• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanım Nefes Almakta Zorlanıyor

MeMoFnB

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Sultan papağanımda bu hafta başından itibaren ağız çevresinde ekşi bir koku, gagasında bir nemlilik ve nefes alırken hırıltı başladı. Kursak mantarından şüpheleniyorum. Cumartesi günü rutin temizliği (duş, kafes yıkama vs) yaptıktan sonra nefes alma konusunda aşırı zorlanmaya başladı. Video atmak istedim fakat sistem video kabul etmiyor. Destek verebilirseniz çok mutlu olurum. Hatay'da yaşıyorum burada kuş veterineri yok.

mortsvivants

Eski Forumcu
Streamable.com üzerinden videosunu paylaşın, beraberinde beyaz peçete üzerinde güncel dışkılarını ekleyiniz.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hocam kafese almadım bi iki kere yere sıvı dışkıladı sildim. Şimdi kafese alcam ilk firsatta görsel yüklerim.
Kuşu dışarı çıkarmayın kesinlikle yorulmaması gerekiyor. Elinizde nebilzatör veya oksijen tüpü varmı?

mortsvivants

Eski Forumcu
Hocam kafese almadım bi iki kere yere sıvı dışkıladı sildim. Şimdi kafese alcam ilk firsatta görsel yüklerim.
En son ne zaman yedi? Dışkı sıvı demişsiniz, aç kalmasın. Konunuza dönüş yapacaklardır, konumunuz neresi veteriner bakalım.

MeMoFnB

Yeni Üye
Kuşu dışarı çıkarmayın kesinlikle yorulmaması gerekiyor. Elinizde nebilzatör veya oksijen tüpü varmı?
Maalesef öyle aletler yok hocam. Ama 7-8 kere hapşırdı ve nefes alış verişi düzeldi gibi şimdilik. Bence burnu tıkalı olduğu için bu sıkıntıyı yaşadı ama internette gördüğüm kürdan, kuş tüyü vs ile burun deliği açma yöntemini cesaret edemediğim için denemedim.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Maalesef öyle aletler yok hocam. Ama 7-8 kere hapşırdı ve nefes alış verişi düzeldi gibi şimdilik. Bence burnu tıkalı olduğu için bu sıkıntıyı yaşadı ama internette gördüğüm kürdan, kuş tüyü vs ile burun deliği açma yöntemini cesaret edemediğim için denemedim.
Burun kismin fotoğrafını ekleyebilir misiniz? Sultanlarda burunda tıkanıklık fazlaca olabiliyor.

MeMoFnB

Yeni Üye
En son ne zaman yedi? Dışkı sıvı demişsiniz, aç kalmasın. Konunuza dönüş yapacaklardır, konumunuz neresi veteriner bakalım.
Hatay'da yaşıyorum hocam veteriner bir arkadaşla görüştüm. Kanatlılardan anlamıyorum ne desem yanıltıcı olur dedi. Kanatlı hekim tavsiyesi istedim fakülte dışında bi yer yok orası da bayram dolayısıyla kapalı dedi.

MeMoFnB

Yeni Üye
Eğer tıkanıklık varsa bitane kulak çubuğunun ucunu ıslatıp o kısma değdirerek, yumuşatarak, kürdanla yavaşça çıkartabilirsiniz.
Hocam şu an böyle bir müdahale yapabilecek psikolojide değilim oğlan da bayağı yoruldu şimdi uyuyor. Bu sitede daha önce gördüğüm kekik spreyi uygulayacağım yarın öğlen saatlerinde.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hocam şu an böyle bir müdahale yapabilecek psikolojide değilim oğlan da bayağı yoruldu şimdi uyuyor. Bu sitede daha önce gördüğüm kekik spreyi uygulayacağım yarın öğlen saatlerinde.
Hocam işlem zor değil, kekik te solunumu rahatlatır lakin tıkanıklık varsa kesin çıkartmanız lazım.

Üst Alt