• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanım sık sık ağzı açık nefes alıyor

gizemmm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sık sık ağzı açık nefes alma
Hastalık Belirti Tarihi
20 Tem 2022
Kullanılan İlaç
Vitaform
Merhaba. Benim 3 yaşında bir sultan papağanım var. Bu gün ağzı açık şekilde sık sık nefes aldığını ve sesinin çıkmadığını fark ettik. Hemen veterinere götürdük ve bize tüylerini kabarttığı için ateşi olduğunu, cereyanda kaldıysa grip olabileceğini söyledi ve ateşini düşürmek adına bir damla ve Vitaform adlı antibiyotiği verdi. Böyle bir durum ilk kez başımıza geliyor. Normalde bazen böyle ağzını açıp hızlı nefes aldığı olurdu ama kısa sürerdi. Ayrıca bize hala tam olarak alışamadı, özellikle el gördüğü zaman cikliyordu ama ya ses vermiyor ya da kısık sesle cikliyor. Böyle bir şeyle daha önceden karşılaşmış ya da bilgisi olan biri bana yardımcı olabilir mi? Kuşum için çok endişeliyim. O sebeple yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊 kuşunuzun mümkünse videosunu görebilir miyiz 👍 Streamable com dan ekleyin ve dışkı resmini görelim sonrasında yorum yapalım yardımcı olalım geçmiş olsun

gizemmm

Yeni Üye
Merhaba, çok teşekkürler. Dışkısı bu şekilde dün geceden beri. Videoda da nefes alışları var. Az önce suyunu içti, vitaminini verdik biraz da kızarmış tam buğday ekmeğini yediğini gördüm.
Video linki:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba, çok teşekkürler. Dışkısı bu şekilde dün geceden beri. Videoda da nefes alışları var. Az önce suyunu içti, vitaminini verdik biraz da kızarmış tam buğday ekmeğini yediğini gördüm.
Video linki:
Kuşlara ekmek gibi mayalı gıdalar verilmez. Kafese aynada takmayın çıkarın onu. Tünekleri de ahşapla değiştirin. Mantara yol açıyor plastik tünekler. Cereyanda kaldı mı kuş

gizemmm

Yeni Üye
Evet, ekmek verilmemesini daha yeni öğrendim ne yazık ki. Ama sabahtan beri yemini değil ekmeği yedi, aç kalmasını da istemiyorum iyice güçten düşmesin diye. Başka ne verebilirim, tavsiyeniz var mıdır? Sanırım cereyanda kaldı ama emin değiliz çünkü salonda köşe bir kısımda duruyor. Hep açtığımız esen pencere ileri çaprazında kalıyor, tam onunla aynı hizada da değildi yani.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Evet, ekmek verilmemesini daha yeni öğrendim ne yazık ki. Ama sabahtan beri yemini değil ekmeği yedi, aç kalmasını da istemiyorum iyice güçten düşmesin diye. Başka ne verebilirim, tavsiyeniz var mıdır? Sanırım cereyanda kaldı ama emin değiliz çünkü salonda köşe bir kısımda duruyor. Hep açtığımız esen pencere ileri çaprazında kalıyor, tam onunla aynı hizada da değildi yani.
Ekmek yerine a21 elle besleme maması alıp şırınga ile besleyin. Alana kadar haşlanmış yumurta sarısını mısır veya pirinç ununu sıcak su ile muhallebi kıvamına getiririp yedirin. Ekmek kursak mantarı nedenidir. Kuşta kuyruk aşağı yukarı oynuyor mu?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer ekmek vermeye devam edersen kuşun sindirim sistemi çöker... Vermeyin lütfen...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Havalandırma yaparken kuşu başka odaya alırsın... Pencereyi kapattığında kuşu tekrar odaya getirirsin... Ama kuş en ufak cereyanda hasta olabiliyor... Dikkat et buna...

gizemmm

Yeni Üye
Anladım, ekmek vermeyeceğim. Teşekkür ederim. Hayır kuyruğunda öyle bir oynama olmuyor. Sadece nefes alış verişi düne göre az olsa da yine normale göre hızlı, çok ses vermiyor ve dışkısı o şekilde. Peki veterinerin verdiği avicare ve vitaforma devam etmeli miyim?

gizemmm

Yeni Üye
Daha önce hiç böyle bir şey olmadığı için tahmin edemedik bu kadar etkileneceğini. Ev çok sıcak olduğu için her odada bir pencere mutlaka açıktır gündüzleri. Umarım iyileşir kuşum, dersimizi aldık :(

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tünekte uyurken yandan video atar mısınız

gizemmm

Yeni Üye
Bu yeterli midir? Çok yaklaşınca uyanıyor hemen. Bu arada ballı yemi de acaba onu yer mi diye denemek için yeni koyduk. Verilmemesi gerektiğini biliyoruz. Bir iki kez uzandı onu da çok yemedi ama.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun iyi bir bakıma ihtiyacı var kafes iyi değil büyük alın ve kafes içi düzeni için forumda makale okuyunuz 👍 ayrıca nefes alışverişi şüpheli imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu yeterli midir? Çok yaklaşınca uyanıyor hemen. Bu arada ballı yemi de acaba onu yer mi diye denemek için yeni koyduk. Verilmemesi gerektiğini biliyoruz. Bir iki kez uzandı onu da çok yemedi ama.
Kuş onları yiyeceğine hiç yemesin daha iyi bana göre dediğim mamayı verin zaten iyi gelicek ona. Kuş yem yemiyor diye zararlı şeyler vermeyin karnı doysun diye kursak mantarı yapıcaksınız kuşu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşun durumu hiç iyi değil. Verilen tavsiyeler öncesi eğer imkanınız varsa bir kanatlı uzmana götürüp dışkı tahlili , röntgen ve vucut ısısını kontrol ettirmeniz gerekiyor.

gizemmm

Yeni Üye
bulunduğum yerde kanatlı uzmanı uzak mesafede aracımız da yok. toplu taşımayla götürsek havadan daha çok etkilenir diye götüremiyoruz. yakın çevrede tavsiyelerle daha önce kuşlarla ilgilenmiş bir veteriner bulduk, onunla iletişime geçeceğim.

gizemmm

Yeni Üye
haklısınız. çok teşekkür ederim Tuğçe hanım bilgilendirmeleriniz için.

gizemmm

Yeni Üye
acil olarak götürdüğümüz veteriner de onu söyledi ama bize uzak mesafede hep yakın çevrede tavsiyeler sonucu birini buldum, onunla iletişime geçeceğim.

Üst Alt