• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Kriz mi geçirdi ?

utua1990

Yeni Üye
Selamlar 1 yıldan uzun süredir bir erkek sultan papağanı sahibiyim.Kendisi kanatları ve tüyleri doğuştan problemliymiş.O zamanlar götürdüğüm veteriner öyle söylemişti.Dolayısıyla sabah saatleri dışarı çıkarıp,akşam vaktinde kafese koyuyorum.Kendisi ele kolay kolay gelmiyor ama bir şekilde kafesten çıkarırken parmağıma gelmeye alıştı.Genelde bol bol konuşup,şarkı söyleyip,kafasıya ritim tutan;sevecen bir papağandır.El konusunda biraz gergin sadece ve bu sebeple ele almıyorum.Parmağıma kendi çıkıp kendi iniyor.

Herneyse bugün elimdeki kıyafetten tetiklenip,kafesin köşesine çıktı ve kanatlarını açtı.O esnada sağ kanadı havada kasılı bir şekilde durdu ve o esanda panikleyerek yere düştü.Bağırarak ve kanat çırparak kriz geçirerek kafesin zemininde debelendi bir süre.Sonra ayağa kalkıp yemliğe tırmandı.Devamında halsiz ve gergin bir biçimde düşecekmiş gibi sallanıp durdu yemliğin üzerinde.O sırada müdahale etmek için kafesi açtım ve kafasını eğdi.Başını okşadıktan saniyeler sonra normale döndü.Oyun mu yaptı ? Anlık atak mı geçirdi ? Çiftleşme dönemiyle mi ilgili ? Farklı bir hastalığı var ve bu onun belirtisi mi ? Gerçekten anlamadım.Daha önce tek vukuatı 6 ay önce tırnağının kanamasıydı.O an elime aldığımda da benzer bir kriz geçirmişti ama onun stresten olduğuna eminim.Elimi baya kanatmıştı zaten.Neyse o an peçeteyle kanı durdurduktan sonra hızla veterine götürmüştüm ve ilaç ile vitamin yazıp yollamışlardı.O günden beri problem çıkmadı.

Edit: Ek bilgi: Tırnak olayından beri bu sitede önerilen multivitamin ve peribiyotik takviyelerini kullanmaktayım(Haftada birer defa olmak kaydıyla) Suyunu ise arıtmadan değiştiriyorum.

Adanada ikamet ediyorum.Veteriner önerisi yada uygulanacak farklı şeyler varsa tavsiyelere açığım.

Güncel Halini ve dışkısını buraya bırakıyorum.Az önce çektim fotoğrafları.
.WhatsApp Image 2024-08-02 at 00.49.23.jpegWhatsApp Image 2024-08-02 at 00.49.35 (1).jpegWhatsApp Image 2024-08-02 at 00.49.35.jpeg

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Selamlar 1 yıldan uzun süredir bir erkek sultan papağanı sahibiyim.Kendisi kanatları ve tüyleri doğuştan problemliymiş.O zamanlar götürdüğüm veteriner öyle söylemişti.Dolayısıyla sabah saatleri dışarı çıkarıp,akşam vaktinde kafese koyuyorum.Kendisi ele kolay kolay gelmiyor ama bir şekilde kafesten çıkarırken parmağıma gelmeye alıştı.Genelde bol bol konuşup,şarkı söyleyip,kafasıya ritim tutan bir arkadaştır.El konusunda biraz gergin sadece bu sebeple ele almıyorum,parmağıma kendi çıkıp kendi iniyor.

Herneyse bugün elimdeki kıyafetten tetiklenip,kafesin köşesine çıktı ve kanatlarını açtı.O esnada sağ kanadı havada kasılı bir şekilde durdu ve yere düştü.Bağırarak ve kanat çırparak ykriz geçirdi kafesin zemininde debelendi bir süre.Sonra ayağa kalkıp yemliğe tırmandı.Devamında halsiz ve gergin bir biçimde düşecekmiş gibi sallanıp durdu yemliğin üzerinde bir süre.O sırada müdahale etmek için kafesi açtım ve kafasını eğdi.Başını okşadıktan saniyeler sonra normale döndü.Oyun mu yaptı ? Anlık atak mı geçirdi ? Çiftleşme dönemiyle mi ilgili ? Farklı bir hastalığı var ve bu onun belirtisi mi ? Gerçekten anlamadım.Daha önce tek vukuatı 6 ay önce tırnağının kanamasıydı.O an elime aldığımda da benzer bir kriz geçirmişti ama onun stresten olduğuna eminim.Elimi baya kanatmıştı zaten.Neyse o an peçeteyle kanı durdurduktan sonra hızla veterine götürmüştüm ve ilaç ile vitamin yazıp yollamışlardı.O günden beri problem çıkmadı.

Adanada ikamet ediyorum.Veteriner önerisi yada uygulanacak farklı şeyler varsa tavsiyelere açığım.

Güncel Halini ve dışkısını buraya bırakıyorum.Az önce çektim fotoğrafları.
.Ekli dosyayı görüntüle 67204Ekli dosyayı görüntüle 67205Ekli dosyayı görüntüle 67206
Öncelikle geçmiş olsun yem dışında başka bir şey verdiniz mi acaba? Dışkı renkleri birbirinden farklı çünkü.

utua1990

Yeni Üye
Öncelikle geçmiş olsun yem dışında başka bir şey verdiniz mi acaba? Dışkı renkleri birbirinden farklı çünkü.
Yok hocam sadece günlük yemini kullanmakta.Fotoğrafları az önce çektiğim için ışıktan dolayı farklı gözüküyor olabilir.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yok çekirdekten olmaz eğer ışık farkındansa bir problem yok. Muhtemelen strese girmiş. Şu an durumu nasıl? Yem yiyor mu veya uyuyor mu?

utua1990

Yeni Üye
Yok çekirdekten olmaz eğer ışık farkındansa bir problem yok. Muhtemelen strese girmiş. Şu an durumu nasıl? Yem yiyor mu veya uyuyor mu?
Hocam konuyu açarken fotoğraf çekmek için uyandırmıştım.Bir süre şarkı söyleyip tekrar uyudu.Beslendiğini ve su içtiğini görmedim ama normal gibi.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam konuyu açarken fotoğraf çekmek için uyandırmıştım.Bir süre şarkı söyleyip tekrar uyudu.Beslendiğini ve su içtiğini görmedim ama normal gibi.
Muhtemelen stres yapmış. B vitamini takviyesi kullanıyor musunuz?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz yine de BT amin Forte de alın tüy dönemlerinde haftada iki gün yarım suluğa 8 damla, normal dönemlerde iki haftada bir yarım suluğa 8 damla takviye yapın, stres azaltıcı etkisi de var 🙂 Rica ederim 🙂

utua1990

Yeni Üye
Hocam dediğiniz gibiymiş.Dışkı renkleri birbirinden biraz farklı eve geldiğimde farkettim.

Ekli dosyalar