• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım nefes alırken ses çıkarıyor

Basri.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes sıkıntısı,kusma
Hastalık Belirti Tarihi
3 Nis 2025
Kullanılan İlaç
Levadoks
Nefes alırken ses çıkarmaya başladığını fark ettim ve videosunu çekip veterinere götürdüm levadoks ilaç verdi ancak ilacı içmiyor saatlerce belki 1 güne yakın susuz kalıyor ondada zar zor içiyor ve kusuyor aldığı ilaç vücudunda kalmamış oluyor o kustukca ben ilacı azalttım tam suluga dört damla damlattim yine kusmuş napmam gerekiyor ilacı kullanmadan önce gayet canlıydı başka bir şikayetimiiz yoktu sadece çıkardığı sesi fark ettiğim için gittim ilacı kullandıktan sonra kusmadan dolayi sanırım halsiz sürekli uyuyor ilacı ne kadar içerse o kadar çok kusuyor çok şükür yemini yiyor onda bi sıkıntı yok ilacli suyu içmediği zamanlarda yediği yemleri kusmuyor.8 yaşlarında.O hayatta kalmak için bu kadar uğraşırken yanlış tedaviyle kaybetmek istemiyorum bugün ilacın 3. Günü bitti.

Ahmed

Tutkulu
Kuşun Video Streamble yazın google oraya yükleyin linki kopyalayın atın,Dışkı fotoğrafı güncel beyaz bir şeyin üzerine ve eski dışkılarda iyi olur ve veteriner kanatlı uzmanımı kuşun g nedir

mortsvivants

Eski Forumcu
Kuşunuzun streamable.com. üzerinden videosunu paylaşın. Probiyotik kullanıyor muydunuz ilaç öncesi?

Basri.

Yeni Üye
Kuşun Video Streamble yazın google oraya yükleyin linki kopyalayın atın,Dışkı fotoğrafı güncel beyaz bir şeyin üzerine ve eski dışkılarda iyi olur ve veteriner kanatlı uzmanımı kuşun g nedir
Bu paylaştığım video ilk gün çektiğim video veteriner için.Kanatli uzmanı değil sanırım ama başka bir veterinere gittim kuşlar hakkında daha bilgili diyerek bu veterinere yönlendirdi bundan başka veteriner yoktu

Basri.

Yeni Üye

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Dışkıları bozuk, yoksa takviyelerini bir an önce temin edip beraberinde zeolit tozu alın. Mamaist whatsapp hattına yazmalısınız zeolit tozu için. Zeolit tozunu sebzeye mercimek tanesi kadar serpin, en az 10 gün verebilirsiniz. Dışkılarda iç parazit var mutlaka kullanın. Ayrıca kuşunuz tüyde, bt amin forteyi haftada iki gün verin. Burun delikleri tıkalı gibi duruyor, kekik suyu yapıp verin cereye doğru da fısfıs yapın.

Veteriner için konumunuz Bursa görülüyor. @Tarık T. hocam yardımcı olacaktır bunun için.

Son düzenleme:

Basri.

Yeni Üye
Dışkıları bozuk, yoksa takviyelerini bir an önce temin edip beraberinde zeolit tozu alın. Mamaist whatsapp hattına yazmalısınız zeolit tozu için. Zeolit tozunu sebzeye mercimek tanesi kadar serpin, en az 10 gün verebilirsiniz. Dışkılarda iç parazit var mutlaka kullanın. Ayrıca kuşunuz tüyde, bt amin forteyi haftada iki gün verin. Burun delikleri tıkalı gibi duruyor, kekik suyu yapıp verin cereye doğru da fısfıs yapın.

Veteriner için konumunuz Bursa görülüyor. @Tarık T. hocam yardımcı olacaktır bunun için.
Teşekkürler

mortsvivants

Eski Forumcu
Yazıyı atmayı unutmuşum, bu aşağıdaki takviyeleri temin ediniz.
Bursa/Nilüfer Vetorka Veteriner Kliniği Tarık hocam öneriyordu, o da gördüğünde dönüş yapacaktır, kanatlı uzmanıdırlar iyi ilgilenirler.

Basri.

Yeni Üye
Yazıyı atmayı unutmuşum, bu aşağıdaki takviyeleri temin ediniz.
Bursa/Nilüfer Vetorka Veteriner Kliniği Tarık hocam öneriyordu, o da gördüğünde dönüş yapacaktır, kanatlı uzmanıdırlar iyi ilgilenirler.

Teşekkür ederim.Benim merak ettiğim şey ilaçlı suyu içtiğinde kusuyor ya bu böyle devam ettikçe düzelir mi kustugu halde ilac etkisini gösterir mi bugün bir veterinere daha gittim kusmasi gayet normal karşılanıyo tadındandır deniyor ama ben endişeleniyorum.Birde bu levadoks ne kadar kullanılmalı her yerde farklı yazıyor.

mortsvivants

Eski Forumcu
Teşekkür ederim.Benim merak ettiğim şey ilaçlı suyu içtiğinde kusuyor ya bu böyle devam ettikçe düzelir mi kustugu halde ilac etkisini gösterir mi bugün bir veterinere daha gittim kusmasi gayet normal karşılanıyo tadındandır deniyor ama ben endişeleniyorum.Birde bu levadoks ne kadar kullanılmalı her yerde farklı yazıyor.
5 gün, duruma göre de 7 gün kullanıldığını okudum. Fakat neticede bir ilaç, kusma durumu için hocalarımı etiketliyorum daha doğru cevaplar için. Ayrıca ilaç bağışıklığını da düşürecektir doğal olarak, takviyeleri temin edin ilaç bittiğinde entrobac probiyotik takviyesi yapmalısınız.

@Burçak A. @Demet bükay @Semiha S.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Levadoks doksisiklin etken maddeli bir ilaçtır. Antifungal değil. Antifungal olsa kusma yapar ama kusması pek normal değil. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Kusmalar salyalı mı ağızda koku var mı. Dışkıdan anladığım karaciğer de problem olabilir. Kaç gram yavrunuz acaba.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba benim tavsiyem Bursa da kanatlı uzmanı var Beşevler Karafatma heykelinin az üstünde Vetorka Veteriner kliniği bu çocuğu direk oraya götürün Erol hocayı bulun selamımı söyleyin bir muayene etsin.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz Tarık hocamın önerdiği hekime götürün iyice bir muayene edilsin 🌸

Basri.

Yeni Üye
Levadoks doksisiklin etken maddeli bir ilaçtır. Antifungal değil. Antifungal olsa kusma yapar ama kusması pek normal değil. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Kusmalar salyalı mı ağızda koku var mı. Dışkıdan anladığım karaciğer de problem olabilir. Kaç gram yavrunuz acaba.
Kusmalar salyalı ve yemler birleşik şekilde çıkıyor.Tartmadım

Basri.

Yeni Üye
Merhaba benim tavsiyem Bursa da kanatlı uzmanı var Beşevler Karafatma heykelinin az üstünde Vetorka Veteriner kliniği bu çocuğu direk oraya götürün Erol hocayı bulun selamımı söyleyin bir muayene etsin.
Tamam teşekkür ederim

Üst Alt