• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım su gibi idrar yapıyor.

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Su gibi idrar.
Hastalık Belirti Tarihi
13 Eki 2022
1 ay önce mutfaktayken kirli su icti bulaşıkların içinden sonra ishal oldu. Her türlü temin edebilceğim ilacı almaya çalıştım. Yem deseniz kanarya muhabbet kuşu açık kapalı ne kadar yem varsa hepsini aldım yeminden sebebdir diye ama o da değil. 1 aydır bu şekilde kuş bildiğiniz su şişesinin kapağını dolduracak şekilde idrarinı yapıyor kakası ilk zamanlar baya cıvıktı simdi biraz daha iyi gibi. Konusuyor uçuyor gayet canlı ama kafesini ne kadar temizlesemde her yer 1 saatte batıyor. Gaga taşını çok kemiriyor o yapar mı acaba? Kalamar kemiğini de kemirmeyi seviyor.
Şuan dışkı resminden çok idrari beni korkutuyor bildiginiz su gibi oluyor kafesin altı sürekli yenilemem gerekiyor.
Yem olarak bu yemi vermeye başladim birkaç kuşcu oyle dedi diye.
Veterinere götürücem burda buldum ama kime sorsam geçer diyor. Sizlerin görüşünü almanın benim icin daha yararlı olacağina inaniyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Siz veterine götürün bi dışkı tahlili yaptırın sonucu buraya yazın. Dışkılar iyi değil imkan varsa veteriner en doğru karardır. İlaç önerisini de burdan verebiliriz sonuca göre

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kuşunuza geçmiş olsun.. 1 aydır hangi ilaçları kullandığınızı öğrenebilir miyim? 1 aydır buraya da sormayıp veterinere de gitmemişsiniz yazık işkence çekmiş resmen garibim. Yeterli ölçüde yem yediğinden emin misiniz, ilaç kullanan kuşa elle besleme takviyesi yapılması gerekir hiç yaptınız mı? Probiyotik ve multivitamin kullanıyor musunuz?

Mert G.

Paylaşımcı
Geçmiş olsun ilk önce bir diski tahili yapılsın ondan sonra o sırada elle besleme yapalım kusa yem yemiyorsa ve yem su dışında suanlik birşey vermeyin diski normal değil cunku

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Hayvana işkence yapmişsinız demişsiniz ama bunu yapan ben degilim aman kuştur ölürse yenisini alırim hic demedim geldiği günden beri almadığım yem kalmadı ilk zamanlar yemiyor diye elle besledim. Kuşum diger kuşlar gibi degil ne yumurta yer ne sebze ne meyve çekirdek bile yemez ona yem yediricem diye gezmedigim aramadığim yem kalmadi evde 1 senelik yem var o derece. Ayrica götüremiyorum malesef çünkü eşim hep bir sorun çikarıyor gitmediğim petehop kalmadı oğluma yardımları olur diye. Probiyotik veriyorum adini bilmedigim bölünmüş denen vitamin damla veriyorum hicbir gun vitaminlerini bakımını da ihmal etmedim kafeste bile yaşamaz evin icinde istedigi yerde uyur yemini yer.
Bir tek siz hayvan bakmiyorsunuz lütfen konusurken biraz dikkatli davranin. Hayvanat bahcesi veterineri eşimin tanidıği normaldir geçer demis ona da resmini attığım damlayı vermiş. Bunu kullaniyoruz 15 gun araliklarla kullanin geçer demis diye gotüremiyorum. Eczanedende baska biri kapsülü onerdi 2 gun verdim ama korktum zarari olur diye biraktim. Kahve iyi geliyor dendi simdi onu deniyorum. Elektrolit ihtiyacı varmiş bilmiyordum röhnfried markasindan ürünleri siparis edicem. Sağlığı şu sekilde yerinde yemini kendi yiyor günde 2 kere yemligi degisiyor çok su iciyor su kaybı var suyunu her zaman kontrol ediyorum yenisiyle degisiyor her gün. Konusması var uyku hali titreme kabarma vs yok. Uçuyor yüruyor.
Burdaki kuşcu sagolsun antibiyotik verdi bana siseyi geri verdim adini bilmiyorum 3 günde onu kullandım kullan geçer dedi ama geçmedi malesef

