanamıyor uçamıyor. Kriz gelince çırpınıyor. Sağ tarafını kullanamıyor kafasını o tarafa yatırıyor. Buradaki veterinerler anlamıyor. Ne yapmalıyım. Gözümün önünde eriyor acı çekiyor yemiyor içmiyor uçmaya çalışıp düşüyor biryerlerini vuruyor. Lütfen yardım edin.
elle besleme yaptınız mı probyotik verdiniz mi

Canance

Yeni Üye
Elle besleme yapmaya çalışıyoruz. Probiyotik dediğiniz ne onu bilmiyorum bize bir tek vitaform ilaç verdiler onu kullanoyoruz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Geçmiş olsun kanatta tutulma ishal yem yememe durumu e-coli belirtilerine benziyor. Salmo-mix önerebilirim.

Canance

Yeni Üye
Geçmiş olsun kanatta tutulma ishal yem yememe durumu e-coli belirtilerine benziyor. Salmo-mix önerebilirim.
Tuğrul bey sizin dediğiniz tanıma uyuyor. Coli yazıp okudum tüm belirtiler uyuyor. İyileşirmi peki ilacı alıp uygulasak. Yoksa gitgide kötüye mi gidicek

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tuğrul bey sizin dediğiniz tanıma uyuyor. Coli yazıp okudum tüm belirtiler uyuyor. İyileşirmi peki ilacı alıp uygulasak. Yoksa gitgide kötüye mi gidicek
Benim onerebilecegim ilaç bu üstad Şehmus bakır. Bu konularda daha bilgili daha etkili bir ilaçta önerebilir. 5 in 1 mix gibi ilaçta var komple bir ilaç bir kaç hastalıği tedavi edebiliyor. Fazla gecistirmeyin kanatlı uzmanına götürün bulamazsanız salmo mix veya 5 in 1 mix kullanabilirsiniz. 5 gün kullanıp probiyotik tedavisi yapmayı unutmayın.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Salmo mix ve entrobac probiyotigi Trendyol grpet te bölünmüş şekilde bulabilirsiniz. Kullanımında yazıyor orada

Üst Alt