• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım kuyruğu tittiyor

Fauna

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kuyruğu titriyor
Merhaba acil yardım eder miziniz ben kuş bakmadım hiç ve coğu hareketin ne anlama geldiğini bilemiyorum neden böyle titretiyor kuyrugunu? Hasta mı?? Watch unnamed | Streamable

ninjagokai3

Aktif Üye
solunum yollarıyla ilgili sorun olunca yapıyorlarmışta bilgisi olan cevap verirse daha doğru olur

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Üstüne doğru vuran hava akımı mı var? Bu şekil bir titreme normal değil. Kuşlar korkmuş, ürkmüş, aktif ya da ötüyorsa da kuyruk sallanması olabilir yani tek nedeni solunum rahatsızlığı diyemeyiz. Eğer kuşunuz hastaysa, nefessiz kalmış gibi bir kuyruk sallanmasının yanı sıra, alışılmadık dışkılar veya sağlıksız tüyler gibi belirtilere de dikkat etmek lazım. Temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkıların bir fotoğrafını atar mısınız? Anormal, sesli nefes alıp verme, durgunluk gibi belirtiler var mı? Uçarken zorlanıyor mu?

Fauna

Yeni Üye
Üstüne doğru vuran hava akımı mı var? Bu şekil bir titreme normal değil. Kuşlar korkmuş, ürkmüş, aktif ya da ötüyorsa da kuyruk sallanması olabilir yani tek nedeni solunum rahatsızlığı diyemeyiz. Eğer kuşunuz hastaysa, nefessiz kalmış gibi bir kuyruk sallanmasının yanı sıra, alışılmadık dışkılar veya sağlıksız tüyler gibi belirtilere de dikkat etmek lazım. Temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkıların bir fotoğrafını atar mısınız? Anormal, sesli nefes alıp verme, durgunluk gibi belirtiler var mı? Uçarken zorlanıyor mu?
tüm pencereler kapalı özellikle hasta olmasın diye çok koruyorum onu, ama ilk buldugumda sokaktaydı orada mı üşüttü bilmiyorum.. veteriner iyi dedi ama hic icim rahat etmedi cünki dokunmadı bile.. burnu tıkalı onun icin kekik cayı yapacagım bazen hapşuruyor, ucmasında hic sıkıntı yok ama neden bu şekilde titriyor ve bu aralıklarla oluyor .. eve gidince daha detaylı fotograf paylaşacağım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafesinde tünekte bir video ekler misiniz görelim ve peçete üzerine yapmiş güncel dışkı resmi 👍

Fauna

Yeni Üye
Kafesinde tünekte bir video ekler misiniz görelim ve peçete üzerine yapmiş güncel dışkı resmi 👍
Abi böyle büyük de yapıyor bundan daha kücükte bunu kafesten çıkardığım zaman yapıyor her seferinde.. videolarda birtanesinde kafasını sallıyor ona seslendiğim zaman neden acaba sesimden rahatsîz oluyormuş gibi yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abi böyle büyük de yapıyor bundan daha kücükte bunu kafesten çıkardığım zaman yapıyor her seferinde.. videolarda birtanesinde kafasını sallıyor ona seslendiğim zaman neden acaba sesimden rahatsîz oluyormuş gibi yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Merhaba dışkıda parazit var malesef 😔
İç parazit görünüyor
Yurt dışında ikamet ediyorsunuz
Zeolit tozu kullanmalısınız sorununuzu çözer fakat nasıl olacak hocamız kargolar mı bilemiyorum 😔
Yulaf doğal probiyotiktir faydalıdır verin
Bağışıklık üst seviyede olmalı

Röhnfried ürünleri kullanın
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler
Bunları temin edebilirsiniz
@Şehmus BAKIR

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafa sallama hareketi ani seslere verdiği tepkiler o normal ama bence dışkıda iç parazit var. Mamaist whatsapp hattından zeolit tozu sipariş edin derim 🙏

Üst Alt