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayvana işkence yapmişsinız demişsiniz ama bunu yapan ben degilim aman kuştur ölürse yenisini alırim hic demedim geldiği günden beri almadığım yem kalmadı ilk zamanlar yemiyor diye elle besledim. Kuşum diger kuşlar gibi degil ne yumurta yer ne sebze ne meyve çekirdek bile yemez ona yem yediricem diye gezmedigim aramadığim yem kalmadi evde 1 senelik yem var o derece. Ayrica götüremiyorum malesef çünkü eşim hep bir sorun çikarıyor gitmediğim petehop kalmadı oğluma yardımları olur diye. Probiyotik veriyorum adini bilmedigim bölünmüş denen vitamin damla veriyorum hicbir gun vitaminlerini bakımını da ihmal etmedim kafeste bile yaşamaz evin icinde istedigi yerde uyur yemini yer.
Bir tek siz hayvan bakmiyorsunuz lütfen konusurken biraz dikkatli davranin. Hayvanat bahcesi veterineri eşimin tanidıği normaldir geçer demis ona da resmini attığım damlayı vermiş. Bunu kullaniyoruz 15 gun araliklarla kullanin geçer demis diye gotüremiyorum. Eczanedende baska biri kapsülü onerdi 2 gun verdim ama korktum zarari olur diye biraktim. Kahve iyi geliyor dendi simdi onu deniyorum. Elektrolit ihtiyacı varmiş bilmiyordum röhnfried markasindan ürünleri siparis edicem. Sağlığı şu sekilde yerinde yemini kendi yiyor günde 2 kere yemligi degisiyor çok su iciyor su kaybı var suyunu her zaman kontrol ediyorum yenisiyle degisiyor her gün. Konusması var uyku hali titreme kabarma vs yok. Uçuyor yüruyor.
Burdaki kuşcu sagolsun antibiyotik verdi bana siseyi geri verdim adini bilmiyorum 3 günde onu kullandım kullan geçer dedi ama geçmedi malesef
Ben size işkence etmişsiniz demedim, kuş hastalığı yüzünden acı çekmiş keşke veterinere götürseydiniz veya bizlere daha önce danışsaydınız dedim. Bu tarz yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemem. Yine de ilaç kullanan kuşa el besleme yapmanız gerekir. Ayrıca her veteriner malesef kuşlardan anlayamayabiliyor, kanatlı uzmanına gitmeniz gerekir. Kuşlar bazen çok hasta oldukları halde sizinki gibi gün içinde hareketleri vs normal olabiliyor, sonra ani kayıplarla karşılaşabiliyoruz malesef. Bence kuşunuzun bir dışkı analizine ihtiyacı var kanatlı uzmanı bulup götürürseniz iyi olur

Mert G.

Paylaşımcı
Hocam bu kadar ilaca masraf yapmak yerine bir kanatlı uzmanına görürseniz iyi olur, çünkü direnci düşüyor ilaçlardan ,şuan yem ve su dışında birşey vermeyin diski normal değil tahıl lazım ve elle besleme mamasiyla aparatiyla beslenmesi gerekiyor

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Götüremedim malesef eşim ogluma kuş gözüyle baktığı için benim gibi düşünmüyor. İnsallah en yakın zamanda baskı yapıp götürücem benim için gerçekten evlatlarim neyse o da öyle. Alabilecegim bir ilaç oneriniz olur mu diye yazmak istedim.

Mert G.

