• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım melek oldu

Özlem Kocaoğlu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, ishal, hızlı solunum, uçamama
Hastalık Belirti Tarihi
10 Eyl 2024
Kullanılan İlaç
Antihistaminik ve diüretik
Canımdan çok sevdiğim sultan papağanımı kaybettim. Bu üzüntünün bir tarifi maalesef yok. Kabullenmek çok zor bana yardım edin lütfen. Nedenini mantıklı bir açıklamasını bulmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Olayın başlangıcı 10 Eylül 2024. Bu arada yavrum 8 yaşında tek dişi ve yumurtlama döneminde idi. Beslenmesi çok güzeldi kafes içindeki mamaları çerez gibi yer asıl bizimle beraber beslenmek isterdi. Cevizi fıstığı bademi yulafı kireci vitamini hiç eksik olmazdı. 10 gibi beraber kahvaltı yapıyorduk ona yumurtanın beyazından verdim sonrasında babaannem acı biberli patates kızartması vermiş. Aynı gün saat 12 suları kapının üzerinde uçmaya çalışıyorken yere düşmüş. Sonrasında hep yerde yürümeye başlamış ve dışkısı peçetenin çekeceği düzeyde ishalmiş. Normalde ben ve kardeşim hariç herkese hırçın olmasına rağmen kendini başkasına sevdirmek istemiş ve çok halsizmiş. Akşam 10 da onu veterinere götürdüm kafesinde tüneğin üstünde durabiliyordu fakat kanatları açık ve kabarıktı onu zemine aldığımda da aynı şekildeydi başını aşağıya alıyordu gözleri yarı uykulu ve sürekli nefes alıp veriyordu. Ben dokununca gözlerini tamamen açıyordu. Hekime yaşadıklarımızı söylediğimde zehirlenme olduğunu ve diüretik ile antihistaminik vereceğini söyledi. Saat 11 gibi yoğun bakıma aldıktan 1.30 saat sonra aradığımda durumunun iyiye gitmediğini bu yüzden kalp krizi geçirme ihtimali olmasın diye damar yolunu açmadığını söyledi. Zaten gece 4 sularında vefat haberini aldım. Biraz zaman geçince yavrumu almaya gittim. Bana neden olduğunu bilmediklerini söylediler. Ona güzel bir yer bulup meleklerle buluşturmadan önce sargısını açıp baktığımda o kadar normal yatıyordu ki hala yumuşacıktı biraz burun ucu kılcal mor gibiydi soğuktan dolayı sanırım. Ben merak ediyorum elimden gelebilecek bir şey var mıydı acaba yoksa direkt hastaneye götürüp onu orda tek bırakmam strese mi soktu lütfen bir çıkar yol bulun bana kafayı yemek üzereyim..

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öncelikle başınız canınız sağ olsun gerçekten zor bir durum hele ki böyle ani yaşanması. Hangi veterinere gittiniz, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, evde kemirebileceği çiçek var mı yada boya paslı alan siz görmeden bunu yapabilir? Bu kadar sağlıklı bir yavrunun birden bu hale gelmesi anormal bir durum açıkçası direk zehirlenme şüphesi. Siz zaten elinizden gelebilecek en iyi şeyi direk veterinere götürmüşsünüz kendinizi suçlamayın tekrardan başınız sağ olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başınız canınız sağolsun. Sofrada sizinle herşey yiyordu demişsiniz bu onlar için zararlıdır. Organlara ileriye dönük hasar bırakır. Sebebini bilemeyiz ama eğer zehirlendiyse bu iyileşme zor olan bir durumdur. Veteriner hekim ve siz elinizden geleni yapmışsınız bence kendimizi ve bir başkasını suçlamayın ve tavsiyem yeni bir can sahipleniniz.

Özlem Kocaoğlu

Yeni Üye
Öncelikle başınız canınız sağ olsun gerçekten zor bir durum hele ki böyle ani yaşanması. Hangi veterinere gittiniz, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, evde kemirebileceği çiçek var mı yada boya paslı alan siz görmeden bunu yapabilir? Bu kadar sağlıklı bir yavrunun birden bu hale gelmesi anormal bir durum açıkçası direk zehirlenme şüphesi. Siz zaten elinizden gelebilecek en iyi şeyi direk veterinere götürmüşsünüz kendinizi suçlamayın tekrardan başınız sağ olsun.
Teşekkürler, bazen kireç bulmak için duvarları kemirirdi biz görmeden bazen de tuzluktan tuz yerdi yumurtlama döneminde ama genelde öyle yaramaz bir huyu yoktu fazla ürkek ve narin olmasına rağmen yıllardır sağlam yumurtalar çıkardı kendi kendine çok güçlüydü kızım..
Veteriner kuşlarla ilgilenen bir doktordu dediğine göre yeri Fatih veteriner kliniği idi.

Özlem Kocaoğlu

Yeni Üye
Başınız canınız sağolsun. Sofrada sizinle herşey yiyordu demişsiniz bu onlar için zararlıdır. Organlara ileriye dönük hasar bırakır. Sebebini bilemeyiz ama eğer zehirlendiyse bu iyileşme zor olan bir durumdur. Veteriner hekim ve siz elinizden geleni yapmışsınız bence kendimizi ve bir başkasını suçlamayın ve tavsiyem yeni bir can sahipleniniz.
Sağolun, bensiz yemezdi bilinçli verirdim yiyeceklerini nelerin yasak ve zararlı olduğunu araştırarak. Ama bir şey bir şekilde sebepsiz aksini yaşattı bize.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun☹ Bence de zehirlenmiş eğer biber yerken çekirdek geldiyse o da yapmış olabilir. Kuşlar bizim yediklerimizi yememeli, çok farklı metabolizmalara sahibiz. İnsan tuzu da böbrekleri mahveder. İleriye dönük iç organ hasarı yapar ve sinsi ilerler.

Özlem Kocaoğlu

Yeni Üye
Başınız sağolsun☹ Bence de zehirlenmiş eğer biber yerken çekirdek geldiyse o da yapmış olabilir. Kuşlar bizim yediklerimizi yememeli, çok farklı metabolizmalara sahibiz. İnsan tuzu da böbrekleri mahveder. İleriye dönük iç organ hasarı yapar ve sinsi ilerler.
Sağolun, geri dönüşünüz için de çok teşekkür ederim 🙏