• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım nefes alamıyor

Zuhresumeyye

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırık nefes alamama durgunluk
Hastalık Belirti Tarihi
17 Nis 2022
Kullanılan İlaç
Vitaform
Merhabalar. Lütfen acilen ilgilenin.
Sultan papağanım pikoyu 2020 şubat ayında aldım, petshop yavru olduğunu söylemişti ama değildi bana göre. Geçen sene ocak ayına kadar bir sıkıntımız olmadı. Bir gün kafeste çıkmak için gezinirken hapşırır gibi ses yaptı, dönüp baktığımda ağzının burnunun kan olduğunu gördüm. Ağzı tellerin uçlarından kesildi diye düşündüm. Birkaç gün sonra yine oldu. Birkaç kere yaptı hem de. Akşamına veterinere götürdük. Üst solunum yollarında enfeksiyon olduğunu söyleyip vitaform verdiler. 5 gün kullandık ve piko iyileşti. Geçtiğimiz eylül ayında nefes alamıyor gibi kafasını öne uzatıp ağzını açıp kapadı ve burnundan ses geliyordu, hapşırıyordu. Yine götürdük aynı yere. Röntgen çektiler, akciğerlerinde bulutlanma olduğunu söylediler. Yine vitaform kullanın dediler. Yine kullandık 5 gün, bir daha olmadı. 1 ay önce yine burnu tıkalıydı hapşırıyordu. Götürdük. Vitaform dediler ve meğerse ellerinde alternatif ilaç yokmuş. Bu sefer vermek istemedim iyileşti gibi geldiği için. Ama dün sabah yine yaptı. 1 haftadır iştahı az. Hapşırıyor ve hapşırdığında etrafa mukus sıçratıyor. Burnundan ses geliyor nefes alırken.
Sakaryada yaşıyorum ve burada kanatlıdan anlayan veteriner yok. Şehir dışına çıkma imkanım yok. Kanatlı veterinerleriyle iletişime geçtim ama muayene etmeden bir şey söyleyemeyiz diyorlar. Yardımcı olun lütfen.
Bir veterinere atmak için çektirdiğimiz röntgenleri ekliyorum.

Grpet

Müdavim
Üretici
geçmiş olsun vitaforum düşük bir anbitoyik vitamin karısımıdır solunum yolu enfeksiyonlarında kullanabilecğiniz ilaclar
hipradoksi ,wmd doxy , orni special , ornimix respiratory red mix , orni super mix bu ilaçlardan birini tedarik edip kullanabilirsiniz

Zuhresumeyye

Yeni Üye
geçmiş olsun vitaforum düşük bir anbitoyik vitamin karısımıdır solunum yolu enfeksiyonlarında kullanabilecğiniz ilaclar
hipradoksi ,wmd doxy , orni special , ornimix respiratory red mix , orni super mix bu ilaçlardan birini tedarik edip kullanabilirsiniz
yakındaki bir veteriner doxymix verdi kullanmalı mıyım, nasıl kullanabilirim?

Grpet

Müdavim
Üretici
veterinere sorsaydınız kulalnımını daha sağlıklı olurdu bildiğim ilac değil

Grpet

Müdavim
Üretici
diski resmini paylasın görelim

Zuhresumeyye

Yeni Üye
bana verilen ilacın hastalıklarını araştırdım, onlarda göz akıntısı dışkıda bozulma denmiş. Acaba onlar ileri seviyede mi oluyor yoksa bizim hastalığımız başka mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben tunekte bir videosunu görebilir miyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Zuhresumeyye

Yeni Üye
iki gündür vitaform veriyorum o yüzden biraz daha iyi ama hiçbir şey yokken yine başlıyor saydığım şeyler. kesinlikle üşütmüyor, kafesini duvarın yanında bile tutmuyorum soğuk almasın diye. yeminde aspur var ve dal darı da yiyor. siz hangi probiyotikleri önerirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Diyazm veya entrobac olabilir vitamin olarak da gerwit olur.. eğer hırıltı varsa ve tekrarlıyorsa kronik astımdir ama videoda ben öyle bişey görmedim kronik hastalıklar bağışıklık düşünce ortaya çıkar onu da belirteyim 👍

Zuhresumeyye

Yeni Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Entrobac Probiyotik ve gerwit 👍

Grpet

Müdavim
Üretici
Doxycyline(doksislin ) iceren bir ilac kullanmalısınız yukarda yazmıstım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Doksimis temin ediniz ama beraberinde kursaktan besleme yapılması gereklidir ve ayrıca suyuna probiyotik verin

Üst Alt