• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım kustu

Ali kesici

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun
Malesef kafesi çok dar😔😔hiç uygun değil çok üzüldüm 😔😔muhabbet kuşu dahi burda darda kalır, kuşun kendi kadar kafesi, olmadı sevgili Ali Kesici😔😔
Temizliğine ilginize hiç söz etmeyeceğim hijyen olmazsa kuş hasta olur bunu biliyorsunuz, aktif üyemizsiniz
Kusma birşey dokunmuş olabilir, dışkılar çok bozuk değil idrar sebze kaynaklı olabilir, Zeolit Tozu varsa yemine dökün
3 gün üst üste probiyotik verin
Lütfen kafesi değiştirin
1 mt bir odada sizin yaşama şansınız ne kadar ise malesef kuşunda şansı o kadar
Kafes için bana çok küçük diyen olduğu forumda da birçok kişi aynı şeyi söyledi ama benim papağanım kafeste durmuyor genellikle televizyonun üzerinde duruyor ve tüm gün 7/24 kafesi açık ve her gün dezenfekte ediyorum karadut dalı kullanıyorum sadece su içtiği yer plastik orada da fazla durmuyor

Ali kesici

Aktif Üye
Kapya biber çekirdeği verebilir miyim içinde protein a ve c vitamini var bir sorun yaratır mı haftada bir versem

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Kafes için bana çok küçük diyen olduğu forumda da birçok kişi aynı şeyi söyledi ama benim papağanım kafeste durmuyor genellikle televizyonun üzerinde duruyor ve tüm gün 7/24 kafesi açık ve her gün dezenfekte ediyorum karadut dalı kullanıyorum sadece su içtiği yer plastik orada da fazla durmuyor
Yani insanlar da 7 8 saat uykuyu çıkartsak geri kalan vaktinin çoğunu işte güçte dışarda geçiriyor ama küçücük bir odada kalmıyoruz değil mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kapya biber çekirdeği verebilir miyim içinde protein a ve c vitamini var bir sorun yaratır mı haftada bir versem
Tohum vermeyin gerek yok, pazar veya marketten alıyoruz, organik değiller, tohumlar gdo barındırıyor

Ali kesici

Aktif Üye
Yemliği yok kafesin tabanından mı yiyor ayağına dışkı bulaşabilir gerek yok yerden yemesine lütfen daha büyük bir kafes alın biraz tünek alın oyuncak alın vitamin vermiyorsunuzdur diye düşünüyorum gerwit w , entrobac , bt amin satın alın bölünmüş şekilde internetten ya da mamaistten alabilirsiniz
Yani insanlar da 7 8 saat uykuyu çıkartsak geri kalan vaktinin çoğunu işte güçte dışarda geçiriyor ama küçücük bir odada kalmıyoruz değil mi ?
Tohum vermeyin gerek yok, pazar veya marketten alıyoruz, organik değiller, tohumlar gdo barındırıyor
Dışki ne renk olmalı yeşil dışkı da normal değilmiş sanırım ve kafes alabileceğim bir yer varsa onu da yazabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyalar

Ali kesici

Aktif Üye
Sen daha iyi bakarsın umarım
Demet hanım bakteri veya enfeksiyon varsa probiyotik versem kendiliğinden geçer mi acaba birkaç arkadaş da aynısını söyledi de

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Sen daha iyi bakarsın umarım

Demet hanım bakteri veya enfeksiyon varsa probiyotik versem kendiliğinden geçer mi acaba birkaç arkadaş da aynısını söyledi de
Geçirebilir aynen ve amacım kötü değil kusura bakmayın belki sert bir tavır göstermiş olabilirim kafesi gerçekten küçük kötülüğünü istemediğinizi bildiğim için söyledim kafesinin rahat olması büyük olması her zaman avantajdır oyuncak alırsınız takarsanız kuş istediği yerde tüner uyur gezer tabi son karar sizin zaten. Zehirlenme gibi bir durum da olabilir kafese kuş kömürü ve grit kum alın derim ağzı kokuyor mu acaba ?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Ama dışkıları bakteri kapmış veterinere götürün dışkı analizi yaptırın isterseniz kesin çözüm olmasını istiyorsanız.

Ali kesici

Aktif Üye
Geçirebilir aynen ve amacım kötü değil kusura bakmayın belki sert bir tavır göstermiş olabilirim kafesi gerçekten küçük kötülüğünü istemediğinizi bildiğim için söyledim kafesinin rahat olması büyük olması her zaman avantajdır oyuncak alırsınız takarsanız kuş istediği yerde tüner uyur gezer tabi son karar sizin zaten. Zehirlenme gibi bir durum da olabilir kafese kuş kömürü ve grit kum alın derim ağzı kokuyor mu acaba ?
İyi niyetiniz ve yardımınız için teşekkürler yeni kafes düşünüyorum ama oyuncak falan nesnelerden korkuyor

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
İyi niyetiniz ve yardımınız için teşekkürler yeni kafes düşünüyorum ama oyuncak falan nesnelerden korkuyor
Ne demek her zaman korkması çok normal emin olun benim kendi tüyünden korkan kuşum bile alıştıysa oyuncaklarına sizinki de alışır hemen takmayın zaten sürekli yanınızda ya gösterin elinizde yakınınızda dursun 1 2 gün alışır zaten. İlerki günlerde kafesine takın dışına sonra da içine takarsanız ilk merak edip denerse hoşuna gider :D .

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkı çok kötü değil 3 gün üst üste probiyotik verin, yem su sonra tekrar bakalım dışkılara😊

Ali kesici

Aktif Üye
Ne demek her zaman korkması çok normal emin olun benim kendi tüyünden korkan kuşum bile alıştıysa oyuncaklarına sizinki de alışır hemen takmayın zaten sürekli yanınızda ya gösterin elinizde yakınınızda dursun 1 2 gün alışır zaten. İlerki günlerde kafesine takın dışına sonra da içine takarsanız ilk merak edip denerse hoşuna gider :D .
Son bir şey s
Dışkı çok kötü değil 3 gün üst üste probiyotik verin, yem su sonra tekrar bakalım dışkılara😊

Ekli dosyalar