• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım Sürekli Halsiz ve Uyukluyor

Elif.

Yeni Üye
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım var. 1,5 aylıkken almıştım. 5 aylıkken il dışına çıkmam gerekti ve 1 ay boyunca yanında yoktum. Geri geldiğimde kafeste kanatlarının düşük olduğunu ve tüneğin belli bir yerinde sürekli durup tüylerini kabarttığını gördüm (durum hala devam ediyor). Dışarı çıkarınca da belli bi zaman sonra halsizleşiyor ve uyukluyor. Ayrıca hala devam eden bi iştahsızlık problemi de var. Dışkısı normal gibi duruyor. Bunların nedeninin tüy dökümü olabileceğini düşündüm ama ben geri geleli 2 hafta oluyor ve hala durum aynı. Ayrıca omzumdayken fark ettim gagasıyla yapmadığı, durduk yere çıkan gıcırtılı bir ses duyuyorum. Kendisini kaşırken veya ben onu kaşırken de bazen canı yanmış gibi ses çıkarıyor. Suluğunda da akşam değiştiriyorum sabah kalkana kadar baya bi pislendiğini ve içinin küçük taş parçası gibi şeylerle dolduğunu görüyorum. Dünde kanadında yara gibi bir şey fark ettim. Nasıl yara olduğuna anlam veremedim. Başka kuşlarla yaşamıyor. Sizce ne gibi bir problemi olabilir?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda iç, dış parazit olabilir. Suluğa agzinda öğütemediğini götürüp o şekilde yumuşatıp da yemeye çalışıyor olabilir. Bir de diğer şıkkı elemek için ağzında kötü koku veya ağız içinde beyaz leke veya yara var mı?

Elif.

Yeni Üye
Kuşunuzda iç, dış parazit olabilir. Suluğa agzinda öğütemediğini götürüp o şekilde yumuşatıp da yemeye çalışıyor olabilir. Bir de diğer şıkkı elemek için ağzında kötü koku veya ağız içinde beyaz leke veya yara var mı?
ağız içinde leke göremedim koku da yok ama eklemeyi unuttuğum bir şey var kuşum ilk aldığımdan beri dışkısını yiyor malesef

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ağız içinde leke göremedim koku da yok ama eklemeyi unuttuğum bir şey var kuşum ilk aldığımdan beri dışkısını yiyor malesef
O zaman vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Dışkıdan uzak tutun.

Elif.

Yeni Üye
O zaman vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Dışkıdan uzak tutun.
elimden geldiğince dışkıdan uzak tutmaya çalışıyorum meyve sebze de vermeye çalışıyorum ama ekstra kullandığım damla vb yok

Elif.

Yeni Üye
ayrıca şu an tohumla besleniyor sizce bu şekildeyken pelet yeme geçmesini sağlasam kötü mü olur

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
elimden geldiğince dışkıdan uzak tutmaya çalışıyorum meyve sebze de vermeye çalışıyorum ama ekstra kullandığım damla vb yok
Kuşunuza BT amin forvet, gervit w ve entrobac takviye alın. Mamaist.com adresinden alabilirsiniz 👍 Muhtemelen dışkı yediği için iç dış parazit veya başka bir rahatsızlık oluşmuş. Kanatlı uzmanına gitmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ayrıca şu an tohumla besleniyor sizce bu şekildeyken pelet yeme geçmesini sağlasam kötü mü olur
Ben pelet yem önermiyorum. Zamanla besin değeri düşebiliyor kaliteli tohumlarla, meyve ve sebzeyle beslenmesi daha iyi

Elif.

Yeni Üye
Kuşunuza BT amin forvet, gervit w ve entrobac takviye alın. Mamaist.com adresinden alabilirsiniz 👍 Muhtemelen dışkı yediği için iç dış parazit veya başka bir rahatsızlık oluşmuş. Kanatlı uzmanına gitmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz?
İstanbul/Küçükçekmecedeyim uygun fiyatlı bir veteriner öneriniz olursa sevinirim ayrıca öneriniz için de teşekkürler

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İstanbul/Küçükçekmecedeyim uygun fiyatlı bir veteriner öneriniz olursa sevinirim ayrıca öneriniz için de teşekkürler
Kağıthanede vetfrom veteriner gözde hanım var ondan memnun herkes oraya götürmenizi tavsiye ederim

Üst Alt