• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım hasta

ebrutumay

Yeni Üye
Arkadaşlar mayıs ayından beri papağanımda bir şeyler var. Bir haftalık şehir dışına gitmiştim ama annemle babam evdeydi. Yalnız değildi yani. Geldiğimde çok değişmişti. O tarihten beridir iyileştirmeye çalışıyorum, daha çok ilgileniyorum, vitaminler veriyorum, uzun zamandır çözemiyorum. Veterinere de götürdüm ama bence anlamadı. Mevsimsel dedi vitamin ve dal darı verdi o kadar. Sürekli kaşınıyor, tüylerini yoluyor, karnında tüy nerdeyse kalmadı. Uçmayı unuttu gibi bir şey. Konuşmayı şarkı söylemeyi bıraktı. Kapısını açacağım zaman heyecanlanırdı. Hemen dışarı atardı kendini. Şimdi saatlerce açık dursa çıkmıyor. Ben de kafesin çatısını açıyorum oradan çıkarmaya çalışıyorum. Yanaklarındaki turunculuk gitti. Sürekli uyuyor. Rengi de değişti. Kafası sarı, gövdesi griydi. Şimdi gövdesi de sarardı ama böyle rengi cırtlak sarı gibi bişey oldu. Limon sarısı. Grilik azaldı. Gri bölüm daha da siyahlaştı. Eski hali ve yeni halinden görseller ekledim. Facebook’ta biri varmış böyle durumlarda yardımcı olan. Ona attım video-fotolarını ve dışkı fotoğrafını. Karaciğer sorunu olduğunu, zor vaka olduğunu yazmış. Birkaç ilaç tavsiyesinde bulundu. Sipariş verdim henüz gelmedi. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Nazar deydi yavrukuşuma 😢

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Arkadaşlar mayıs ayından beri papağanımda bir şeyler var. Bir haftalık şehir dışına gitmiştim ama annemle babam evdeydi. Yalnız değildi yani. Geldiğimde çok değişmişti. O tarihten beridir iyileştirmeye çalışıyorum, daha çok ilgileniyorum, vitaminler veriyorum, uzun zamandır çözemiyorum. Veterinere de götürdüm ama bence anlamadı. Mevsimsel dedi vitamin ve dal darı verdi geçiştirdi. Sürekli kaşınıyor, tüylerini yoluyor, karnında tüy nerdeyse kalmadı. Uçmayı unuttu gibi bir şey. Konuşmayı şarkı söylemeyi bıraktı. Yanaklarındaki turunculuk gitti. Sürekli uyuyor. Rengi de değişti. Kafası sarı, gövdesi griydi. Şimdi gövdesi de sarardı ama böyle rengi cırtlak sarı gibi bişey oldu. Limon sarısı. Grilik azaldı. Gri bölüm daha da siyahlaştı. Eski hali ve yeni halinden görseller ekledim. Facebook’ta biri varmış böyle durumlarda yardımcı olan. Ona attım video-fotolarını ve dışkı fotoğrafını. Karaciğer sorunu olduğunu, zor vaka olduğunu yazmış. Birkaç ilaç tavsiyesinde bulundu. Sipariş verdim henüz gelmedi. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Nazar deydi yavrukuşuma 😢
Geçmiş olsun ilk defa böyle bir şey görüyorum . Dediği ilaçlar nedir ? Dışkısının fotoğrafını bize de atar mısınız ? @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA @Şehmus BAKIR @Burçak A.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüy değişimiyle rengi değişmiş onda sorun yok bence.
Facebookta çok bilgi kirliliği var. Hangi ilaçları aldınız? Bu kişiden mi aldınız yoksa? Kuşun sesinde değişme var mı?
Hangi vitaminle kullanıyorsunuz şu anda?
Karaciğer sorunu olduğunu hangi belirtilerden anlamış. Gördüğüm kadarıyla gagada uzama, tırnaklarda kan yok. Karaciğer için kesin sonuç röntgen çekiminde belli olur. Çevrenizde üniversite varsa veteriner fakültesi var mı diye bakın bi.
Maşallah sübhanallah çokta yakışıklı bir prensmiş. 🥰

