• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım Hasta mı Bi Bakar mısınız

New Life

Yeni Üye
Herkese selamlar sultan papağanım yaklaşık iki haftadan beri bu şekilde pul pul beyaz şekilde tozlar dökülüyor kafesini oldukça 2 3 günde bir temizleme özen gösteriyorum kaliteli alman markası yem kullanıyorum ama hâlâ dökülme devam ediyor resimde göreceğiniz gibi sizce bu normal mi bir hastalık mı hastalıksa nasıl bir tedavi uygulayabilirim

Ekli dosyalar

Mamacita

Aktif Üye
Herkese selamlar sultan papağanım yaklaşık iki haftadan beri bu şekilde pul pul beyaz şekilde tozlar dökülüyor kafesini oldukça 2 3 günde bir temizleme özen gösteriyorum kaliteli alman markası yem kullanıyorum ama hâlâ dökülme devam ediyor resimde göreceğiniz gibi sizce bu normal mi bir hastalık mı hastalıksa nasıl bir tedavi uygulayabilirim
Merhabalar büyük ihtimalle tüy dökümünde tüyleri döküldüyse yeni tüyleri çıkıyordur bu dökülenlerde tüy kapsülleridir sürekli kaşınması bu tüyleri kapsülden çıkartmak için ayrıca genel olarak sultan papağanları sık kepek döker😊 B vitamini takviyesi bu dönemde iyi gelir ılık banyolar ya da spreyleme de ama dikkat edin üşütmesin 🙏🏻🙏🏻😊🌸

New Life

Yeni Üye
Merhabalar büyük ihtimalle tüy dökümünde tüyleri döküldüyse yeni tüyleri çıkıyordur bu dökülenlerde tüy kapsülleridir sürekli kaşınması bu tüyleri kapsülden çıkartmak için ayrıca genel olarak sultan papağanları sık kepek döker😊 B vitamini takviyesi bu dönemde iyi gelir ılık banyolar ya da spreyleme de ama dikkat edin üşütmesin 🙏🏻🙏🏻😊🌸
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Benim sultan papağanım banyodan nefret ediyor. Ilık su spreyi kaç günde bir yapmalıyım. B vitamini marka verir misiniz?

Mamacita

Aktif Üye
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Benim sultan papağanım banyodan nefret ediyor. Ilık su spreyi kaç günde bir yapmalıyım. B vitamini marka verir misiniz?
Rica ederim 🌸Evet benim kuşumda nefret ediyor 🥲 havalar soğumaya başladığı için bence haftada 1 yeterli ama sizin oralar hâla iyiyse evinizinde ısısı stabil sıcaksa 2 de yapabilirsiniz vitamin olarak da röhnfried bt-amin forte alabilrisiniz 😊🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşunuzun cildinin neme ihtiyacı var, banyo istiyor, banyoyu sevmiyorsa ki sever😊
Kafes içine alın yemi suluğu çıkarın tek tünek kaldın,sprey kutusuna sıcak su doldurun ve uzaktan sıkın yağmur gibi gelir ve banyosunu yapar
Sonra çıkarın uçsun kurusun makine kullsnmayın
Kuşunuzda dış parazit ense damlası utgulayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin

Üst Alt