• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta

efeozturk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsiz, yemek yemiyor, su içmiyor, gözleri sürekli kapanıyor, değişik bir şekilde gagasını sallıyor, sanki tutulmuş gibi bir tarafa doğru kafasını eğip yan yan gidiyor ve sonra kafesin içinde ordan oraya uçuyor,
Hastalık Belirti Tarihi
30 Haz 2023
Kullanılan İlaç
normal kuş vitamini
Merhaba, sultan papağanım son günlerde halsiz, yemek yemiyor, su içmiyor, gözleri sürekli kapanıyor, değişik bir şekilde gagasını sallıyor, sanki tutulmuş gibi bir tarafa doğru kafasını eğip yan yan gidiyor ve sonra kafesin içinde ordan oraya uçuyor, kafasını kafesin arasından dışarı çıkarmaya çalışıyor.
Ne yapmalıyım?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu durumu gösteren bir video paylaşır mısınız. Videoyu streamable.com dan ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın. Aynı zamanda temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım. Herhangi bir takviye veriyor musunuz. Veriyorsanız bunlar nelerdir.

efeozturk

Yeni Üye
Merhaba hoş buldum. Yazdığım hareketleri sadece gece geç saatlerde yapıyor çekmeye çalışacağım. Papağanım gözlerini sürekli kapıyor ve gözlerinin etrafındaki tüyler hep dökülmüş, bunu araştırdım göz enfeksiyonuymuş onun için ilaç önermişler onları aldım bugün(göz damlası gentagut ve göz kremi terramycin) ama bir şey fark ettim sanki artık görmüyor gibi elimi götürüyorum gözüne doğru hiç tepki vermiyor ve boşluğu ısırmaya çalışıyor. Göz enfeksiyonu papağanlarda körlük yapar mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet doğru krem ve ilaçları almışsınız. Göz etrafında tüylerin dökülüp gözün kızarması dediğiniz gibi göz enfeksiyonu yada göz nezlesi olarak şekilde yorumlanır. Ama daha sağlıklı bilgiler için net olacak şekilde kuşunuzun gözünün fotoğrafını paylaşır mısınız. Ayrıca streamable.com da videosunu ekleyip linkini burada paylaşın. Birde temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, dışkı resimlerini mesaj alanındaki resim ekle bölümünden fotoğraf olarak ekleyiniz. Görmeme durumu her iki gözde de mi var? Kuşu elinize alıp yan tutun. Oda ışığı ya da telefon flash ışığı tuttuğunuzda göz bebeklerinde büyüme, loş ortamda küçülme var mı? Işığa tepki veriyor mu yani göz bebekleri? Bir de kuş bana zayıf gibi geldi. Evde ya da komşularda hassas mutfak tartısı varsa, tartabilir misiniz? Bir de nerede oturuyorsunuz?

efeozturk

Yeni Üye
ışık tutunca sanki gözünü kısıyor tepki veriyor gibi ama göz bebeğinde büyüme küçülme yok sanki göz bebeği yok gibi birde hafif kırmızı gözlü. Ve fotoğraflarda öyle çıkmış normalde çok yiyor neredeyse her gün 1 yemlik bitiriyordu. Hatta ağırlığını kaldıramıyor dengede durmakta zorluk çekiyor ve uçarken yükselmiyor sadece düşüşünü yavaşlatıyor. Tekirdağ'da yaşıyorum.