Paylaşımcı
Götüremedim malesef eşim ogluma kuş gözüyle baktığı için benim gibi düşünmüyor. İnsallah en yakın zamanda baskı yapıp götürücem benim için gerçekten evlatlarim neyse o da öyle. Alabilecegim bir ilaç oneriniz olur mu diye yazmak istedim.
Hocam ilaç olacak birşey değil bence bir çok neden olabilir. Oyuzden götüremiyorsaniz götürüne kadar elle besleme yapmayı bilen kişiye besletmeniz gerek ilk önce... sonra öğrenip kendiniz besleyebilirsiniz üç oyun olarak kendini daha iyi toplar

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Elle besleme tozu ve aparatim var yavruyken yem yemiyor diye almıştım. Yem yemesinde sorun yok diye besleme yapmayı düşünmemistim yarın ilk iş onu yaparim. Yemini günde 2 kez yeniliyorum yiyor baya çünkü. Veterinere gidicem bir sekilde kendim iyilestirebilirim sandım yanılmışim

Mert G.

Paylaşımcı
Elle besleme tozu ve aparatim var yavruyken yem yemiyor diye almıştım. Yem yemesinde sorun yok diye besleme yapmayı düşünmemistim yarın ilk iş onu yaparim. Yemini günde 2 kez yeniliyorum yiyor baya çünkü. Veterinere gidicem bir sekilde kendim iyilestirebilirim sandım yanılmışim
Beslemeye başlayın yavaş yavaş destek iyi olur diye düşünüyorum ben ,her veterener anlamıyor oyuzden kanatlı uzmanı daha iyi olur Kanatlı Uzmanı burdan bakabilirsiniz @Şehmus BAKIR @Bahar Y. Siz ne diyorsunuz hocalarim

kuçi

Aktif Üye
kullandiginiz probiyotigin markasi nedir? vitaminide haftada 1 verebilirsiniz.

Kerem M.

Yeni Üye
Merhaba, çok geçmiş olsun. Bizim buradan tahmin yürüterek ilaç önermemiz doğru olmaz. Sizin de dene-yanıl yöntemiyle kuşu tedavi etmeye çalışmanız Allah korusun kuş için kötü sonuçlar doğurabilir. Biliyorum kuşunuza çok değer veriyorsunuz, çabanız düzelmesi için fakat mesajlardan anladığım kadarıyla kuşunuza bayağı tedavi denemelerinde bulunmuşsunuz ve bu pek doğru bir yöntem değil. Eşinizi bir şekilde ikna edip veterinere götürmeniz en doğrusu olacaktır. Kuşunuzun dışkısı iyi görünmüyor bu sebepten tahlile ihtiyacı var.

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Hayvanat bahcesinde kuslara bakan veteriner vermiş diare park probiyotik. Burda biz bunu veriyoruz verin geçer demiş. Antibiyotiğin ismini bilmiyorum ondanda 3 gün 10 ar damla verdim ama ise yaramadı. Yemleri var bir sürü ishal diye sarı darıdan baska birsey yemesin dendi diye sadece onu veriyorum.

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Hepiniz çok doğru diyorsunuz düzelmesi için artik veterinerin görmesi şart. Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. En kısa zamanda iyilestiricem. Doktorun verdigi tedavi şeklini ve ilacı sizlerle paylaşırım inşallah bu hafta veterinere götürücem.

kuçi

Aktif Üye
Hayvanat bahcesinde kuslara bakan veteriner vermiş diare park probiyotik. Burda biz bunu veriyoruz verin geçer demiş. Antibiyotiğin ismini bilmiyorum ondanda 3 gün 10 ar damla verdim ama ise yaramadı. Yemleri var bir sürü ishal diye sarı darıdan baska birsey yemesin dendi diye sadece onu veriyorum.
ishalde aspur ve kizildaldari daha cok oneriliyor diye biliyorum. probiyotik olarakta enterobac deneyebilirsiniz ama hocalarimin yorumunu beklemeniz daha iyi olabilir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zaten çok fazla ilaç kullanmışsınız, deneme yanılma yoluyla daha çok karaciğere zarar verirsiniz 😔 ilaçlar bu hassas minikleri hastalıktan daha çok yoruyor aslında 😢

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Kanatlı uzman linkini paylaştığınız için tesekkür ederim bana yakın veterineri buldum yarin randevu bulursam götürücem.