• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan papağanım ishal

Sultan papağanım

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
16 Tem 2022
Sultan papağanım birkaç gündür ishal haşlanmış patates veriyorum suyuna vitamin koydum ama geçmedi gün içinde bazen düzeliyor ertesi gün yine oluyor bir de kuşum kafeste durmayı sevmiyor hemen bağırıyor hep odanın içinde dolaşıyor yemek ve suyunu dışarıda bir kaba koyup veriyorum kafesin içine girip yemek istemediği için bu sorun olur mu ama yemesinde su içmesinde ötmesinde bir sıkıntı yok sadece gün içinde biraz uyuyor bir sıkıntı olur mu acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkı resmini ve kuşun görsellerini ayrıca verdiğiniz ne varsa resimlerini görebilir miyiz 👍

Sultan papağanım

Aktif Üye
Bu multivitaminden veriyorum ama çok az içiyo bunla karıştırdığım suyu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Vitamini ne zaman açtınız? Kuşun görüntüsünde pek sıkıntı yok gibi. Probiyotik veriyor musunuz? Hangi marka yem veriyorsunuz

Sultan papağanım

Aktif Üye
Vitamin sanırım 6 ay falan oluyor almıştık ama zaten çok vermedik pek sevmiyor onun olduğu suyu çok fazla içmiyor diye bugün verdim biraz içti vitaminli sudan probiyotik de kullanmıyoruz yemin markasını bilmiyorum ben almamıştım kardeşim almıştı üstünde marka yazmıyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Vitamin sanırım 6 ay falan oluyor almıştık ama zaten çok vermedik pek sevmiyor onun olduğu suyu çok fazla içmiyor diye bugün verdim biraz içti vitaminli sudan probiyotik de kullanmıyoruz yemin markasını bilmiyorum ben almamıştım kardeşim almıştı üstünde marka yazmıyor
Vitamin bozuk olabilir. Açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmesi gerek yoksa bozuluyor. Entrobac probiyotik verebilirsin. Dışkı çok kötü değil en son attığınız iyi gibi

Sultan papağanım

Aktif Üye
Vitamini ishal olduktan sonra vermiştim zaten yani ondan önce de böyleydi ishal neden olmuş olabilir başka

Sultan papağanım

Aktif Üye
Pencereyi açıyorum çok havasız ve sıcak olmasın diye ama cereyanda kalmıyor ondan da olabilir mi

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Vitamin zaten etkisiz entrobac probiyotik gervit multivitamin şart yeşillik meyve sebze veriyormusun ?

Sultan papağanım

Aktif Üye
Normalde veriyorum ama zaten çok az yiyor meyve sebze ishal olduktan sonra sadece haşlanmış patates veriyorum gün içinde normale dönüyor ama gece kafese koyunca kafesteki dışkısı ve sabah birkaç saat böyle sulu oluyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Normalde veriyorum ama zaten çok az yiyor meyve sebze ishal olduktan sonra sadece haşlanmış patates veriyorum gün içinde normale dönüyor ama gece kafese koyunca kafesteki dışkısı ve sabah birkaç saat böyle sulu oluyor
Çok su içiyor mu

Sultan papağanım

Aktif Üye
Normal içiyor bazen az içiyor gibi o zaman nasıl içirmem gerek bilmiyorum bir de banyo yapıyor bir kabın içinde o zaman da burnundan su falan kaçıyor o sorun olur mu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Normal içiyor bazen az içiyor gibi o zaman nasıl içirmem gerek bilmiyorum bir de banyo yapıyor bir kabın içinde o zaman da burnundan su falan kaçıyor o sorun olur mu
Normal içiyorsa sıkıntı yok o susadığı zaman içiyordur. Banyo suyuna bişey katmayın sirke vs sıkıntı olmaz o kendi burnuna kaçan suyu çıkarır. Yemdeki aspur oranını arttırın entrobac probiyotik verin birde gözlemleyin

Sultan papağanım

Aktif Üye
Peki teşekkürler bir de bu zamanda dal darı vermem gerekir mi ya da suyuna pirinç suyu karıştırmak iyi olur mu

Sultan papağanım

Aktif Üye
Bir de kuşum kafese girmeyi hiç sevmediği için yemek de yemeye girmiyor o yüzden suyunu yemeğini dışarıda veriyorum akşam kafese zor giriyor sabah hava aydınlanınca hemen çıkmak istiyor o zaman da yemek yemiyor kafesten bu konuda ne yapabilirim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir de kuşum kafese girmeyi hiç sevmediği için yemek de yemeye girmiyor o yüzden suyunu yemeğini dışarıda veriyorum akşam kafese zor giriyor sabah hava aydınlanınca hemen çıkmak istiyor o zaman da yemek yemiyor kafesten bu konuda ne yapabilirim
Dal darı verebilirsiniz. Pirinç suyuna gerek yok. Siz kafes içine oyuncak asın. Akşam saatlerine uyku vaktine yakın çıkarın 1 saat dışarda dursun düzene oturtun bu şekilde.

Sultan papağanım

Aktif Üye
Kafesine oyuncak asınca korkuyor daha çok çıkmak istiyor bizi odada görünce de kafesten çıkmaya çalışıyor peki günde sadece 1 saat mi dışarıya çıkarayım öyle de üzülüp bizden uzaklaşabilir diye düşünüyordum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkıda hastalık yok sadece arkadaşların dediği gibi kaliteli ürünler ve Zengin yemler verin 👍

Üst Alt