• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta mı

şakirsu

Yeni Üye
Merhaba,

Sultan papağanım bugün çok iyiydi kafesinden çıkardım önce babamın kafasına kondu çok neşeliydi sonra benim yanıma geldi kafama kondu. Bir anda hızlı hızlı nefes almaya başladı daha sonra bayağı yalpaladı. Hemen veterinere götürdüm röntgen çekilmeli dedi ancak röntgende durmadı. Veteriner hekim eve götürün daha fazla bu şekilde nefes almaya devam ederse kalp krizi geçirebilir dedi. Röntgen çekilmedi sürekli öne arkaya sallanıyor. Kakası normal. Veteriner tümör ya da yalancı yumurtlama olabilir dedi. Sürekli karanlığa gitmek istiyor ve saklanıyor. Kanatları ve kuyruğu düştü sanki ama poposunda bir şişlik göremiyorum. Beklemekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Başına daha önce böyle bir şey delen yardımcı olabilecek birisi var mı? Buraya nasıl video ekleyeceğimi bir türlü bulamıyorum.

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Tünekte vıdeosunu görebilir miyiz streamble üzerinden

şakirsu

Yeni Üye
Merhaba Mert bey teşekkür ederim dönüşünüz için şu an tüneğine çıkmıyor ve kendine dokundurtmuyor ancak veterinerde bu videoyu çekebilmiştim. Watch unnamed | Streamable

sallanması da böyle şu an baya sakinleşti sallanmask azaldı ama başta böyleydi

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Bana kızgınlıga girmiş gibi geldi ama emin değilim hocalarım görünce fikrini söyleyecektir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurta sıkışması olabilir veteriner bir şey demedi mi

şakirsu

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim veteriner kötü huylu tümör de olabilie dedi çok korkuyorum. Umarım sadece kızgınlıktır. Neredeyse 5 yaşında ve ilk kez bunu yaşıyoruz. Röntgen çekmeden anlayamayız dedi veteriner ve röntgende durmadığı için eve götürmemizi ve beklememizi söyledi. Kalsiyum ve vitamin verdi sadece. İkisi de olabilir diyor. Ama benim içim hiç rahat değil sizlere de bi danışmak istedim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim veteriner kötü huylu tümör de olabilie dedi çok korkuyorum. Umarım sadece kızgınlıktır. Neredeyse 5 yaşında ve ilk kez bunu yaşıyoruz. Röntgen çekmeden anlayamayız dedi veteriner ve röntgende durmadığı için eve götürmemizi ve beklememizi söyledi. Kalsiyum ve vitamin verdi sadece. İkisi de olabilir diyor. Ama benim içim hiç rahat değil sizlere de bi danışmak istedim
Popoda sert bir şey elinize geliyor mu nohut kadar yalnız yumurta sıkışması acil bir durumdur

şakirsu

Yeni Üye
Tekrar götürmekten korkuyorum çünkü kendisi de çok korkuyor veteriner kalp krizi geçirebilir dedi biraz daha beklemem sorun yaratır mı daha önce hiç yumurtlamadı ve hiç erkek bir kuşla bir araya gelmediği için biz de deneyimsiziz ne kadar süre daha böyle devam ederse risk alıp götürmeliyim. Önceki kuşumuz muhabbet kuşuydu 12 sene yaşadı bizimle be o da kursağındaki tümör yüzünden vefat etti bunun da tümör olması çok endişelendiriyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrar götürmekten korkuyorum çünkü kendisi de çok korkuyor veteriner kalp krizi geçirebilir dedi biraz daha beklemem sorun yaratır mı daha önce hiç yumurtlamadı ve hiç erkek bir kuşla bir araya gelmediği için biz de deneyimsiziz ne kadar süre daha böyle devam ederse risk alıp götürmeliyim. Önceki kuşumuz muhabbet kuşuydu 12 sene yaşadı bizimle be o da kursağındaki tümör yüzünden vefat etti bunun da tümör olması çok endişelendiriyor
Kızgınlık yumurtası yaparlar, erkek sadece çiftleşmede döllüyor ve yavru çıkıyor sizi anlıyorum zeytinyağı sürün 🙏

şakirsu

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim şimdi zeytinyağını sürdüm gece boyunca takip edeceğim umarım en kısa sürede atlatır yanıtlarınız için çok teşekkür ederim 🥹❤

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim şimdi zeytinyağını sürdüm gece boyunca takip edeceğim umarım en kısa sürede atlatır yanıtlarınız için çok teşekkür ederim 🥹❤
Rica ederim isterseniz youtubedan yumurta sıkışması videosunu izleyin müdahale edin 🙏🌸

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ek olarak sıkışması durumlarının önüne geçmek için mutlaka kalsiyum takviyesi yapılmalı. Kafesten kalamar kemiği eksik edilmemeli, yediğinden emin olunmalı. Yemiyorsa su takviyeleri ile kalsiyum sağlanmalı. (calcilux & avisanol)

şakirsu

Yeni Üye
Bugün veterinere getirdim maalesef uçarken omurgasını kırmış ve tedavi edilecek durumda değilmiş hepinize desteği için çok teşekkür ederim 🥺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün veterinere getirdim maalesef uçarken omurgasını kırmış ve tedavi edilecek durumda değilmiş hepinize desteği için çok teşekkür ederim 🥺
D vitamini verin lütfen 🙏 Çok geçmiş olsun 🙏

Üst Alt