• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Nasıl?

adem25

Yeni Üye
Herkese merhaba arkadaşlar:) Formu dün keşfettim ve çok beğendim ve bende hemen katılıp izninizle sorularımı sormak istiyorum. Ben yaklaşık 1 ay önce 5-6 aylık erkek olduğu iddia edilen bir papağan aldım. Adı alfa :) Benim sormak istediğim Alfa gerçekten iddia edildiği gibi 5-6 aylık ve erkek mi? Bir başka soru olarak Alfa'yı bir türlü tam olarak elime alıştıramıyorum. Kafes içerisinde elimden kaçıyor fakat elimle yem ile kafesin içine koyduğum ve hareket etmediğim zaman bir süre sonra gelip yiyor. Perde yöntemi ile biraz ilerleme kaydetmiştik elimizde kalıyor omuzumuza konuyordu ama ne oldu bilmiyorum iki gün sonra çok değişti, çok korkmaya başladı. En ufak bir el hareketinden bile korkuyor. Daha önce de korkuyordu ama perde yöntemi ile eğitim verdikten sonra düzelmişti. Kafes dışına çıkarmak istediğimiz zaman elimizden kaçıyor zorla elimize getirsek kafes kapısına yaklaştırınca tellerden ısırıp dışarı çıkmıyor. Kafesi sökerek altından elimizle ya da tüneğe gelirse o şekilde çıkarıyoruz çıkarır çıkarmaz da direk kafese uçuyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Son soru olarak 1 yaşına geldiği zaman falan yanına bir eş alıp üretim yapmak istiyorum olur mu yapabilir miyim? Alfa'nın fotoğraflarını da ekliyorum :) Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim :)