• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım sadece yulaf yiyor

ceku2525

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım kafesinde karışık yem olduğu halde içinden sadece yulafları seçip yiyor içinden yulafları aldık fakat bu seferde açlık grevi yaparcasına yemini yemiyor yem yemesine dair nasıl bir yol izlemeliyiz

Zeus

Müdavim
Merhaba sultan papağanım kafesinde karışık yem olduğu halde içinden sadece yulafları seçip yiyor içinden yulafları aldık fakat bu seferde açlık grevi yaparcasına yemini yemiyor yem yemesine dair nasıl bir yol izlemeliyiz
Acıkınca mutlaka yer diye düşünüyorum 😅 bizim çocuk da önce çekirdekleri seçiyor sonra bakıyor başka yok mecburen yiyor.

ceku2525

Yeni Üye
Öyle yapmayı denedik fakat yemi kafeste 2 gün kaldı ve sadece su ile karnını doyurdu artık yem yemediği içinde mecburen bir kaç tane vermek durumunda kalıyoruz

Zeus

Müdavim
Öyle yapmayı denedik fakat yemi kafeste 2 gün kaldı ve sadece su ile karnını doyurdu artık yem yemediği içinde mecburen bir kaç tane vermek durumunda kalıyoruz
Maması nasıl peki? İçinde neler var? Fotoğraf atabilir misiniz? Bizim çocuğa aldığımız ilk mamayı bizimki de yemiyordu 🙈 içinden sadece çekirdekleri seçiyordu sonra mama değiştirdik yine ilk çekirdekler yiyor ama mamasını da severek yiyor. Mamaist karışımı almıştık, bayıla bayıla yiyor.

Zeus

Müdavim
Fotoğraf çekerken yem kavanozunu fark etti ve dikkat ederseniz yine yulafları seçiyor 😀
Ahahahhah 😅 içinde sarı sarı boyalı şeyler var galiba boyalı ekmek dedikleri şey o, onun olmaması gerektiğini söylüyorlar yemin içinde, sağlıklı değil diye. deneyimli olanlar yazar tabi bekleyelim bakalım 🤔

ceku2525

Yeni Üye
Versiğiniz cevaplar için çok teşekkürleer. Bu ay yem değişikliğine gideceğiz ve ben de mamaist ten araştırıyorum. Yavrumuz bize geldiğinden beri forumdaki yazıların belki hepsini okumuşumdur. Sahiplenirken bilinçli bir şekilde sahiplenmedik 1 ay kadar oldu daha sonra bu siteyle tanıştık ve tavsiyeleri gerçekten ciddiye alıyoruz eşimle. Diğer konulara yazılan takviyeleri not aldım probiyotik vitamin vs. Yem siparişiyle birlikte bunların da siparişini oluşturacağım fakat nasıl ne kadar ve ne zaman kullanmamız gerektiğini tam olarak çözemedim. Tekrarda bir konu açıp kalabalık yapmak istemiyorum açıkçası bana bu konuyla ilgili bilgi verebilecek birileri de çıkarsa çok sevinirim. Buraya yazılmadığı taktirde yeni bir konu açarım. Yavrumuz 4-5 aylık muhtemelen bir dişi çünkü ötüşleri tek tip ve dişilerin yaptığı kur ötüşlerinden yani eğilerek guk guk yapıyor :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Versiğiniz cevaplar için çok teşekkürleer. Bu ay yem değişikliğine gideceğiz ve ben de mamaist ten araştırıyorum. Yavrumuz bize geldiğinden beri forumdaki yazıların belki hepsini okumuşumdur. Sahiplenirken bilinçli bir şekilde sahiplenmedik 1 ay kadar oldu daha sonra bu siteyle tanıştık ve tavsiyeleri gerçekten ciddiye alıyoruz eşimle. Diğer konulara yazılan takviyeleri not aldım probiyotik vitamin vs. Yem siparişiyle birlikte bunların da siparişini oluşturacağım fakat nasıl ne kadar ve ne zaman kullanmamız gerektiğini tam olarak çözemedim. Tekrarda bir konu açıp kalabalık yapmak istemiyorum açıkçası bana bu konuyla ilgili bilgi verebilecek birileri de çıkarsa çok sevinirim. Buraya yazılmadığı taktirde yeni bir konu açarım. Yavrumuz 4-5 aylık muhtemelen bir dişi çünkü ötüşleri tek tip ve dişilerin yaptığı kur ötüşlerinden yani eğilerek guk guk yapıyor :)
Merhaba yulaf yemesi güzel doğal probiyotiktir, tüy yapısı parlak olur😊fakat fazlası yağ yapar ve karaciğere zararı olur🤲
Haftada 2 tatlı kaşığı yeterlidir,
Sebze verebilirsiniz, brokoli, karnabahar, marul, havuç, biber,elma çok severler..
Ceviz, fındık, yumurta bayılarak yerler👍
Tabiki çekirdek olmazsa olmazları😊🐦
Hepsinden az az haftada 2 kere verebilirsiniz 👍
Takviyeleriniz gelince..
Entrobac : Probiyotik
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler
BtAmin forte 15 gün arayla
Entrobac ve Gervit-w hafta içi 4 gün ara ile

