- Hastalık Belirtileri
- Soğuk algınlığı
- Hastalık Belirti Tarihi
- 26 Ağu 2024
- Kullanılan İlaç
- Reçetesini paylaştım.İlk kullandığımız 1.ilaç ise enroflaksasin geçen hafta onu kullandık ve şimdi değişti.
Sultan papağanı 3 ay önce almıştık.Sonrasında üşüttü.Nefes almasında vs sorun yaşıyordu pek ötmüyordu uçmuyordu bu yüzden veterinere gitmeye karar verdik.Veteriner röntgen çekip kursağının boş olduğun karaciğer büyümesi olduğunu ve akciğer hava kesecikleri tıkalı olduğunu söyledi ve sindiriminde problem olduğunu kustuğunu söyledi ve bize net bir hastalık söylemedi.Kilosunun da oldukça zayıf olduğunu söyledi.Kuş için vitamin antibiyotik birçok ilaç verdi ve hava vermemiz içinde nebülizatör almamızı serum vs koyup hava vermemizi istedi ve durumunun da kritik olduğunu ve bize kurtulabileceğinin daha olası söyledi bizde ne gerekliyse aldık ve kuşa bir hafta içinde saati saatine bakım vs havasına dair ilacını, vitamini ve besleme tozuna kadar herşeyini verdik. 1 hafta içinde kontrole geleceğimiz söylendi. Kuş tabiki de ilk durumuna göre gayet iyiydi ve ötüyordu hareketliydi uçuyordu gayette durumu iyiye gidiyordu.Tekrar kontrole gittiğimizde ise veteriner durumunun daha iyi olduğunu kilo aldığını ve nefesi daha iyi olduğunu bundan dolayı ilacında değişiklik yaptı ve ayaklarında soyulmalar olduğunu bunun da karaciğer yağlanmasından kaynaklı olup krem önerdi ve hava vermeye devam edin rahatlatır diye söyledi ve haftaya çarşamba tekrar kontrole gelmemizi söyledi ve o günden sonra 2 3 gün sonra hayvan yem yememeye başladı ve pazar günü de maalesef tünek de olmayıp hiç ses çıkarmayıp sadece kafesin yer kısmında köşede öylece durdu ve daha sonra kafasını sallamaya başladı daha sonra da ayakları gevşedi yatar pozisyon da boynu kırılmış gibi ağzını açıp açıp kanadını açıp açıp çırpındı o an tabi korktum veterinere durumu bildirdim veteriner ise durumunun kötü olduğunu getirebilirseniz hemen getirin ve o zamana kadar da hava verin hayvanın durumunun kötü olduğunu söyledi o an ablamın araba ile gelmesini bekledim ve gelmesini bekleyene kadar hayvan çırpındı hava verdim hayvan en sonunda düştü ve öldü. Size de videosunu atacağım nedeni nedir bu durumda yapılması gereken neden lütfen anlatırsanız çok sevinirim.Cidden moralimiz çok bozuldu ve çok seviyorduk onun için sabah ve akşam ilaçlarını verip bir bebek gibi bakıyorduk teşekkür ediyorum tekrardan şimdiden yardımlarınız için.
Ekli dosyalar
-
20.9 MB Görüntüleme: 15
-
355 KB Görüntüleme: 20