• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım stres olmuş olabilir mi ?

ozanozan1

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 10 gün önce aldığım sultan papağanımı kafesten hiç çıkarmadım. Elden dal darı verdim ara ara yedi ama yine hep ürkek davrandı alıştırma mahiyetli elime aldım ilk başta biraz çırpındı kafeste sonrasında elimden kaçmaya çalıştı ama kafasını okşamaya başladıktan sonra duruldu 10 dakika bu şekilde sevdim gayet yumuşadı ama tekrar kafese koyduktan sonra hasta gibi kabarık ve hafif titreme vardı. Yanına gittim daldarı uzattım hiç tepki vermedi yemedi kaçmadı. Sizce kötü mü yaptım acaba stres mi oldu ?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar 10 gün önce aldığım sultan papağanımı kafesten hiç çıkarmadım. Elden dal darı verdim ara ara yedi ama yine hep ürkek davrandı alıştırma mahiyetli elime aldım ilk başta biraz çırpındı kafeste sonrasında elimden kaçmaya çalıştı ama kafasını okşamaya başladıktan sonra duruldu 10 dakika bu şekilde sevdim gayet yumuşadı ama tekrar kafese koyduktan sonra hasta gibi kabarık ve hafif titreme vardı. Yanına gittim daldarı uzattım hiç tepki vermedi yemedi kaçmadı. Sizce kötü mü yaptım acaba stres mi oldu ?
Merhaba alışma sürecinde dışkısı yemesi içmesi yerindeyse biraz daha beklemek gerek. Yaklaşınca titriyorsa korkuyordur. Yeni ortam, yeni bir el, yabancı bir insan💓🦜Siz alın sevin günde 2-3 kez titreme ve kabarma geçer. Bizde de ŞEHMUS kardeşim yolladı. Kızımız var bugün 7 gün ve bebek 2-3 aylık. İnanın yeni yeni titreme durdu. Gün içinde sürekli kucağımda ve kabarması var. Endişeniz normal 💓🦜

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merak etmeyin. Sultan papağanları tüylerini kabartarak genellikle duygusal tepkilerini gösterir. Mesela, heyecan, korku ya da rahatsızlık gibi duygularını ifade etmek için tüylerini kabartabilirler. Ayrıca, daha büyük ve tehlikeli görünmek için bu hareketi yaparlar. Yani, tüyleri kabartma, sultan papağanlarının doğal davranışlarından biridir ve çevrelerine verdikleri tepkilere bağlı olarak değişebilir. Yavaşça kendinize alıştırmaya devam edin, zamanla daha fazla güven kazanacaktır. 😊

ozanozan1

Aktif Üye
normalde bugüne kadar yemesi,içmesi,dışkısı çok iyiydi 10 günde ilk defa 2 saat önce sevdim ve 2 saattir bir şey yemiyor şimdide uyumaya başladı normalde hayatta bu saatte uyumazdı biz salondayken. Dün gerwit vermiştim acaba bugün takip edip yarın entrobac falan mı versem ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
normalde bugüne kadar yemesi,içmesi,dışkısı çok iyiydi 10 günde ilk defa 2 saat önce sevdim ve 2 saattir bir şey yemiyor şimdide uyumaya başladı normalde hayatta bu saatte uyumazdı biz salondayken. Dün gerwit vermiştim acaba bugün takip edip yarın entrobac falan mı versem ?
Üşümüş olabilir mi

ozanozan1

Aktif Üye
hayır 2 saat önce elime almadan gayet iyiydi ötüyordu,yiyordu. şu an uyur gibi yapıyor ama gözleri açık. Açıkcası biraz tedirginim

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merak etmeyin gayet normal görünüyor. Bazen tüylerini düzelteceklerinde de bu şekilde kendilerini kabartabiliyorlar. İçiniz rahat edecekse isterseniz bir de video gönderin bakalım.