• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım kustu

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Yemlik yok suluk da yok galiba , plastik tünek kafes çok dar vitamin veriyor musunuz ? Dışkısını peçeteye yapılmış halde fotoğraf da atar mısınız 4 5 tane

Ali kesici

Aktif Üye
Yemlik yok suluk da yok galiba , plastik tünek kafes çok dar vitamin veriyor musunuz ? Dışkısını peçeteye yapılmış halde fotoğraf da atar mısınız 4 5 tane
Yemliği ve sulu var temizlemek için çıkardım temizliyorum bugün fazla su içmişti yemi de fazla yedi herhalde bilmiyorum ama normalde hiç kusmuyordu

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu kafes bu çocuk için hiç uygun değil çok küçük kafesinde grit kum mevcut mu, yem değişikliği oldu mu, takviyeleri düzenli kullanıyor musunuz, ne zamandır kusma var? Kafes tabanında kiler kusma sonrası çıkan yemler mi?

Ali kesici

Aktif Üye
Bu kafes bu çocuk için hiç uygun değil çok küçük kafesinde grit kum mevcut mu, yem değişikliği oldu mu, takviyeleri düzenli kullanıyor musunuz, ne zamandır kusma var? Kafes tabanında kiler kusma sonrası çıkan yemleryemliği

Kafes kapağı açık istediği zaman çıkıyor herhangi bir kısıtlaması yok vitamin 2 haftada bir Gold wings multivitamin veriyorum haftada bir papatya çayı onu da 6 saatte bir değiştiriyorum ama kusma davranışını açıklayabilirsiniz çok iyi olur Yeni dal taktım dal tam kurumamıştı o yüzden mi bilmiyorum karadut dalı
Tane tane yem kusmuş 2-3 tane bu gösterdiğim hareketi temizlenirken de yapıyor

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Yemliği yok kafesin tabanından mı yiyor ayağına dışkı bulaşabilir gerek yok yerden yemesine lütfen daha büyük bir kafes alın biraz tünek alın oyuncak alın vitamin vermiyorsunuzdur diye düşünüyorum gerwit w , entrobac , bt amin satın alın bölünmüş şekilde internetten ya da mamaistten alabilirsiniz

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Tane tane yem kusmuş 2-3 tane bu gösterdiğim hareketi temizlenirken de yapıyor
Dışkısını görmemiz lazım grit kum alın kafesine mamaistten alabilirsiniz ya da başka yerlerden garden mix alabilirsiniz grit kum olsun. Sindirim yapamadığından dolayı olabilir kusması.

Ali kesici

Aktif Üye
Yemliği yok kafesin tabanından mı yiyor ayağına dışkı bulaşabilir gerek yok yerden yemesine lütfen daha büyük bir kafes alın biraz tünek alın oyuncak alın vitamin vermiyorsunuzdur diye düşünüyorum gerwit w , entrobac , bt amin satın alın bölünmüş şekilde internetten ya da mamaistten alabilirsiniz
Bu kusma davranışını kendini temizlerken de yapıyor vitamin vesaire veriyorum kafeste günlük temizliyorum o yüzden bir problem olacağını düşünmüyorum normalde hiç kustuğunu görmemiştim bugün kustu yeni dal değiştirmiştim eski dalına atmıştım Yeni bir daha koydum ağaçtan kopardım 2-3 gün beklettim

Ali kesici

Aktif Üye
Kuşun arkası dönük yakından gözükmediği için ve dışkısını atmadığınız için bir yorum yapamıyorum
Kafasının videodaki gibi sallayarak kusmuştu 2-3 tane yem tanesi daha önce hiç kustuğunu görmemiştim videodaki hareketi aynı zamanda tüylerini temizlenirken de yapıyor

Ekli dosyalar

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Kafasının videodaki gibi sallayarak kusmuştu 2-3 tane yem tanesi daha önce hiç kustuğunu görmemiştim videodaki hareketi aynı zamanda tüylerini temizlenirken de yapıyor
Sallayarak kusması normal değil bir daha olursa veterinere götürün kanatlı uzmana @Aslı Ö. ve @EzgiA size veteriner önerecektir. Kafesini de değiştirin derim tekrardan küçücük o kuş için muhabbet kuşu için almışsınız kafesi sanki

Ali kesici

Aktif Üye
Sallayarak kusması normal değil bir daha olursa veterinere götürün kanatlı uzmana @Aslı Ö. ve @EzgiA size veteriner önerecektir. Kafesini de değiştirin derim tekrardan küçücük o kuş için muhabbet kuşu için almışsınız kafesi sanki
Hastalık gibi mi duruyor videoya baktınız mı sevgi gösterisi veya yeni taktığım dalı sevdiği için yapıyor olamaz mı

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Hastalık gibi mi duruyor videoya baktınız mı sevgi gösterisi veya yeni taktığım dalı sevdiği için yapıyor olamaz mı
Hayır dişiler bazen kusar yavrusu sanıp ama hem kafasını sallayarak hem de erkek galiba tam anlamadım hem de dışkıları da çok kötü yani bakteri kapmış durumda dışkısını falan yemiş büyük ihtimal siz yere koyduğunuz için yemleri

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Diskilar Sağlıklı Durmuyor. Diski Analizi Yaptırın Lütfen. Petyum Veteriner Kliniğini Önerebilirim.

Ali kesici

Aktif Üye
Hayır dişiler bazen kusar yavrusu sanıp ama hem kafasını sallayarak hem de erkek galiba tam anlamadım hem de dışkıları da çok kötü yani bakteri kapmış durumda dışkısını falan yemiş büyük ihtimal siz yere koyduğunuz için yemleri
Dışkısı normaldev yesil herhangi bir problem yoktu hatta veterinere sorduğunda fazla yediği için kusmuş olabilir dedi sizce ne yapmalıyım
Yani geçici bir sindirim sorunumu başka bir şey mi nasıl anlayabilirim arada sırada oluyor bu

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Normalde dışki yeşil diğer arkadaşa da söylemiştim ama akşama doğru dışkı rengi değişebiliyor sabahları yeşil
Yeşil Diskida Sağlıklı Bir Diski Değil. Genelde Bakteriyeldir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sultan papağanım normalde hiç kusmazdı bugün kustu tahminen 2 yaş 26 aylık
Merhaba geçmiş olsun
Malesef kafesi çok dar😔😔hiç uygun değil çok üzüldüm 😔😔muhabbet kuşu dahi burda darda kalır, kuşun kendi kadar kafesi, olmadı sevgili Ali Kesici😔😔
Temizliğine ilginize hiç söz etmeyeceğim hijyen olmazsa kuş hasta olur bunu biliyorsunuz, aktif üyemizsiniz
Kusma birşey dokunmuş olabilir, dışkılar çok bozuk değil idrar sebze kaynaklı olabilir, Zeolit Tozu varsa yemine dökün
3 gün üst üste probiyotik verin
Lütfen kafesi değiştirin
1 mt bir odada sizin yaşama şansınız ne kadar ise malesef kuşunda şansı o kadar