• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım kustu

nyaniki2

Aktif Üye
Güne kötü başladık:( her şey normal gidiyordu sabah gene beni erken saatlerde beni çıkar diye kaldırdı çıkardım oynadık, oynadı falan sonra biraz oturayım dedim tam oturduğum anlarda kursak boşaltma (?) hareketi yaptı ve ağzına çıkardığı yemleri etrafa saçtı, şuan çok normal uçuyor kaçıyor, hiçbir şey anlayamadım telaşlıyım baya, yardımcı olur musunuz?:(

Kuş yeni geldiği için kumu yok mamaistten söyledim bugün gelecek dağıtıma çıktı. Acaba kumu olmadığı için mi bu hareketi yaptı anlamadım :(

Son düzenleme:

nyaniki2

Aktif Üye
sipariş geldi, kumu verdim direkt kumdan 1-2 gaga aldı yemini de yedi suyunu da içti hiçbir gariplik yok şuan, dışkısı da gayet normal

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Herşey normale dönmüş gibi görünebilir ama enfeksiyon varsa öyle kumla iyileşmez ilaç kullanmak gerekiyor eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün imkanınız yoksa 5 günlük fungi stop verilebilir 👍

nyaniki2

Aktif Üye
Herşey normale dönmüş gibi görünebilir ama enfeksiyon varsa öyle kumla iyileşmez ilaç kullanmak gerekiyor eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün imkanınız yoksa 5 günlük fungi stop verilebilir 👍
En yakın zamanda götürmeye çalışacağım, şu anda yapmam gereken ekstra bir şey var mı, özel bir vitamin takviyesi gibi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani kursaktan zeolitli besleme yapsanız bir haftada hiçbir şey kalmaz bu tedavi doğal ve Bizim çok uyguladığımız bir tedavidir ürünleri mamaistten temin edebilirsiniz 👍 besleme maması,aparat ve zeolit tozu alırsınız ve YouTube kanalımızda videolarımız mevcut izleyerek yapabilirsiniz

nyaniki2

Aktif Üye
İzmir'de güvenebileceğim kanatlı uzmanı var mı?

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Son durum nedir götürebildiniz mi ?

nyaniki2

Aktif Üye
Son durum nedir götürebildiniz mi ?
Maalesef bugün erteleyemeyeceğim işlerim vardı :(, son durumu gayet iyi bu yaşandıktan sonra hiç hastalık belirtisi vermedi ne dışkı ne gagadan, mamaist yemi yeni koydum sevdiğinden midir bilmiyorum ama çok yedi, çok enerjikti ve yaramazlıklarına devam ediyor. Keşke yarın da açık olsa yarın götürsem. Pazartesi %99 götüreceğim umarım. Gittiğim yer tam kontrollerini yapar mı sizce çünkü dışarıdan geldi ya parazit gibi bir şey olabilir mi? En kötü muayene de ettiririm ama bugün götüremediğim için biraz suçlu hissetmiyor değilim. Yarın için yapmam gereken bir şey var mı yoksa veteriner kontrolünü mü beklemeliyim?

nyaniki2

Aktif Üye
Yarın ancak boşu varmış kliniğin yarın 14.30'a alabildim. Gervit W damlattığımda dibe çöküyor sonra kendim sallayarak biraz karıştırıyorum normal mi bu, bozuk hissiyatı verdi de? Kuşun durumu gayet iyi bu arada :).

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yarın ancak boşu varmış kliniğin yarın 14.30'a alabildim. Gervit W damlattığımda dibe çöküyor sonra kendim sallayarak biraz karıştırıyorum normal mi bu, bozuk hissiyatı verdi de? Kuşun durumu gayet iyi bu arada :).
Kokusu ve rengi nasıl foto ekleyebilir misiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana bozulmuş gelmedi. İlk etapta bende de öyle oluyor sonra kaşıkla karıştırarak homojen hale getiriyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bozuk değil gerwit W yoğun olduğu için önce bu şeklide olur sonra yayılır siz tahta çubuk kaşıkla karıştırın 👍

nyaniki2

Aktif Üye
Evet kanatlı uzmanına gittik, kuşumuzun çok kötü bir şekilde mantarı varmış 6-7 hava kesesi mantarlıymış akciğere sıçramış olabilirmiş, örnek alındı. Nutribird b14 pelet yeme geçiş önerildi, almalı mıyım emin değilim şeker olduğu için içinde. Tül kesinlikle olmamalıymış, sultan papağanları her gün 2 kere crystalin sprey sıkılmalıymış, mantarın en önemli nedeninin bu olduğunu söyledi. 5'li karışım haftada iki kere, Akciğer destekleyici haftada üç kere; antifungalTSO, antibakteriyelS20 günde bir kere 0.10ml oral olarak hepsi. Minimum 1 saat arayla her gün aynı saatlerde olmalı. Ana beslenmenin %30u pelet yem, %70'in %70'i sebze geri kalanlar meyve, çiğ çerez, haşlanmış mısır taneleri. Kesinlikle yer fıstığı ve çekirdek yasak. Grit kum önerildi kullanıyordum zaten. Kafes temizliği için haftada bir Virkon-s tercih edilmeli. UV-B ampül 15 w alınacak, 50cm uzaktan gece 1 saat açık kalabilirmiş. Kuşumuz şuan 86gr miş. Ayna, tül yasak. Kekik çayı da öneriliyor. Çok binlik olduk. Gerçekten ticaret olmuş bu iş. 2 ay sonra tekrar görüşeceğiz.