• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım için sorular

shyzeq

Yeni Üye
Kuşum ile ilgili sorum olacak. Foruma danışmak daha doğrusu olur diye düşündüm. Hepsini ayrıntılı bir şekilde cevaplarsanız sevinirim.
Kuşum için yeni bir kafes aldım ve içini oyuncaklar ile doldurdum. Sizce iyi mi?
20220521_223433.jpg
(Yükseklik 70, Genişlik 44.5, Eni 34)
Geceleri kafesin üzerini bir şeyler ile örtmeli miyim?
Kuşum da şuan hapşırma sorunu var ve birkaç gündür devam ediyor(Nadir oluyor), dışkısı falan gayet iyi duruyor. Bir şey yapmama gerek var mı?
Soru 1 de kuşumun fotoğrafını gördüğünüz gibi çoğunlukla tahta ya tahta köprü de ya da yemliğin başında duruyor. Kafesin üstüne daha hiç çıkmadı(Halbuki üst kısmı salıncaklar v.b. gibi şeylerle doldurduk). Üste çıkabilmesi için yol da yaptık, ne yapmam lazım?
Kuşumu odaya saldığım zaman korkutmadan nasıl kafese geri koyacağım?(Ele alışkın değil)
Kuşumu alalı 10 gün oldu ve bize karşı hayla tıslıyor ya da kaçıyor. Son zamanlar da kafes değişikliği ve kafes temizlemekten dolayı birkaç kez rahatsız edip başka kafese koyduk ve kuşumu geçen günlerde zorunlu olarak elimle tutmak zorunda kaldım(Kanatlarındaki bantları çıkardık), bu yüzden bunlardan dolayı kötü etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Elimden yem verebilmek için akşam vakti yemliğini alıp sonraki gün elimden vermeyi mi denemeliyim ve darıyı sadece elime alıştırmak için elimle yedirmeye çalışsam olur mu?
Eğitim için önerileriniz nelerdir?
Sorularım bu kadardır! Bunların dışında kuşum(Adı Duman) gayet sağlıklı gözüküyor(Çekirdeği çok sevmesi dışında:D). Arada sırada gagasını gıcırdattığını gördüm, sanırım bu mutlu olduğunu gösteriyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum!

Son düzenleme:

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1-Kafes sultanlar için uygun
2-Bazıları önermiyor ama ben örtüyorum örtmeden kuşlarım uyumuyo alıştılar galiba örteceksenizde takılcakları türden örtü olmasın
3-Sık sık mı oluyor yoksa arada mı oluyor nadir oluyorsa tüy falan kaçmış olabilir yinede takip edin
4-Yapmanız gereken bir şey yok istiyosa kendisi zaten çıkar
5-Ele tam alıştırmadan salmamalısınız en azından parmağınıza gelmeli.Zorla yakalamaya çalışmayın
7-Hayır bunu yapmayın kuş zaten yeni gelmiş bunu yaparsanız daha çok strese girer
8-Dal darı kuşlar çok sever yavaş yavaş ürkütmeden elinizle verebilirsiniz.Kafes içinde parmağınızı yavaş yavaş yaklaştırın ısırsa bile çekmeyin zamanla alışacaktır

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1-Kafes iyi ama biraz da olsa uçması için alan oluşturmanız lazım. Fazla oyuncak olmasın.
2-Gece kafesin üstünü örtmene gerek yok
3-Hapşırma sorunu için Kekik çayı yapabilirsin. Kafes altını düzenli temizlemen önemli.
4-Kafeste 2 tünek yeterli üstteki 1 tüneği kaldırabilirsin. Şuan oyuncakları yeni olduğu için korkuyor olabilir. Alışma süresi ver kuşa ve sabret 🤗
5-Kuşu saldığın zaman tünek uzatarak kafesine koyabilirsin, akşam vakti ise ışıkları kapatarak alıp koyabilirsin.
6-kuşuna elinle daldarı yedir seveceği şeylerden yedir sürekli onunla konuş sohbet et, sevgi ve sabırın çözemeyeceği hiçbir şey yok
7-kuşun önünden hiçbir zaman yemini alma. Daha çok sevebileceği şeyleri darı, marul, ıspanak vs ölçülü vererek alıştırabilirsin. Fazla verirsen kuş daldarıya ödül gözüyle bakmaz ve kilo alır.
8-Sultan papağanı videoları açıp onu kendine çekebilirsin. Daldarı, marul, ıspanak, aspur, yumurta maması bunlardan ara sıra verirsen ve onunla sürekli sohbet edip ilgilenirsen o senin onu sevdiğini anlayıp o da sana sevgi gösterir, sana zamanla alışır. Seni tanıması için daha çok erken 1-2 ay sonra birbrinizi tamamen tanıyıp, huylarınızı bileceksiniz. Her kuşun eğitimi, karakteri, alışma süreci farklıdır. Bugün sana gelmiyor diye üzülürsen, pes edersen belki yarın olacak güzel şeylerden mahrum olacaksın. Onu hiç ilgisiz bırakma ne olursa olsun. O senin sevgine ve ilgine aç bir canlı. Sultan papağanları özel ilgi isteyen kuşlardır ve çok kıskançlardır.

Üst Alt