Entrobac : yarım suluğa mercimek tanesi kadar
Gervit-w : yarım suluğa 5 damla
BtAmin forte : yarım suluğa 8 damla
Max 8 saat ve taze su ile değiştirilecek
Su kapalı şişe olursa mineral bakımından zengin olur ve faydalıdır
Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok, gaga taşı olmalı
Takviye programını kendiniz ayarlayabilirsiniz
Ptesi : entrobac
Salı taze su
Çarşamba taze su
Perşembe Gervit-w
Cuma taze su
Cumartesi taze su
Tüy zamanı btAmin forte için gün ayarlarsınız, haftada 2 kere verebilirsiniz 😊🥰

ceku2525

Yeni Üye
Merhaba yulaf yemesi güzel doğal probiyotiktir, tüy yapısı parlak olur😊fakat fazlası yağ yapar ve karaciğere zararı olur🤲
Haftada 2 tatlı kaşığı yeterlidir,
Sebze verebilirsiniz, brokoli, karnabahar, marul, havuç, biber,elma çok severler..
Ceviz, fındık, yumurta bayılarak yerler👍
Tabiki çekirdek olmazsa olmazları😊🐦
Hepsinden az az haftada 2 kere verebilirsiniz 👍
Takviyeleriniz gelince..
Entrobac : Probiyotik
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : tüy kas kemik yapısını destekler
BtAmin forte 15 gün arayla
Entrobac ve Gervit-w hafta içi 4 gün ara ile

Entrobac : yarım suluğa mercimek tanesi kadar
Gervit-w : yarım suluğa 5 damla
BtAmin forte : yarım suluğa 8 damla
Max 8 saat ve taze su ile değiştirilecek
Su kapalı şişe olursa mineral bakımından zengin olur ve faydalıdır
Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok, gaga taşı olmalı
Takviye programını kendiniz ayarlayabilirsiniz
Ptesi : entrobac
Salı taze su
Çarşamba taze su
Perşembe Gervit-w
Cuma taze su
Cumartesi taze su
Tüy zamanı btAmin forte için gün ayarlarsınız, haftada 2 kere verebilirsiniz 😊🥰
Gerçekten çok teşekkür ederim bunları mutlaka uygulayacağım. Kafesinde kalamar kemiği mineral blok mevcut. Severek tüketiyor özellikle kalamar kemiğini. Kuş kumunu buradaki bi Petshoptan almıştım fakat verdikten birkaç saat sonra hemen ishal yaptığını fark ettim kaldırdım ve attım sanırım kalitesiz bir şeydi. Onu da alınacaklar listeme ekledim. İlk geldiğinde dışkısı beyaza dönük bir yeşildi ve forumda hep pankreas hastalığından olabileceğine dair örnekler gördüm çok korkmuştum fakat eğitimi için yulaf ve dal darısı vermeye başladıkça dışkısı da düzeldi. Eğitimlerimiz çok güzel ilerledi fakat bu sefer yulaf canavarı oldu bizim kız :) Bu ay takviyeleri alıp başlayacağım kesinlikle tekrar çok teşekkür ederim emeğinize sağlık :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim bunları mutlaka uygulayacağım. Kafesinde kalamar kemiği mineral blok mevcut. Severek tüketiyor özellikle kalamar kemiğini. Kuş kumunu buradaki bi Petshoptan almıştım fakat verdikten birkaç saat sonra hemen ishal yaptığını fark ettim kaldırdım ve attım sanırım kalitesiz bir şeydi. Onu da alınacaklar listeme ekledim. İlk geldiğinde dışkısı beyaza dönük bir yeşildi ve forumda hep pankreas hastalığından olabileceğine dair örnekler gördüm çok korkmuştum fakat eğitimi için yulaf ve dal darısı vermeye başladıkça dışkısı da düzeldi. Eğitimlerimiz çok güzel ilerledi fakat bu sefer yulaf canavarı oldu bizim kız :) Bu ay takviyeleri alıp başlayacağım kesinlikle tekrar çok teşekkür ederim emeğinize sağlık :)
Rica ederim, istediğiniz zaman aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz, herşey minik candostlarımız için 😊👍

Zeus

Müdavim
Aynı zamanlardan geçmişiz, biz 1 ay öndeyiz sizden 😅 Zeus petshop bebeği, sultan ya da cennet almaya girdiğimiz yerden Prenses papağanı aldığımızı sanıp araştırınca bu forumu buldum ben de. Bilinçsizce sahiplendik ve iyi ki burayı bulmuşuz dedik eşimle 🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aynı zamanlardan geçmişiz, biz 1 ay öndeyiz sizden 😅 Zeus petshop bebeği, sultan ya da cennet almaya girdiğimiz yerden Prenses papağanı aldığımızı sanıp araştırınca bu forumu buldum ben de. Bilinçsizce sahiplendik ve iyi ki burayı bulmuşuz dedik eşimle 🙏🏻
İyi ki bizde Zeus beyi ( namıdeğer ÇAKİİİ🤪) ve sizi tanıdık💓🥰

Üst Alt