• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım sinirli

Azyeb

Aktif Üye
Merhaba. Erkek bir sultan papağanım var mayıs ya da haziran doğumlu ortalama 11 aylık. Sahiplenirken 3 aylık denmişti. Hiç ısırma huyu yoktu. Uyarıları bile acıtmadandı. Ancak yaklaşık bir kaç haftadır delmek için ısırıyor. Parmağa canı gelmek istemiyorsa kanatmak için ısırıyor. Zorladığımızdan değil ilk uzatışta bunu yapıyor hiç böyle bir huyu yoktu. Kitaplığımın tokların olduğu bölümü yuva edinmiş kendine göre düzenliyor yanına bile yaklaştırmıyor. Gel deyince çok fena ısırıyor. Neyden kaynaklanıyor. Nasıl çözebilirim bu durumu. Eski mülayim kuşumu istiyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş kızışmış yuvasınıda yapmaya başlamış. Yuvasını koruma maksadıyla da ısırıyor. Eğer eş almayı düşünmüyorsanız Yuva yaptığı yeri bozun. Başka eşyalar yerleştirin.

Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız

Azyeb

Aktif Üye
Almayı düşünüyordum ancak biraz daha hazirana doğru

patikkk

Yeni Üye
Kuş kızışmış yuvasınıda yapmaya başlamış. Yuvasını koruma maksadıyla da ısırıyor. Eğer eş almayı düşünmüyorsanız Yuva yaptığı yeri bozun. Başka eşyalar yerleştirin.

Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız
Semiha hanım kendim konu açmıştım aslında ama burada denk gelince sormak istedim. Benim kusum da çok agrasifleşti demiştim. Dediklerinizi yaptım ekşi elma banyo papatya çayı. Bazen sakinleşir gibi oluyor ama birden huy değiştirip yine saldırıyor tırnaklarıyla yüzüme doğru atlıyor isırıyor vs. Kafesinin olduğu odada daha çok yapıyor. Dediğiniz şey benim kuşum için de geçerli mi kafesin içini değiştirmem olumlu yönde etki eder mi veya farklı bir kafes almak dişi alacağım ancak 4 5 ay sonra alabilirim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Semiha hanım kendim konu açmıştım aslında ama burada denk gelince sormak istedim. Benim kusum da çok agrasifleşti demiştim. Dediklerinizi yaptım ekşi elma banyo papatya çayı. Bazen sakinleşir gibi oluyor ama birden huy değiştirip yine saldırıyor tırnaklarıyla yüzüme doğru atlıyor isırıyor vs. Kafesinin olduğu odada daha çok yapıyor. Dediğiniz şey benim kuşum için de geçerli mi kafesin içini değiştirmem olumlu yönde etki eder mi veya farklı bir kafes almak dişi alacağım ancak 4 5 ay sonra alabilirim.
Gözlemleyin kendine eş olarak gördüğü bir obje vardır ve onu sizden kıskanıp koruma içgüdüsü ile size karşı agrasif tavırlar sergiliyor olabilir. Sürekli ilgilendiği bir obje mutlaka vardır.

patikkk

Yeni Üye
Gözlemleyin kendine eş olarak gördüğü bir obje vardır ve onu sizden kıskanıp koruma içgüdüsü ile size karşı agrasif tavırlar sergiliyor olabilir. Sürekli ilgilendiği bir obje mutlaka vardır.
Bugün ailemin yanına geldim orda farklı bir kafesi var çok uysal ve sakindi. Dediğiniz gibi büyük ihtimalle. Kafesin içinde de pek bir şey yok aslında ama toptan bir yeniliğe gideceğim umarım işe yarar.