• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Muhabbet Kuşuma Saldırıyor.

Maviş Paşa

Tutkulu
1 yaşında Sultan papağanım var. 7 aylık muhabbet kuşumla iyi anlaşıyordu. Muhabbet kuşum küsmüş diye arkadaş aldım oda erkek diye tam belli değil ceresi ama. Yeni aldığım muhabbet kuşu papağanla iyi anlaştı 😂 diğer kuşum yine yalnız kaldı. Papağan sürekli 7 aylık olana saldırıyo. Uçuruyor yanında durdurmuyor. Uyurken Kuyruğuna bastı gagaladı. Diğer yavru kuşu eş arkadaş gördüğü için mi kıskanıyor acaba. Şimdi ayırsam bu kez papağan üzülecek. Başka kuş almakla hatamı ettim iyi mi ettim bilmiyorum.

Sultan papağanı kızıştığı için mi böyle saldırgan davranıyor. Kavga ederken çekemedim ayırmak için uğraşıyorum 😂

EnesGenç

Eski Forumcu
Papaganla muhabbeti birleştirmeyi. Sultan papağanın ne yapacagi belli olmaz cümle olarak büyük sonra Her şey için geç olmasın. Papagana da es alabilirsin

Maviş Paşa

Tutkulu
Papaganla muhabbeti birleştirmeyi. Sultan papağanın ne yapacagi belli olmaz cümle olarak büyük sonra Her şey için geç olmasın. Papagana da es alabilirsin
Aynı odada oyun oynuyorlar tek bırakmıyom zaten biyere giderken kafeslere koyup giderim. Dikkat ediyorum. Ayrı tutuyom bazen

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1 yaşında Sultan papağanım var. 7 aylık muhabbet kuşumla iyi anlaşıyordu. Muhabbet kuşum küsmüş diye arkadaş aldım oda erkek diye tam belli değil ceresi ama. Yeni aldığım muhabbet kuşu papağanla iyi anlaştı 😂 diğer kuşum yine yalnız kaldı. Papağan sürekli 7 aylık olana saldırıyo. Uçuruyor yanında durdurmuyor. Uyurken Kuyruğuna bastı gagaladı. Diğer yavru kuşu eş arkadaş gördüğü için mi kıskanıyor acaba. Şimdi ayırsam bu kez papağan üzülecek. Başka kuş almakla hatamı ettim iyi mi ettim bilmiyorum.

Sultan papağanı kızıştığı için mi böyle saldırgan davranıyor. Kavga ederken çekemedim ayırmak için uğraşıyorum 😂
Sultan papağanı muhabbet kuşlarına ciddi zarar verir dikkat et. Diğer konudada evet eş tutma olasılığıda olabilir. Kıskanıyor da olabilir

Maviş Paşa

Tutkulu
Sultan papağanı muhabbet kuşlarına ciddi zarar verir dikkat et. Diğer konudada evet eş tutma olasılığıda olabilir. Kıskanıyor da olabilir
Kuşu alalı 2 hafta olacak ayırsam kuş strese girer mi peki ?

Yada o yavru henüz ceresi net değil ama dişi olabilme ihtimali yüksek gibi dendi. dişi ise mi kıskanır yoksa dişi erkek farketmez mi kıskanması için ? Yani erkek olsa da eş gibi görür mü ?

Murat Halisdemir

Müdavim
Sultan papağan dikkat et çok güçlüler muhabbet baya zarar verebilir isterse sinirlenirse kötü olur durum

Maviş Paşa

Tutkulu
🤔 Kızgınlık Olabilir mi peki. Muhabbet belli ediyor kızgın olduğunu da. Papağanda nasıl oluyor. 1 yaşında şuan. Kızgın olunca ne oluyor nasıl olur ve ne yapmam gerekir. Kıxmışsa diğerleri ile ayırayım mı ki ?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Genelde yavruluktan beraber büyüdülerse nadir davranış problemleri oluyor. Biraz zaman tanısaydınız keşke. Muhtemelen yeni gelen kuşu eş mantığı ile korumak istiyor, doğal bir iç güdü. Sultanın saldırganlığı artarsa farklı zaman dilimlerinde kafes dışı bırakırsınız.

Maviş Paşa

Tutkulu
Genelde yavruluktan beraber büyüdülerse nadir davranış problemleri oluyor. Biraz zaman tanısaydınız keşke. Muhtemelen yeni gelen kuşu eş mantığı ile korumak istiyor, doğal bir iç güdü. Sultanın saldırganlığı artarsa farklı zaman dilimlerinde kafes dışı bırakırsınız.
Farklı saatlerde yada ayrı odalarda çıkarcam artık. O yeni gelen kuşu versem bu sefer strese girecekler gibi. İyi olsun derken daha kötü olacak gibi

Üst Alt