• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganım son günlerde halsiz,ishal ve yemek yemiyor napmaliyim

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba
Kuşun boynu hep böyle mi duruyor?
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını ve kuşun kısa bir videosunu (streameble isimli siteden) yükler misiniz buraya bakalım. Ayrıca kuşa verdiğiniz gıdalar takviyeler nelerdir? Kuş son zamanlarda farklı bir şey yedi içti mi? Evde zehirli çiçek var mı? Olumsuz bir durum yaşandı mı? Daha önce geçirdiği bir hastalığı var mıydı? Yemesi içmesi iştahı ne durumda?Kusma var mı?Detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz belki sizlere

fatih828181

Yeni Üye
Bu gün böyle olmaya başladı boynu biraz kaşıkla mama verdim az birşey yiyor ama gerisi ağzından dökülüyor. Son zamanlarda yemini değiştirdik ama hasta olunca eski yemini vermeye geri başladım evde zehirli çicek falanda yok. Kuş eve geleli 4ay falan oldu ondan daha önce geçirdiği bi hastalığı olduğunu bilmiyorum ama çok sağlıklıydi 1 hafta öncesine kadar. Bir şey yiyip içmiyor ama kaşıkla verdikten sonra biraz kendini toparladı gibi
video linki

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Bu kuş kötü halde görünüyor kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmenizi öneririm. @Şehmus BAKIR

fatih828181

Yeni Üye
Bu saate açık veteriner yok malesef yaşadığım yerde sabaha kadar daha iyi olmasi için yapabuleceğim bir şey yok mu?

Doğacı

Eski Forumcu
Zeolit tozlu elle besleme maması varsa verin.
Karnı tok olsun iğnesiz şırınga ile besleme yapın eğer bir bilen varsa kursaktan besleme yaptırın o daha iyi olur. Mama yoksa evde yapıp verin. Yumurtayı iyice haşlayın ve sarısını ezin,mısır unu ekleyin sıcak su ekleyip karıştırın yoğurt kıvamına getirin mama ılıdığı zaman 3 ml verin. Dışkı kötü. Probiyotik varsa probiyotik kullanın. Eğer yoksa kekik çayı yapıp verin. 200 ml kaynamış suya 1 çay kaşığı kekik ekleyin ve 5 dakika demlensin süzün ve suluğun yarısına su,yarısına da çay ekleyin ılıdığı zaman. 3-4 yudum içsin

Üst Alt