• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta ishal

permanent

Paylaşımcı
Merhabalar kuşum 2 3 gündür ishal ama çokta kötü durumda değil halsiz ama veterinere götürdüm ateşi vs yok ishal dediler antibiyotik tedavisi dediler 3 gün enjeksiyon yapalım dediler yaptırmadım çıktım kuşlar kaldıramıyor diye biliyorum yardımcı olur musunuz evimde gerwit w entrobac probiyotik vs var

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşum 2 3 gündür ishal ama çokta kötü durumda değil halsiz ama veterinere götürdüm ateşi vs yok ishal dediler antibiyotik tedavisi dediler 3 gün enjeksiyon yapalım dediler yaptırmadım çıktım kuşlar kaldıramıyor diye biliyorum yardımcı olur musunuz evimde gerwit w entrobac probiyotik vs var

Merhaba geçmiş olsun
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Üşütmüş olabilir
Cereyanda kalmış olabilir
Antibiyotik ne verdiler

permanent

Paylaşımcı
Merhaba geçmiş olsun
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Üşütmüş olabilir
Cereyanda kalmış olabilir
Antibiyotik ne verdiler
Antibiyotik almadım iğne ile enjeksiyon yapacağız dediler bende riskli diye biliyorum reddettim çıktım bir de trip attılar bu yüzden dışkıyı ekleyeceğim birazdan

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Antibiyotik almadım iğne ile enjeksiyon yapacağız dediler bende riskli diye biliyorum reddettim çıktım bir de trip attılar bu yüzden dışkıyı ekleyeceğim birazdan
Çok iyi yapmışsınız, trip hayat kurtarmıyor malesef😔zeolit tozu var mı elinizde
3 gün üstüste entrobac probiyotik verebilirsiniz
Bağışıklık sistemi üst seviye olmalı

permanent

Paylaşımcı
İdrar Takviyeli, dışkı formu çok iyi değil malesef
Entrobac devam edin 3 güne tamamlayın
Zeolit tozu da temin ederseniz çok iyi olur
Kan vardı dışkısında götürdüm veterinere dışkı testi yaptılar sindirilmemiş yem vs varmış enjeksiyon yapıp ilaç da içirdiler ve probiyotik koyun suyuna dediler 2 gün daha devam edecekmiş tedavi yem yer mi bilmiyorum ama şuan dinleniyor umarım bir şey olmaz yem yiyip su içmiyor diye götürdüm

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kan vardı dışkısında götürdüm veterinere dışkı testi yaptılar sindirilmemiş yem vs varmış enjeksiyon yapıp ilaç da içirdiler ve probiyotik koyun suyuna dediler 2 gün daha devam edecekmiş tedavi yem yer mi bilmiyorum ama şuan dinleniyor umarım bir şey olmaz yem yiyip su içmiyor diye götürdüm
Dışkısında koku var mı? Enjeksiyon muhtemelen iç kanamaya karşı k vitamini yaptılar, antibiyotik ismini biliyor musunuz?

permanent

Paylaşımcı
Dışkısında koku var mı? Enjeksiyon muhtemelen iç kanamaya karşı k vitamini yaptılar, antibiyotik ismini biliyor musunuz?
Maalesef bilmiyorum iğneyi de antibiyotiği de kan olmadan önce de iğne yapacağız demişlerdi kan olunca test vs derken bir şeyler yaptılar ama bilmiyorum şuan duruyor kafesinde halsiz ama sanırım normalmiş bir kuşum daha var onda hiçbir sorun yok enerjik ona bir şey olmaması için ne yapmalıyım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef bilmiyorum iğneyi de antibiyotiği de kan olmadan önce de iğne yapacağız demişlerdi kan olunca test vs derken bir şeyler yaptılar ama bilmiyorum şuan duruyor kafesinde halsiz ama sanırım normalmiş bir kuşum daha var onda hiçbir sorun yok enerjik ona bir şey olmaması için ne yapmalıyım
Koksidiyoz veya enfeksiyon için alfamin öneririm mamaist.comdan alın ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Alayım bunu teşekkür ederim o gelene kadar hasta olmayan kuşuma ne vermeliyim gerwit w var entrobac probiyotik bt amin forte var elimde bir de kalsiyum takviyeleri.
Haftada bir kez gervit, bt amin forte ve entrobac verebilirsiniz, takviyeler arası en az bir gün temiz su içsin ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hasta kuşum yem yerine bunu yiyor biraz daha iyi gibi şuan ne yapmalıyım.
Bunu yemesin, bu kum kursakta veya taşlıkta birikim yapıp enfeksiyona sebep oluyor, hasta olduğu için de sürekli yer bu nedenle bunu vermeyin bunun yerine gritli kuş kumu kullanın lütfen ve dediğim şeyi temin edin 🙏 Yem yemiyorsa da elle besleme maması temin edip besleyin

permanent

Paylaşımcı
Bunu yemesin, bu kum kursakta veya taşlıkta birikim yapıp enfeksiyona sebep oluyor, hasta olduğu için de sürekli yer bu nedenle bunu vermeyin bunun yerine gritli kuş kumu kullanın lütfen ve dediğim şeyi temin edin 🙏 Yem yemiyorsa da elle besleme maması temin edip besleyin
Teşekkürler çıkarıyorum kafesten yem yemiyor ama hali iyi gibi. elle besleme maması şu toz halinde olan değil mi

permanent

Paylaşımcı
@Burçak A. @Demet bükay bugün de veteriner iğne ilaç içirdi ama dediler ki tedaviye ilk günden yanıt vermesi zor vs kafesteyken bitkin ama dışarıya çıkarınca mama yedirmek için gayet güçlü yani ben ekstra olarak ne yapabilirim Zeolit tozu daha almadım ama yazdım whatsap hattına

Üst Alt