• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım kafes kapağına sıkıştı

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar,

Bugün işteydim eve geldiğimde öğrendim. Kafesin kapısı her zaman açık kalsın diye tel bağlamıştım oynayıp açacağını hiç düşünmedim. Açtıktan sonra kafesin kapağı kapanmasıyla birlikte arasında kalmış annemde bağırması üzerine hemen yanına gidip kurtarmış. Kanadını hafif kaldırıyor arada ve kafesin tabanında uyurken yakaladım titremede mevcut fakat ev her gün stabil sıcaklıkta olduğu için üşüyeceğini sanmıyorum. Elime gelince çok sakin ve attığım videolarda kanadına bakabilirsiniz. Stres mi yapmıştır sizce veya korku mu? Birde uçamadığını farkettim elimden ekranın üstüne bile gidemedi ve çıkardığı ses beni çok üzüyor nr yapabilirim.🥺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kanadını oynatabiliyor mu? Kırık mi yoksa incinmiş mi kontrol etmek lazım.. çıkardığı ses ağrıdan olsa gerek imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün..

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun.. videoları çok detaylı izleyemedim işyerindeyim diye elinizi çok hafif değdirerek kanadında gezdirirmisiniz, dokunduğunda daha çok tepki verdiği bağırdığı bir nokta var mı diye, o bölgeyi kontrol edin elinizle ben öyle kontrol ediyorum bir sıkıntı olunca. Naçizane fikrimdir. Varsa etrafinizda işin ehli bir yer kontrole götürün :(

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Olay tam nasıl oldu bilsek aslında bir şey düşünebiliriz. Genelde benim kuşum kapağı açtığımda diğer telin üstüne atlayıp çıkıyor. Eğer öyle olursa tüm vücudu sıkışır... Ama kuşunuz Canı acıyınca kendini çekmeye çalışmıştır muhtemelen bu da tahminen bir şey olmasa da daha çok acıtmış olabilir bir yerini. Geçmiş olsun, bence kanatlı uzmanına götürmeniz daha iyi olur.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Kanadını şuanlık oynatabiliyor. Mesela genleşme hareketi yaparken kanadının hepsini açabiliyor. Dokunduğum zaman bağırmıyor aslında o sesleride sadece elime aldığımda yapıyor sev beni diye büyük ihtimalle yinede ben bi kanatlı uzmanı arayışı yapayım daha önce hiç gitmedim çünkü haberdar ederim sizleri.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Olay tam nasıl oldu bilsek aslında bir şey düşünebiliriz. Genelde benim kuşum kapağı açtığımda diğer telin üstüne atlayıp çıkıyor. Eğer öyle olursa tüm vücudu sıkışır... Ama kuşunuz Canı acıyınca kendini çekmeye çalışmıştır muhtemelen bu da tahminen bir şey olmasa da daha çok acıtmış olabilir bir yerini. Geçmiş olsun, bence kanatlı uzmanına götürmeniz daha iyi olur.
Kafesin girişin üstünde yuvarlar bir demir görürsün kapıyı tutan onu ben normal sıkıyordum bu zamana kadar hiç aklıma gelmedi oynayıp açacağı açtığı zaman kapı hızlı kapanıyor kapanırkende kapıyla kafesin arasında kalmış boynu bayağı çırpınıyormuş evde kimse olmasa neler olurdu allah bilir valla bundan sonra daha dikkatli olacağım ne olur ne olmaz benim kankilerim bunlar.

Ensbgci

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bugün işteydim eve geldiğimde öğrendim. Kafesin kapısı her zaman açık kalsın diye tel bağlamıştım oynayıp açacağını hiç düşünmedim. Açtıktan sonra kafesin kapağı kapanmasıyla birlikte arasında kalmış annemde bağırması üzerine hemen yanına gidip kurtarmış. Kanadını hafif kaldırıyor arada ve kafesin tabanında uyurken yakaladım titremede mevcut fakat ev her gün stabil sıcaklıkta olduğu için üşüyeceğini sanmıyorum. Elime gelince çok sakin ve attığım videolarda kanadına bakabilirsiniz. Stres mi yapmıştır sizce veya korku mu? Birde uçamadığını farkettim elimden ekranın üstüne bile gidemedi ve çıkardığı ses beni çok üzüyor nr yapabilirim.🥺

Merhaba, geçmiş olsun çıkardığı sesten canı yanıyor belliki videoya göre sol kanadını hafif kaldırır gibi oluyo gördüğüm kadarı ile bence bir kanatlı uzmana götürün film cekip baksınlar emin olun sorunun ne olduğundan.

Üst Alt