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet Sultanlarda renk sararması karaciğer sorunu olduğunu gösterir diye biliyorum. Ama Kübranın dediği gibi net teşhis röntgen de belli olur. İlaçları bende merak ettim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba evet Sultanlarda renk sararması karaciğer sorunu olduğunu gösterir diye biliyorum. Ama Kübranın dediği gibi net teşhis röntgen de belli olur. İlaçları bende merak ettim.
Bunu bilmiyordum bir şey daha öğrendim. :)
Muhabbetlerde de renk değişimi oluyor, onlarınki normal midir o zaman merak ettim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bunu bilmiyordum bir şey daha öğrendim. :)
Muhabbetlerde de renk değişimi oluyor, onlarınki normal midir o zaman merak ettim.
Evet canım Sultanlarda özellikle renk sararması tüy değişimi değil karaciğere yoruluyor. Ama muhabbetler için genelleyemeyiz. Forumda çok konu açıldığı için dikkatimi çekmişti. 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun, karaciğer doygunluğu, sorunları, net belli ediyor
yoğun ve düzensiz sarı lekelerin tüylerin matlaştığı ve formunun bozulduğu gözüküyor.
Karaciğer kaynaklı büyük ihtimalle
♦Anormal Sarılaşma :Gri olması gereken kanat ve sırt bölgelerinde çıkan sarı tüyler, karaciğerin pigmentleri doğru yönetemediğini gösteren en güçlü kanıttır.
♦Tüy Yapısında bozulma:Tüyler birbirine tam kenetlenmiyor, daha "kabarık" ve bakımsız duruyor. Bu da tüy kalitesinin (keratin yapısının) düştüğünü gösterir.
♦Siyahlaşma:Kanat uçlarındaki koyulaşmalar, karaciğer stresinin tüy gelişimine yansımasıdır.
⚠En kısa zamanda mutlaka bir kanatlı uzmanına gidin lütfen
Rontgen çektirin

ebrutumay

Yeni Üye
Arkadaşlar mayıs ayından beri papağanımda bir şeyler var. Bir haftalık şehir dışına gitmiştim ama annemle babam evdeydi. Yalnız değildi yani. Geldiğimde çok değişmişti. O tarihten beridir iyileştirmeye çalışıyorum, daha çok ilgileniyorum, vitaminler veriyorum, uzun zamandır çözemiyorum. Veterinere de götürdüm ama bence anlamadı. Mevsimsel dedi vitamin ve dal darı verdi o kadar. Sürekli kaşınıyor, tüylerini yoluyor, karnında tüy nerdeyse kalmadı. Uçmayı unuttu gibi bir şey. Konuşmayı şarkı söylemeyi bıraktı. Kapısını açacağım zaman heyecanlanırdı. Hemen dışarı atardı kendini. Şimdi saatlerce açık dursa çıkmıyor. Ben de kafesin çatısını açıyorum oradan çıkarmaya çalışıyorum. Yanaklarındaki turunculuk gitti. Sürekli uyuyor. Rengi de değişti. Kafası sarı, gövdesi griydi. Şimdi gövdesi de sarardı ama böyle rengi cırtlak sarı gibi bişey oldu. Limon sarısı. Grilik azaldı. Gri bölüm daha da siyahlaştı. Eski hali
Tüy değişimiyle rengi değişmiş onda sorun yok bence.
Facebookta çok bilgi kirliliği var. Hangi ilaçları aldınız? Bu kişiden mi aldınız yoksa? Kuşun sesinde değişme var mı?
Hangi vitaminle kullanıyorsunuz şu anda?
Karaciğer sorunu olduğunu hangi belirtilerden anlamış. Gördüğüm kadarıyla gagada uzama, tırnaklarda kan yok. Karaciğer için kesin sonuç röntgen çekiminde belli olur. Çevrenizde üniversite varsa veteriner fakültesi var mı diye bakın bi.
Maşallah sübhanallah çokta yakışıklı bir prensmiş. 🥰
ve yeni halinden görseller ekledim. Facebook’ta biri varmış böyle durumlarda yardımcı olan. Ona attım video-fotolarını ve dışkı fotoğrafını. Karaciğer sorunu olduğunu, zor vaka olduğunu yazmış. Birkaç ilaç tavsiyesinde bulundu. Sipariş verdim henüz gelmedi. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Nazar deydi yavrukuşuma 😢
Geçmiş olsun ilk defa böyle bir şey görüyorum . Dediği ilaçlar nedir ? Dışkısının fotoğrafını bize de atar mısınız ? @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA @Şehmus BAKIR @Burçak A.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Takviyeleri kullanın ama sulphamezathine için dışkı analizine göre kullanılsa iyi olur. Zor vaka neden ki. Karaciğer tipi hastalıklar sorunlar kontrol altına alınabilir. Tabi hastalığın altında yatan başka bir sebep yoksa.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tahmin ettiğim kişi sanırım. Keşke almadan önce buraya yazsaydınız. Hepsini kullanmayın lütfen. Aslımın dediği gibi takviyeleri kullanın. Karaciğer için ben homeopatik ilaç kullandım bir kuşumda faydasını da görmüştüm.